Ingyenes szállítás
30.000 Ft felett belföldön
csomagpontra
MYSORE SZANTÁL illóolaj
FIORE D'ORIENTE
Santalum album - 3 ml
100% természetes illóolaj
származási hely: Indonézia
A Fiore D' Oriente Mysore Sandal illóolaj támogatja a lelkierőt, táplálja a női energiákat, segít kilépni a depressziós állapotokból. Bőr és hajápolására is alkalmas.
Termesztés típusa : Hagyományos
Származási hely : Indonézia
Tartalom : 3 ml
Használata nem helyettesíti a megfelelő orvosi kezelést! Krónikus bőr vagy egészségügyi probléma esetén használat előtt mindenképp konzultáljon kezelőorvosával és egy képzett aromaterapeuta szakemberrel.
Figyelem! Az illóolaj emberi fogyasztásra nem alkalmas! Kerülje a szembe vagy koncentrált formában sérült bőrfelületre jutását! Gyermekek elől elzárva tartandó!
Kapcsolódó blogbejegyzések
Légfertőtlenítés az influenza szezon idején?
Tél víz idején, amikor lépten nyomon köhögés és prüszkölés hallatszik körülöttünk bizony van, hogy nem szívesen vennénk levegőt, nehogy mi is elkapjuk a bacilusok egy újabb adagját. Tehetünk-e bármit ilyenkor megelőzésképpen, hogy csökkentsük a baktériumok esélyeit?
A természetes növényi részek füstölésével járó jótékony hatásokat már őseink is előszeretettel kamatoztatták, nem csak rituális szertartások eszközeként nyúltak a füstölőszerekhez, hanem azok antiszeptikus és antivirális hatásáért is. Az ősi Egyiptomban például tömjén füstjével fertőtlenítették a gabonatároló edényeket. Egyes svájci kórházakban a 2000-es évek elején még a tömjén és borókabogyó erőteljes légfertőtlenítő hatású keverékét használták, mint egy természetes és gyengéd módja a kórház légterének tisztítására.
Még mielőtt a konkrét növényeket sorra vennénk, fontos kihangsúlyozni, hogy a keresett antivirális és antiszeptikus hatás csak valódi, 100% természetes növényi füstölőszerek illetve illóolajok használatakor jelentkezik. Bármilyen szintetikus illóolaj vagy füstölőszer használatakor csupán az illattal gazdagodhatunk.
Melyek azok a növények melyeket ajánlott a téli járványok idején gyakrabban füstölni? Jó kiindulási pont lehet, hogy az energetikai tértisztítás során használható növények jellemzően a fizikai szinteken is hasonló tisztító hatással bírnak. Ezek például a tömjén, fehér zsálya és a Palo Santo.
Az egyik legnépszerűbb tértisztító anyag a tűz elemű tömjén, melynek füstjétől még az ördög is menekül, ahogy a közmondás tartja. Egy 2018-as kutatás1 során kimutatták, hogy a tömjének, azon belül is a Boswellia carterii füstölésekor a légtérben jelenlévő baktériumok mennyisége 91,43%-al csökkent, míg illóolajának párologtatásakor ugyanez az érték 67,5% volt. Ugyanezen elven a tömjén kivonatot tartalmazó alkoholos térparfümöknek is lehet légfertőtlenítő hatása.
A középkori járványok megfékezésekor is gyakran füstöltek, a tömjén intenzív tisztító hatását a borókabogyó, szintén tűz elemű, erőteljes tisztító és védelmező minőségével kiegészítve. Ezt a Légfertőtlenítő kész keveréket Omani tömjén és borókabogyó alkotja, melyet otthon füstölés előtt érdemes mozsárban kissé megtörni, hogy az anyagokban lévő aromás olajak és más hatóanyagok még könnyebben szabadulhassanak fel, így a tiszta levegőt könnyed-élénkítő citrusos illat is betölti majd.
Egy másik kutatás2 során a tömjén ( Boswellia papyrifera ) és a mirha (Commiphora myrrha ) elegyének hatását vizsgálták, melyek egymást erősítő szinergiát mutattak.
A másik két erőteljes energetikai tisztító hatással bíró növény, a Fehér zsálya3 fizikai hatásait vizsgáló kutatások bíztató eredményre jutottak, míg a Palo Santo fizikai szintű hatásáról csak a hagyományok és a szóbeszéd számol be4. A modern kor kutatói erre irányuló kutatást még nem végeztek. Így a kaliforniai Fehér zsálya és a perui Palo Santo légfertőtlenítő célú felhasználását az olvasó belátására bízzuk.
