Adventi várakozás - 2. vasárnap

Adventi várakozás - 2. vasárnap
Adventi várakozás - 2. vasárnap

A második gyertya lángja is fellobban a koszorúnkon. Immáron két láng szórja fényét, ezzel is növelve a Reményt, a hét főbb minőségét. Az egyre növekvő belső fényünk fokozza tisztulásunkat, belső folyamataink erősödhetnek is, de a fény a tisztaság mellett reményt is hoz szívünkbe. Sok terhet lepakoltunk idén, itt az ideje, hogy beengedjük és átadjuk magunkat a fényességnek. Szívünket eltöltő reménység tovább támogatja a különleges energiájú adventi időszak belső történéseit.

Ezekben a pillanatokban segítségünkre lehetnek a fókuszáltságot, életörömöt, ellazultságot és jókedvet támogató füstölőkeverékek:
Szívnyitó
Ambrózia
Édes Élet
Mézeskalács

Szerző: Papp Csilla
Szerkesztette: Molnár Enikő Dorottya

rituáléadventi készülődés

Kapcsolódó termékek

További blog bejegyzéseink

Adventi várakozás - 3. vasárnap

A csodákkal teli adventi időszak első felén túl vagyunk már, mi saját bőrünkön tapasztaltuk az energiák intenzív mozgolódását, szem nem maradt szárazon, hol a felszakadó belső blokkok, feltörő emlékek miatt, hol pedig az Élet “furfangos” meglepetései okozta örömteli pillanatok miatt. Egy felfelé ívelő hullámvasúton érezzük magunkat.


A harmadik vasárnappal az Öröm, Bátorság és Erő minőségei kerülnek előtérbe. A harmadik, rózsaszín gyertya az örömöt szimbolizálja, örömünket az egyre növekvő fényesség láttán, gondoljunk csak a pásztorokat megvilágító fényre.

Belső folyamatainkat tekintve ez a növekvő fényesség még több mindent hozhat a felszínre. Ideje szembe néznünk félelmeinkkel és kevésbé jó tulajdonságainkkal melyhez bizony belülről fakadó Erőre és azzal párosuló Bátorságra van szükségünk. Önmagunk tisztulásáért és könnyebbségéért ideje meghozni régen halogatott döntéseket. Ezáltal közelebb jutva igaz ragyogásunkhoz az Adventi időszak végére.

Az Öröm - Bátorság - Erő minőségeit támogató ajánlott füstölőkeverékek:

  • Elengedés
  • Az erő forrása 
  • Ég és Föld

Szerző: Papp Csilla
Szerkesztette: Molnár Enikő Dorottya

Adventi várakozás - 1. vasárnap

Ma gyújtjuk meg az első, lila gyertyát adventi koszorúnkon, ezzel belépve a Fényvárás időszakába, mely a keresztény hagyományok szerint Jézus születését jelenti, épp úgy mint saját belső fényünkhöz való visszatérést. Ez az időszak a most jellemző rohanással és idegeskedéssel ellentétben, épp hogy a megnyugvásról és elcsendesedésről kellene, hogy szóljon. A hamarosan lezáruló év értékeléséről, összegzéséről és a legértékesebb tapasztalatok és leckék esszenciájának megtalálásáról és megfogalmazásáról. 


Az adventi időszak első hetének trigonja a hit, bölcsesség és a bizalom minőségei. Hitünk a Teremtő erőben, a bennünk is rejlő isteni teremtő erőben, mely végtelen bölcsesség forrásához juttat el minket, amennyiben belső - ős - bizalommal tudunk hinni ebben a végtelen és szeretetteljes erőben. Belső bölcsességünkhöz és a Felső Bölcsességhez kapcsolódásunk alappillérei ezek a minőségek.


Ahhoz, hogy a bölcsebb belső hangunkat meghallhassuk, és az meg tudjon nyilvánulni számunkra a maga tökéletességében, fontos az, hogy el tudjunk csendesedni. Ebben segítségünkre lehet a meditáció, relaxáció bármely formája, de akár szívünknek kedves aktív időtöltés alatt is megnyivánulhat belső hangunk, például sütés közben, mikor elménk fókusza adott cselekvésen van.


Egy nagyon egyszerű technika, ha kissé lelasított lélegzetünket figyelve elképzeljük a mindannyiunkat körülölelő egységes Levegő réteg ki- és beáramlását, a testünkben (Föld) folyamatosan zajló folyamatokat, melyben tetten érhetők a Tűz és a Víz eleme is. Ezáltal központosíthatjuk magunkat és tudatunkat, mely idővel elcsendesedik. Ez az a hely, ahol Belső hangunknak, intuiciónknak megadjuk a lehetőséget, hogy szóljanak hozzánk.


Ebben a bensőséges időszakban is érdemes a természetes füstölőanyagok támogató erejét segítségül hívni, melyek nem csak otthonunk terét töltik meg melegséggel és isteni illatokkal, hanem finomenergetikai minőségük - tudatosan választva ugyan, és mégis - észrevétlenül hatnak saját és környezetünk finomenergetikai rendszerére. Megnyugtat, ellazít, megnyitja érzékelésünket, áthangolja lényünket. Ezzel elősegítve belső munkánkat.

Ehhez ajánljuk a következő természetes füstölőanyagokat:
A csend útján tömjénkeverék
Boldogasszony tömjénkeverék
Mihály arkangyal tömjénkeverék
El Morya - Felemelkedett mester tömjénkeverék

Szerző: Papp Csilla
Szerkesztette: Molnár Enikő Dorottya

Hozzászólások