Blog címkék: Palo Santo fa

Ismerkedj meg a régmúlt idők hagyományos alapanyagaival és szertartásaival, melyek egykoron tökéletesen kiegészítettek, megtisztítottak és magaslatokba emeltek testet, lelket és szellemet. Célunk, hogy a mai kor embereként új formában, a füstölőrácsos edény segítségével te is átélhesd őseink rítusait, szertartásait, és megismerhesd a növények és fák gyantáinak áldásos és kiegyensúlyozó hatását a hétköznapokban is.

További blog bejegyzéseink

25 - 26 / 26 bejegyzés

A Palo Santo legendája

Ősi idők óta használják ezt a varázslatos erejű fát, a perui szent fát, a Palo Santot. A dél-amerikai indián gyógyítók egyik alapkellékeként vált ismertté a nyugati világban és indult hódító útjára energetikailag tisztító, fehér füstjével. Ismerd meg a Palo Santo fa legendáját, hagyd, hogy még jobban elvarázsoljon.

Népi monda szerint, világunk hajnalán még csak nagyon kevés ember élt a Földön. Cosokait, az akkor élt leghelyesebb és legerényesebb férfi beleszeretett egy ifjú szolgáló leányba. Ő azonban visszautasította Cosokait érzelmeit, szomorúsága ágynak döntötte a férfit, komoly betegségekkel viaskodott. A halálos ágyán fekve többször is hívatta az ifjú leányt, aki nem kegyelmezve a férfinak, nem tett eleget az utolsó kívánságnak.

Kérlek, mondjátok meg Neki, hogy nem akarok meghalni, de Yago (Isten) elveszi az életemet. Mindig Vele leszek, illatos virágokkal ékesítem homlokát. Elijesztem Tőle a bogarakat. Aromásabb lesz a víz, mi ajkához ér. A mennybe a Nareg szertartás fenséges füstje visz majd. Ott leszek ahol Ő, és megadok Neki mindent, amit kér.”  

Miután elhangoztak utolsó szavai, felemésztette a láz, és az ifjú leány nevét kántálva távozott. Ott, ahol eltemették, egy fa nőtt, melynek kellemes lágy illata volt. Mikor égették, mély és édes aromás illat szabadult fel belőle. Ez volt a Palo Santo fa, a szeretet és kedvesség szimbóluma. Emelkedett értéke és nemessége miatt a Toba* törzs tagjai szentként tisztelik a Palo Santo fáját, és Cosakait-nak hívják, így tisztelegve a legenda előtt.*A Toba törzs, az argentin Chaco régió őslakosai

Forrás: https://highermindincense.com/holy-wood-palo-santo/

Szerző: Molnár Enikő Dorottya

12 mágikus éjszaka - december 27.-28.

4. MÁGIKUS ÉJSZAKA: december 27 éjféltől december 28 éjfélig♈️

A negyedik mágikus éjszakához ( naphoz ) tartozó hónap az ÁPRILIS, a hozzárendelt csillagjegy a KOS ( a "faltörő vagy feltörő erő" ), eleme a TŰZ, a témája pedig a célkitűzés, új ötletek és inspirációk. A gyökereid, az égi csatornád és a belső középpontod megtisztítása után engedd, hogy szíved vágya előtörjön, hogy rácsodálkozva köszönthesd benne isteni inspirációdat. Mivel a tűz a transzformáció energiája is egyben, a mai napon a következő kérdéseken érdemes elgondolkodnod:

-Hogyan élted meg az elmúlt áprilist, a húsvétot, és az általa szimbolizált feltámadást/transzformációt ?

-El kell-e még valamit elengedned, fel kell-e még oldanod valamit magadban az elmúlt 3 nap témáival kapcsolatban ahhoz, hogy a transzformáció, az átalakulás megtörténhessen benned, és ezáltal kitűzhesd és megvalósíthasd "isteni céljaidat " ?

A témához kapcsolódó füstölőanyag a tűz elemű PALO SANTO.

Gyakorlat / Rituálé: Ha úgy érzed, hogy vannak még dolgok, melyeket el kell vagy el szeretnél engedni, akkor írd fel egy darab papírra őket és egy fehér gyertya lángjában égesd el vagy vesd egyszerűen tűzre ( kertben, kandallóban ). Vagy meggyújtva a PALO SANTO-t képzeld el, hogy a meggyújtott füstölő füstje teljesen kitisztítja a lapot, kitöröl rajta mindent, hogy tiszta lappal mehess tovább. Körbe is füstölheted magad, hogy finomenergetikai rendszeredből is kitisztuljon minden ezzel kapcsolatos minta és program.

Így legyen, Áldás❤️

Szerző: Papp Csilla

25 - 26 / 26 bejegyzés