Blog címkék: auratisztítás

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

1 - 6 / 19 bejegyzés

A tűz óceánja - Palhojari

???? A héten többek között újabb adag PALHOJARI is született.
???? Nem véletlenül kapta anno a TŰZ ÓCEÁNJA nevet, hiszen két igen különleges, szent, tüzes növény táncából születik, és mindkettő az ARANY minőséget hordozza.
???? Mivel keverékként erőteljes ( TŰZ ) SÁRKÁNY energiát idéz meg, ezért nem készülhet másból, csakis az egyik legjobb omani tömjénből, a SUPERIOR-ból, ami maga is gyönyörű napsárga.
???? Régebben - amikor máshonnan jött és sokkal szebb volt - kevertük a small hojariból is, de a mostani small hojari egyszerűen nem méltó hozzá.
???? Mivel a SUPERIOR HOJARI szépséges nagy cseppekből áll, ezért a keverés fontos előfeltétele a gyanta megfelelő mozsarazása, hogy szépen, egyenletesen keveredjen a Palo Santoval. Így lesz füstölve is harmonikus az illata.
???? Használhatjuk tértisztításhoz, auratisztításhoz - ez esetben faszénen érdemes füstölni.
???? Rácsos edényen füstölve picit lassabban dolgozza át a teret, de akkor jobban érvényesül a harmonizáló hatása és a mennyei illata.
???? Szépséggel, áldással
???? Csilla
???? Florasense

PALO SANTO és a Tűz óceánja

????A Palo Santo-t nem véletlenül hívják "Szent fának", nagyon erőteljes és méltóságteljes füstölőanyag, melyet ezért leggyakrabban önmagában füstölünk.
????Keverékekben ( vagy legalábbis finom és harmonikus keverékekben ) ritkán találkozhatunk vele, mert igen nehéz olyan kompozíciót összehozni, melybe bele tud simulni. De hogyan is várhatnánk el ezt egy királytól ?????
????Vannak azonban kivételek, ezek egyike a TŰZ ÓCEÁNJA, ahol a Napkirály Palo Santo örömtáncot jár a tömjének királynőjével, a mennyei AL-HOJARI-val.
????S hogy mi születik a világ legfinomabb tömjénjének, az AL-HOJARINAK és a dél-amerikai indián sámánok szent fájának, a PALO-SANTO-nak a nászából ? Mi történik, amikor ez a két csodálatos TŰZ elemű, külön-külön is igen erőteljes anyag keveredik, összeolvad és átlényegül ?
????Egy elsöprő erejű tisztító és transzformáló füstölőkeverék:
a TŰZ ÓCEÁNJA.
????Egy valódi SÁRKÁNY energia. Mégpedig TŰZSÁRKÁNY????
Ha úgy érzed, használd:
A keverékről ennél bővebben egy korábbi blogbejegyzésben olvashatsz:

PALO SANTO és a légfertőtlenítés

????Mint arról már korábban is írtam a tömjén és a fehér zsálya kapcsán, a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az évezredek óta energetikai tisztításra használt anyagok fizikális szinten kiváló fertőtlenítő ( antibakteriális, antivirális és pesticid ) hatással bírnak, nincs ez másképp a Palo Santoval sem.
????Bár a Palo Santoval kapcsolatban még kevés a klinikai vizsgálat, de számos népgyógyászati tapasztalat támasztja alá jótékony hatását, erről az
Aromatika magazinból megosztott Palo Santo cikkben ( lásd korábbi FB poszt ) részletesen olvashattok.
???? Ebből viszont az következik, hogy a Palo Santoval energetikailag megtisztított légtér fizikális szinten fertőtlenítve lesz, ami ugye manapság igen aktuális.
????Mivel a tömjén esetében végeztek arra vonatkozó vizsgálatot, hogy mi a hatékonyabb, az illóolaj vagy a füstölés légfertőtlenítés szempontjából, ahol a füstölés jóval hatékonyabbnak bizonyult ( 91,43% a 67,5°% szemben ), ezt valószínűsíthetjük a Palo Santo esetében is.
???? Ezek a kutatások csak alátámasztják és megerősítik az emberek évezredes hagyományait, miszerint a füstölést előszeretettel használták légfertőtlenítésre ( is ). A közösségi terekben rendszeresen és folyamatosan füstöltek.
????Persze, ha nincs lehetőségünk valahol füstölni, akkor marad az illóolaj és a térparfüm.
????És természetes alapanyagokból, mert ezeket a jótékony fizikai és finomenergetikai hatásokat csak a valódi ( és jó minőségű ) növények közvetítik, a szintetikumok nem.
???? Szóval füstöltél már ma ?????
Fotó: Flickr / Canacol

