Papp Csilla

Az advent füstölőszerei - mirha

Az advent füstölőszerei - mirha
Az advent füstölőszerei - mirha

Az adventi időszak igazából már november 1-jével ( Samhain, Ősök napja ) elkezdődik, tehát nem 4 hanem 6 hétig tart. A görög katolikus tradícióban a mai napig 6 gyertyát gyújtanak.

A természetben ez a teljes elcsendesülés és befelé fordulás és a várakozás ideje, és ha csak egyetlen füstölőszert lehetne ehhez az időszakhoz rendelni, akkor kétség kívül a mirha lenne az.

A mirha nehéz, súlyos, kesernyés, fanyar illatával és energiájával maga a megtestesült Föld, a befogadó és körbeölelő női minőség, mely megtart és segít, hogy biztonságos közegéből újjászülethessünk.

A mirha hatása hihetetlenül sokrétű, hiszen segít abban:

  • hogy lenyugodjunk, elengedjük a görcsöket, a stresszt és megpihenjünk
    hogy földeltek legyünk, hogy 2 lábbal álljunk a földön és jól boldoguljunk a fizikai síkon
  • hogy szeressük és elfogadjuk a testünket,
  • hogy kapcsolódjunk a bennünk lévő női minőséggel és a női felmenőkkel

Ritkán füstöljük tisztán, mert illata a legtöbb ember számára nehezen befogadható ( miért is ? ), pedig a mirha földi létünk kulcsát rejti magában. Nem véletlenül az egyik legrégebben használt szakrális növény. Sokan tudják, hogy az Ókorban a tömjén drágább volt az aranynál. Azt azonban már jóval kevesebben, hogy a mirha még a tömjénnél is drágább volt...

Választékunkban a valódi és tiszta gyanta mellett jó pár mirhával készült keveréket , valódi gyantából készült, 100% tisztaságú füstölőpálcikát és a belőle készült illóolajat is megtalálhatod.

adventi készülődésKarácsonymirha

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások