Papp Csilla

Napi összehangoló tipp: fehér zsálya - cédrus

Napi összehangoló tipp: fehér zsálya - cédrus
Napi összehangoló tipp: fehér zsálya - cédrus

Az észak-amerikai indiánok egyik ikonikus füstölős kombinációja ez a keverék, melyet kicsi világos kopállal rácson vagy faszénen is füstölhetünk, de leggyakrabban mégis kötegben használjuk.

Aki olvasta korábban a fehér zsálya – sárkányvér bejegyzést, az átugorhatja a következő pár sort :-)

----> A kaliforniai fehér zsálya ( Salvia apiana ), az észak-amerikai indiánok egyik legszentebb és leggyakrabban használt füstölőszere Európában is igen közkedvelt lett az utóbbi években. Bár fanyar illata a tömjénéhez hasonlóan igen megosztó ( azaz valaki vagy szereti, vagy ki nem állhatja ), tisztító hatása megkérdőjelezhetetlen.


----> Mivel víz elemű növényről van szó, ezért erőteljesen dolgozik és tisztít érzelmi szinteken, de ami még talán ennél is fontosabb ajándék / üzenet / mágikus hatás, hogy kitisztítva a „zavaró érzelmeket”, ahogy a buddhisták nevezik őket, segít, hogy középre kerülve, egy semleges ( isteni ) nézőpontból hozhassuk meg döntéseinket. Felismerve, hogy melyek az igazán fontos dolgok az életben/életünkben vagy éppen az adott helyzetben.

S hogy mit tud ehhez hozzáadni a cédrushajtás, ami igazából nem is cédrus ?

----> Nos, a kaliforniai gyantás ciprus ( calocedrus decurrens ), mert hogy jelen esetben erről a csodás aromás fáról van szó, erőteljes feminin energiát képvisel ( FÖLD minőséggel ), meleg, balzsamos-fűszeres illata ellazít, hamonizál. Az indiánok úgy tartják, hogy a cédrus a fehér zsálya női párja, tehát együtt füstölve őket kiegyensúlyozhatjuk bennünk és körülöttünk a yin-yang, azaz férfi-női energiákat, ami segít a középre kerülésben. Ezért aztán az indiánoknál az izzasztókunyhó szertartások elmaradhatatlan kelléke. További mágikus képessége, hogy képes a 4 elemet egyensúlyba hozni, valamint összekötni a test-lélek-szellem hármasságot bennünk, hogy kapcsolódhassunk belső erőnkhöz.

tértisztításfehér zsályaCédrus

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások