A FIORE D'ORIENTE választéka prémium minőségű füstölőkúpokkal bővült, melyek akárcsak a pálcikák, indiai típusúak. Ez mind az összetevőkre, mind pedig az illatjellegre vonatkozik ( bár ez utóbbi egyenes következménye az összetevőknek ).
Ezt azért emelem ki, mert például a Jiri & Friends kúpjai más összetétellel készülnek, és ezáltal például a Palo Santo kúpjuk intenzívebb a Fiore-nál, de ez van akinél előny, van akinél hátrány. Az illat intenzitása ( illetve annak igénylése ) szintén nagyon szubjektív dolog, akárcsak a "büdösség".
Az Indiában az ősi masala technológiával készült füstölőknél - még a prémium minőségnél is - érezhető a jellegzetes "indiai" illatjelleg, akárcsak a tibeti, a japán, vagy az arab füstölőknél a sajátjuk. Az illatjelleg legalább annyira kultúra és tradíciófüggő, akárcsak a konyha - a jellegzetes íz- és illatvilág a felhasznált növényi alapanyagoktól és azok arányaitól függnek.
Visszatérve az új kúpokra, 8 féle változatban készülnek, melyekből 4 féle 100%-osan tiszta, 4 féle pedig kb. 97%-ban. Ez utóbbiak tartalmaznak kevés, de jó minőségű illatolajat.
A tiszták: Tömjén, Palo Santo, Levendula, Mysore szantál - lássuk be, őket viszonylag könnyedén elő lehet állítani 100% természetes formában és elfogadható áron - persze azért ehhez is kell szándék és elkötelezettség - ami a legtöbb indiai ( és nem indiai ) gyártónál sajnos nincs meg.
A "csak" 97%-osan tiszta illatkompozíciók - Spring Rose, Red Amber, Fresh Oud, Nag Champa - nehezen, vagy egyáltalán nem állíthatók elő minimális szintetikus illatolaj nélkül - legalábbis kedvező áron biztosan nem.
Mindenki döntse el maga, hogy melyik mellett teszi le a voksát, mi fér bele vagy mi nem az elvárásaiba.
Amit én tudok tenni ez ügyben, hogy igyekszem a lehető legtisztább füstölőket felvenni a kínálatba, és ami nem 100% természetes, az őszintén ki lesz kommunikálva. Ennek megfelelően folyamatosan frissítem / bővítem az oldalon a leírásokat.
És pont emiatt írok arról is, hogy éppen valami miért lett kifuttatva ( pl. Organic Goodness, Aromafume ), vagy miért nem került bele a választékba ( pl. Sagrada Madre, Green Tree, Banjara ).
A NAG CHAMPA az egyik legismertebb és legkedveltebb indiai ( nemcsak füstölő ) illat, mely valószínűleg a CHAMPAKA virágról ( Magnolia champaca ) kapta a nevét, annak ellenére, hogy az ebből a virágból nyert illóolajat nem is tartalmazza.
S mégis honnan a kapcsolat ?
Maga a Champaka virág is nagyon közkedvelt az indiai szubkontinensen, mert az ÖRÖM virágának tartják, a Nag Champa pedig egy olyan füstölő, mely összetétele és elkészítése révén közvetíti ezt a minőséget.
A NAG előtag ugyanis arra utal, hogy ez az "Istenek" számára készült, nekik tetsző illat, akárcsak az Ambrózia.
S hogy ez mennyire jól sikerült, mutatja az illat közkedveltsége, széles elfogadottsága, hiszen nagyon sok ember számára befogadható, akárcsak az Ambrózia vagy a Palo Santo, ami azt jelzi, hogy erőteljesen "dolgozik" SZÍV szinten
Pontos összetétele gyártónként változhat - ez azt is jelenti, hogy a Nag Champa nem egy márkanév ( ! ) - de azért létezik illatpiramis, mely megmutatja az összetevőket.
Az illatpiramisból is látszik, hogy a Nag Champa illat egyik fő összetevője a fehér szantálfa, mely a tömjén mellett az egyik legszakrálisabb és ikonikusabb füstölőszer, s melynek minősége és mennyisége alapvetően határozza meg egy Nag Champa füstölő minőségét.
