Papp Csilla

Mi a különbség a FIORE D'ORIENTE 2 féle PALO SANTO pálcikája között ?

Mi a különbség a FIORE D'ORIENTE 2 féle PALO SANTO pálcikája között ?
Mi a különbség a FIORE D'ORIENTE 2 féle PALO SANTO pálcikája között ?
???? Többen joggal vetették fel a kérdést, hogy miért van a FIORE D'ORIENTE választékában 2 féle PALO SANTO füstölőpálcika, és hogy mi a különbség közöttük - azon kívül, hogy a MISZTIKUS INDIA széria valamivel olcsóbb - 1 doboz / 10 db 1.990 Ft.
???? Halkan jegyzem meg, hogy szantálfából 3 féle van :-)
???? Abban ugyanis megegyeznek, hogy mindkét pálcika 100% természetes és tiszta, ez a FIORE D'ORIENTE-nél alap.
???? Nos, ahogyan arról már korábban is írtam, a MARCO POLO széria minden tagja ECOCERT minősítésű, ami azt jelenti, hogy minden összetevőjük bevizsgált, minősített és biztonsági adatlappal is rendelkezik. Ez jelenleg a világon egyedülálló !
???? A minőségnek és a minősítésnek pedig ára van, ezért többe is kerül: 1 doboz / 10 db - 2.190 Ft.
???? Ezen kívül a MARCO POLO szériába nem tesznek illóolajat, és ezen PALO SANTO pálcika masalája nem tartalmaz mézet sem, tehát teljesen VEGÁN.
???? Míg a MISZTIKUS INDIA PALO SANTO-ja egy tradícionális, ősi MÉZ-es masala receptúrára épül, mely illóolajat is tartalmaz, ami szintén 100% tiszta és természetes.
???? Ez sajnos nem magától értetődő, mert a boltokban elérhető indiai füstülőpálcikák többsége ( kb. 99%-a ) szintetikus illatolajjal készül, sőt a pálcika alap is részben vagy egészben szintetikus.
Palo Santo faperui szent fa

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

PALO SANTO és a szív harmóniája

????A Palo Santo szívteret tisztító és harmonizáló minősége kerül előtérbe a MENNYEI BÉKE füstölőkeverékben.
????Talán ezért is örvend ekkora népszerűségnek a Palo Santo, hiszen a mostani erőteljes változások is azt tanítják nekünk embereknek, hogy egyre jobban hallgassunk a szívünkre.
????Ahogy A kis hercegben is elhangzik:
"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
????Ezt annyival egészíteném ki, hogy ez csak akkor tud működni, ha a szívtér tiszta és harmonikus.
???? A Palo Santo pedig ebben tud segíteni...A legtöbb ember ösztönösen érzi ezt, vezeti őket az orruk...
????Ha még bővebben szeretnél olvasni erről a csodálatos keverékről, egy korábbi bejegyzésben elérheted:
Ha pedig füstölni támadt kedved, akkor itt rendelheted meg:
Kép: Pixabay / S. Hermann & F. Richter

A Palo Santo és a teljesség energiája

Sokat elárul egy növényről az, ahol és ahogyan él. A PALO SANTO ( Bursera Graveolens ) Dél-amerikában rengeteg napfény ölelésében növekszik, így sok NAP energiát és minőséget hordoz magában. ☀️
????Ezen kívül a természetes populációja is igen különleges: egyivarú-kétlaki növényként léteznek hím ( férfi ) és női egyedek ( nem meglepő módon mindkettőre szükség van a szaporodásához ), viszont a PALO SANTO esetében egy hím ivarú fát 8 nőivarú ( 1+8= 9️⃣ ) társa veszi körül és így növekednek, törekednek a teljesség felé. A hímivarú fa jóval túléli a nőivarú egyedeket, előbbi a 100 évet is megéli, míg utóbbiak maximum 50 évig élnek.????
A nőivarú fák minősége, illata és hatóanyag tartalma viszont sokkal gazdagabb a hímivarúénál. Ez szemmel is látható különbséget eredményez, a ???? fa sárgásabb színű, szerkezete tömörebb és az aromás gyantában gazdagabb, míg a ???? törékenyebb szerkezetű, sápadt fehér színű, gyengébb aromával.
Mit is jelent a 9️⃣-es szám szimbolikája? A tőszámok sorát zárva magába foglalja az összes előző szám ( 1-8 ) energiáját, így képviseli az egyetemesség, a feloldódás, a szellemi kiteljesedés és erő, a spiritualitás, az önzetlenség és szeretet minőségét. A 9-es szám azt a tudást képviseli, hogy minden létező egy közös tőről fakad, és mindenben ott van minden, ahogy a zen mondás is tartja:
“ Minden benne van mindenben, és minden ott van bennem ”


Szerző: Papp Csilla és Molnár Enikő Dorottya 

PALO SANTO és a fenntarthatóság

????PALO SANTO ÉS A FENNTARTHATÓSÁG????
????Hiszem, hogy minden akkor jelenik meg az életünkben, amikor annak eljött az ideje.
????Ezért nem gondolom, hogy véletlen lenne, hogy a Palo Santo, mely évezredek óta szerves részét képezi a dél-amerikai emberek életének, most jutott el a nyugati világba, ahol óriási sikernek örvend. Ugyanis az emberek többsége is ösztönösen érzi, hogy milyen támogató növényre van szüksége, "vezeti őket az orruk".
????A Palo Santo szívtér tisztító és harmonizáló hatására nagyobb szükségünk van most, mint valaha.
????Nyilván van ennek egy olyan vetülete, hogy óriási keresletet generálva veszélyeztetődik a fafaj, mint ahogyan ez történt a libanoni cédrussal, az indiai valódi fehér szantállal, illetve az aloéfával ( oudh ).
????Erre a válasz azonban szerintem nem a teljes "nem használat", hiszen az csak a másik véglet.
????A megoldás mindig középen van, ez pedig jelen esetben a felelős és tudatos vásárlás és használat.
????A tudatos használat azt jelenti, hogy tisztában vagyunk vele, hogy ezek a "királyi anyagok" nagyon erőteljesek, elég belőlük keveset füstölni, a Palo Santónál ez max 3-4 perc, így egy darab fa még napi használat mellett is hetekre elegendő.
????A másik pedig a tudatos vásárlás, hogy olyan terméket vásárolunk, ahol az eladó garantálja a fenntartható beszerzési forrást, ilyen például most a perui SERFOR minősítés, valamint hajlandóak vagyunk ennek az árát is megfizetni.
????Ez nem jelenti azt, hogy más dél-amerikai országból nem érkezhet "tiszta" áru, de ott még nagyobb bizalomra van szükség, ami a beszerzési láncot illeti.
????És azt se felejtsük el, hogy a Palo Santo kitermelése és feldolgozása rengeteg embernek ad munkát és megélhetést Dél-Amerikában, felelős vásárlással ezt is támogatjuk.
Fotó: Flickr / Fabricio Vera

Hozzászólások