PALO SANTO a népgyógyászatban

A Palo Santonak füstölőszerként kitüntetett szerepe van a dél-amerikai hagyományokban, már az inkák is az istenekkel való kommunikáció elősegítésére használták. Ezen kívül természetesen a energetikai aura és tértisztítás is kiemelt "hatásterület" volt.
A Palo Santo-t azonban, sok más növényhez hasonlóan nemcsak füstölőszerként használták, a dél-amerikai népgyógyászat különféle módokon és széles skálában vetette be:
???? alkoholos kivonatával a reumatikus izületeket kenték be, hogy csökkentsék a gyulladást és a fájdalmakat
???? kérgéből izzasztó főzetet készítettek
???? gyantájából fájdalomcsillapító balzsam készült
De a következő betegségeknél is sikerrel alkalmazták és használják még ma is:
???? megfázás, influenza
???? asztma, allergia
???? fejfájás
???? fájdalomcsillapítás
???? stresszoldás
???? félelem és depressziós állapotok
Európában jellemzően csak füstölőszerként és illóolajként van forgalomban.
Szerző: Papp Csilla

Napi összehangoló tipp: fehér zsálya - rózsa

 A minap beérkezett fehér zsálya – rózsaszirom köteg adja a bejegyzés apropóját, melyben bár a rózsaszirmok a 7 csakra színére vannak festve, de azért mégiscsak rózsaszirmok, és hordozzák annak illatát, energiáját.

Ha teljesen természetes formájában szeretnéd használni, akkor érdemes fehér zsálya levelet és rózsaszirmot összekeverve rácsos edényen füstölnöd. A faszenes füstölést ebben az esetben nem javasoljuk, a rózsaszirmok túl hamar megégnek rajta.

A fehér zsályáról már sok korábbi posztban szó volt, hogy milyen jól tisztít érzelmi szinteken és segít, hogy a fókuszod a valóban lényeges dolgokra irányulhasson.

Az érzelmi szinteken működés a fehér zsálya VÍZ eleműségéből adódik, és a RÓZSASZIROM, ez a klasszikus vénuszi ( szintén VÍZ elem ! ) virág csodálatosan egészíti ki a zsálya tisztítását a szívteret nyitó, megbocsájtást, megbékélést, ( ön )elfogadást és feltétel nélküli szeretetet ( önmagunk és mások felé ) közvetítő energiájával.

Klasszikus, intenzív rózsa illatot azonban ne várj, a rózsaszirom fajtájától és minőségétől függően alig, vagy egyáltalán nem érezhető, a különféle rózsás tömjénkeverékekhez illóolajat adnak az illatélmény ( és aromaterápiás hatás ) elérése érdekében.

A 7 csakraszínű kötegben a színek ezen túlmenően a csakrák tisztítását és harmonizálását hivatottak segíteni.

Hogyan és mivel végezhető az auratisztítás ?

Az előző posztban ismertetett, füstöléssel végzett auratisztítás többféle módon valósítható meg:

---> Legegyszerűbben Palo Santo fával, fehér zsálya levéllel vagy köteggel ( vagy valamilyen vegyes köteggel, pl. fehér zsálya-sárkányvér ), ilyen esetben semmilyen füstölőedényre nincs szükség.
---> Faszenes füstöléssel, ilyenkor azért jelentősen bővül a felhasználható füstölőszerek választéka: különféle tömjének, tömjénkeverékek, világos kopálok, valamint az összes tértisztításra készült keverék ( pl. a prémium energetikai tisztítás ), de természetesen létezik kifejezetten erre a célra készült auratisztítás füstölőkeverék is, sőt mi magunk is összeállíthatunk egy teljesen személyre szabott keveréket.
---> 100% tiszta, prémium minőségű füstölőpálcikával, kúppal, zsinórral, melyek tisztító növényeket tartalmaznak. Mivel a forgalomban lévő pálcikák többsége részben vagy egészben nem tiszta növényi alapanyagokból készül, ezért ebben az esetben nagyon oda kell figyelni a termékválasztásra. A minőséget és a hatást az is nagyban befolyásolja, hány %-ban tartalmaznak növényi alapanyagokat ( 5-10% vagy 50-70 % !!! ), mert a fennmaradó rész csak égéssegítő és kötőanyag, melynek nem lesz tisztító hatása, még akkor sem, ha természetes ( nem az a feladata ).

‼️ Rácsos edénnyel nem nagyon szoktunk sem teret, sem pedig aurát tisztítani, mert egyrészt nagyon minimális a füstje, ami a tisztításnál előnyt jelent, valamint az edény mozgatása közben a mécses könnyen kifolyik vagy elalszik.
Hasonló megfontolásból füstmentes füstölőpálcikával sem szoktunk sem teret, sem pedig aurát tisztítani.

1 - 6 / 19 bejegyzés