Maga a Nag Champa egy mesterien megalkotott szinergikus keverék, melyben az összetevők hatása összeadódik és megsokszorozódik, de azért talán érdemes az egyes összetevőkre külön-külön is ránézni picit, hogy milyen lelki-szellemi minőséget hordoznak:
A webshop technikailag nyitva lesz, de a rendelések feldolgozását csak 2025. január 6-án, hétfőn kezdjük meg.
Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Szépséggel, Fénnyel teli Új Évet kívánunk:
Csilla & Szandi
Fiore d'Oriente
A füstölőket a kezdetek óta használják az imádság, jóga, meditáció, tisztítás/tisztulás és rituálék során helytől, időtől és filozófiától függetlenül. Egy füstölőpálcika eszközünk lehet ahhoz, hogy kapcsolódjunk Énünkhöz, isteni mivoltunkhoz, gondolatban szeretteinkhez és egy felajánlásis Istennek. A füstölőpálcika egy integrált része tapasztalatainknak így muszály, hogy tiszta legyen!
A Fiore d’Oriente –ét 1988-ban alapította Riccardo indiai családok egy csoportjával közösen, azért, hogy a legjobb füstölőket gyártsák és vásárlóikat csakis a legfrissebb és legtisztább termékekkel lássák el. Füstölőpálcikáik kézzel készülnek, 1,6 – 1,8 gramm súlyúak és kb. 65-80 percig füstölnek.
A füstölőpálcikák békét és nyugalmat hoznak életünkbe, ha békésen és higgadtan készülnek a legmagasabb minőségű alapanyagokból. A Balgalore-ban, Indiában, található laboratóriumuk felelőssége, hogy a kiváló alapanyagokat kiválogassák, melyekből később a Masala keverékek készülnek a füstölőpálcikákhoz.
Masalájukat mézzel, ritka fák porával, illóolajjal, fűszerekkel és prémium növényi gyantákkal készítik annak érdekében, hogy egy tapintásra puha és enyhén ragadós, különleges illatot árasztó különleges minőségű pálcika kerüljön ki a szorgos kezek alól. Csakis természetes alapanyagokkal dolgoznak, kémiai illatanyagok és ásványi olajok nélkül. Masalájuk egy több mint 400 éves titkos receptúrát követ, melyben az ősi védikus tanítások szerint figyelembe veszik a Hold fázisokat, a Nap és más bolgyók pályáját, és más ősi titkokat.
A Masala egy élő keverék így az előállítás során gondoskodással és nyugalommal kell vele bánni. A hozzávalókat titokban adagolják meghatározott időpontokban. A masalát agyagedényben készítik el és tárolják, körülbelül 15 napba telik, mire a bambuszpálcikákra sodorható állagúvá érik a keverék.
Az elkészült füstölőpálcikák szárítása további 7 napot igényel, mialatt a pálcikákat folyamatosan forgatják a megfelelő szikkadás érdekében. Ez az egyik legfontosabb lépés a tartós illatmegőrzésének érdekében, mely időjárástól függően, meleg vagy hűvös és nyirkos, 1 -2 hétig is eltarthat. A szikkadást követően a pálcikákat azonnal aromatartó csomagba teszik, hogy megőrizzék frissességüket. Így fordulhat elő, hogy a megvásárolt pálcikán még puha a masala!
A füstölőpálcikák egy héten belül érkeznek csomagolásra olaszországi műhelyükbe, hogy mindig friss áru álljon rendelkezésükre! Érdekességként megmutatjuk, hogy honnan szerzik be a különleges minőségű alapanyagokat, kattints ide!
Ősi formulákat és receptúrákat használnak, mindamellett, hogy folyamatosan keresik és kísérleteznek az új illatkombinációkkal és vibráló aromákkal. Igyekeznek ötvözni a hagyományokat az új kikísérletezett ötletekkel, miközben hűen őrzik az ősi alapelveket.
Hozzászólások