A légtér fertőtlenítése akkor is hozzájárulás lehet, amikor valaki a családban már megbetegedett. Ezesetben a belélegzett gyengéd természetes füstölőszer füstje a légutakon keresztül fejtheti ki antivirális és antibakteriális hatását. A néphagyomány és a több évszázados tapasztalat támasztja alá ezt a hatást.
1 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29530608
2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22288378
3https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/14786419.2016.1269096?scroll=top&needAccess=true
4 Aromatika magazin, 2015.2.3.
Légfertőtlenítés füstöléssel
Bár manapság sokan a füstölést csak légtérillatosításra használják ( amire egyébként kétség kívül alkalmas ), de éppen ezért egyáltalán nem vagy csak kicsit tudatosak arra, hogy valódi, 100% tiszta növényi anyagokat füstöljenek, úgy ahogyan nagyon sokan még mindig szintetikus illatolajakat párologtatnak.
Így viszont nem engedik be az életükbe azt a számtalan jótékony hatást ( fizikait és finomenergetikait ), melyet a valódi növényi anyagok ( füstölő és illóolaj ) képesek nekünk embereknek átadni.
A füstölésnek az egyik legfontosabb alkalmazási területe a TISZTÍTÁS, különösen az energetikai tisztítás ( tér és aura ), melynek fizikai síkú vetülete a FERTŐTLENÍTÉS. Ez utóbbi most különösen aktuális lett, ezért is írok róla bővebben, mert egy jó lehetőség arra, hogy a természetes anyagok füstölése visszakerüljön a nyugati emberek életében is oda, ahová való, ahol évezredekig mindig is volt.
Mert még azok is gyakran figyelmen kívül hagyják ezt a lehetőséget, akik egyébként élnek a füstölés finomenergetikai hatásával.
Szóval minden olyan növényi anyag ( gyanta, szárítmány és ezek keveréke ), melyeknek energetikailag tisztító hatása van, ( ami ugye mérésekkel kevéssé igazolható, ezért sok ember számára nem befogadható ), azok fizikai szinten fertőtlenítenek is, tehát baktérium, vírus és gombaölők. Ilyen többek között a tömjén, a mirha, a kopál, a palo santo, a fehér zsálya, az orvosi zsálya, oregánó, kakukkfű, neem levél, borókabogyó.
A füstöléssel kapcsolatban jóval kevesebb tudományos vizsgálat van, de azért készült egy pár, ahol a légfertőtlenítés tekintetében a füstölés jóval hatékonyabbnak ( 91,43% felett ) bizonyult az ugyanabból az anyagból készült illóolajnál ( 67,5 % ).
Többek között ezért is füstöltek mindig évezredek óta a közösségi terekben ( nemcsak a templomokban ), járványok esetén pedig különösen intenzíven, ahonnan mi manapság az elterjedt füstérzékelőkkel kiűztük a füstölés ősi tradícióját.
Képzeld el, mi lenne ha az üzletekben, rendelőkben, irodákban mindenütt füstölnének, és az embereknek nem kellene annyira félniük, hogy milyen távolságot tartanak a másik embertől ! A kézmosást persze nem helyettesíti, de nem is ez a feladata.
Ha úgy látod, hogy neked hozzájárulás lehet az életedhez, akkor használd ez ősi technikát ott, ahol lehetőséged nyílik rá ( pl. az otthonodban, irodában ), és ha hasznosnak tartod, ezt a tudást, akkor vidd hírét kérlek másoknak is.
Fertőtlenítés füstöléssel
A természetes füstölés egyik legfontosabb alkalmazási területe a TISZTÍTÁS, különösen az energetikai tisztítás ( tér és aura ), melynek fizikai síkú vetülete a FERTŐTLENÍTÉS.
Az előző bejegyzésben írtam arról, hogy a klasszikusan energetikai tisztításra használt gyanták és növények fizikai szinten fertőtlenítenek is, első lépcsőben a légteret, ahol füstöljük őket ( nem is akárhogyan, hanem 90% feletti hatékonysággal ), ezért ( is ) füstöltek évezredek óta a közösségi terekben ( templomokban, kórházakban, mindenhol, ahol sok ember összegyűlt ). Járványok mint pl. a pestisjárvány vagy a kolera idején még intenzívebben füstöltek. A légtéren túl azonban tárgyak, ruházat, testfelület fertőtlenítésére is használják a füstölést már évezredek óta.
Az ókori Egyiptomban tömjénfüsttel fertőtlenítették a nagy gabonatárolók légterét és magát a tároló edényeket is.
A középkorban szintén tömjénfüsttel fertőtlenítették a boroshordókat.
Szomáliában még manapság is tömjénfüsttel fertőtlenítik a vizeskorsókat és a poharakat.
Afrikában sokfelé és az arab világban – ahol a vízzel spórolni kell – szintén tömjénfüsttel fertőtlenítik az emberek a testüket és a ruházatukat.
Persze felfoghatjuk ezt simán parfümizálásnak, de a meleg éghajlaton, ahol extrém sok kórokozó van, az emberek évezredek óta használják a jól bevált praktikáikat, így a füstöléssel történő test, tárgy és légtér fertőtlenítést is. Ez olyan természetes, minthogy csípős paprikát tesznek az ételbe, szintén fertőtlenítés céljából.
Arról is olvashatunk feljegyzéseket, hogy régen a háborúk idején nyílt sebeket is tömjénfüsttel igyekeztek fertőtleníteni.
Biztos van olyan alkalmazási terület, ahol a modern tudomány jobb alternatívát kínál, de azért használjuk bátran ma is ezt az ősi tudást, és így nem mellesleg energetikailag is megtisztul az adott tárgy.
PALO SANTO és a légfertőtlenítés
Kapcsolódó tudástárbejegyzések
Fiore d'Oriente - Vadon nőtt és organikus
A füstölőket a kezdetek óta használják az imádság, jóga, meditáció, tisztítás/tisztulás és rituálék során helytől, időtől és filozófiától függetlenül. Egy füstölőpálcika eszközünk lehet ahhoz, hogy kapcsolódjunk Énünkhöz, isteni mivoltunkhoz, gondolatban szeretteinkhez és egy felajánlás is Istennek. A füstölőpálcika egy integrált része tapasztalatainknak így muszály, hogy tiszta legyen!
A Fiore d’Oriente –ét 1988-ban alapította Riccardo indiai családok egy csoportjával közösen, azért, hogy a legjobb füstölőket gyártsák és vásárlóikat csakis a legfrissebb és legtisztább termékekkel lássák el. Füstölőpálcikáik kézzel készülnek, 1,6 – 1,8 gramm súlyúak és kb. 65-80 percig füstölnek.
A füstölőpálcikák békét és nyugalmat hoznak életünkbe, ha békésen és higgadtan készülnek a legmagasabb minőségű alapanyagokból. A Balgalore-ban, Indiában, található laboratóriumuk felelőssége, hogy a kiváló alapanyagokat kiválogassák, melyekből később a Masala keverékek készülnek a füstölőpálcikákhoz.
Masalájukat mézzel, ritka fák porával, illóolajjal, fűszerekkel és prémium növényi gyantákkal készítik annak érdekében, hogy egy tapintásra puha és enyhén ragadós, különleges illatot árasztó különleges minőségű pálcika kerüljön ki a szorgos kezek alól. Csakis természetes alapanyagokkal dolgoznak, kémiai illatanyagok és ásványi olajok nélkül. Masalájuk egy több mint 400 éves titkos receptúrát követ, melyben az ősi védikus tanítások szerint figyelembe veszik a Hold fázisokat, a Nap és más bolgyók pályáját, és más ősi titkokat.
A Masala egy élő keverék így az előállítás során gondoskodással és nyugalommal kell vele bánni. A hozzávalókat titokban adagolják meghatározott időpontokban. A masalát agyagedényben készítik el és tárolják, körülbelül 15 napba telik, mire a bambuszpálcikákra sodorható állagúvá érik a keverék.
Az elkészült füstölőpálcikák szárítása további 7 napot igényel, mialatt a pálcikákat folyamatosan forgatják a megfelelő szikkadás érdekében. Ez az egyik legfontosabb lépés a tartós illat megőrzésének érdekében, mely időjárástól függően, meleg vagy hűvös és nyirkos, 1 -2 hétig is eltarthat. A szikkadást követően a pálcikákat azonnal aromatartó csomagba teszik, hogy megőrizzék frissességüket. Így fordulhat elő, hogy a megvásárolt pálcikán még puha a masala!
A füstölőpálcikák egy héten belül érkeznek csomagolásra olaszországi műhelyükbe, hogy mindig friss áru álljon rendelkezésükre! Érdekességként megmutatjuk, hogy honnan szerzik be a különleges minőségű alapanyagokat, kattints ide!
Ősi formulákat és receptúrákat használnak, mindamellett, hogy folyamatosan keresik és kísérleteznek az új illatkombinációkkal és vibráló aromákkal. Igyekeznek ötvözni a hagyományokat az új kikísérletezett ötletekkel, miközben hűen őrzik az ősi alapelveket.
Füstölőpálcikáikat közvetlenül eléred itt