TÉLI SZÜNET: 2024. december 21-től 2025. január 5-ig.
Ingyenes szállítás
30.000 Ft felett belföldön
csomagpontra
TÉLI SZÜNET: 2024. december 21-től 2025. január 5-ig.
06 30 262 58 05 (Csilla) 06 20 527 25 56 (Szandi)
10 szál, égési idő 60-80 perc
meditatív, tisztító, ellazító meleg illat, mely támogatja a tudatos munkát
mézes masalával 100% tiszta, természetes
Szál méret: 23 cm / 2 gr
Összetevők: Ailanthus malabarica, kókuszdió por, szantálfa por, masala keverék, Benzoin gyanta, tömjén gyanta, borneol, gyógynövények, illóolajok, természetes aroma, gyanták, méz, bambusz
A füstölőpálcikáról
Masalájukat mézzel, ritka fák porával, illóolajjal, fűszerekkel és prémium növényi gyantákkal készítik annak érdekében, hogy egy tapintásra puha és enyhén ragadós, különleges illatot árasztó különleges minőségű pálcika kerüljön ki a szorgos kezek alól. Csakis természetes alapanyagokkal dolgoznak, kémiai illatanyagok és ásványi olajok nélkül.
A Masala egy élő keverék így az előállítás során gondoskodással és nyugalommal kell vele bánni. A hozzávalókat titokban adagolják meghatározott időpontokban. A masalát agyagedényben készítik el és tárolják, körülbelül 15 napba telik, mire a bambuszpálcikákra sodorható állagúvá érik a keverék. További 7-14 nap, mire a kivánt mértékben megszikkadnak a pálcikák.
A minősített alapanyagokból készült füstölő pálcákat energetikai tisztításra és az ősi tapasztalatokhoz és előző életbeli emlékek feloldására és helyretételéhez használjuk. Kiváló, bár időszakos eszköze annak, hogy a tér-idő szakadékát áthidaljuk.
A füstölőket mindig is használták imádkozás, jóga, tisztító és mindenféle vallási rituálé során, időtől és helytől függetlenül.
Egy füstölőpálcika által kapcsolódhatunk önmagunkhoz, isteni minőségünkhöz, gondolatban egy hozzátartozónkhoz és felajánlásként Istennek áldozhatjuk. A füstölőpálcika szerves része a tapasztalásunknak itt a Földön, így muszály, hogy 100%-an tiszta legyen.
A füstölés kultúrája az emberiség hajnala óta kíséri történetünket. Az évezredek során szinte minden kultúrában jelentős szerephez jutott a természetes növényi anyagok füstölése különféle szertartások, rituálés során, de például olyan hétköznapi tevékenységnek is szerves része volt, mint a gabonatárolók fertőtlenítése, melyhez tömjén gyantát használtak.
Modern korunkban is lehetőségünk van arra, hogy kapcsolódjunk a növények természetes illatával és gyógyító minőségeivel a füstölés révén. Ennek legtisztább formája és prémium kategóriája a füstölőszerek faszénen vagy rácsos edényen való füstölése. De nem mindenkinek van kedve, ideje és energiája ehhez, ezért sokan a füstölőpálcikákat részesítik előnyben. A pálcikákon belül is külön kategóriát képeznek azok a pálcák, melyek tiszta növényi gyantából készülnek, hogy így adják vissza a nemes füstölőgyanta nagyszerűségét.
Szerencsére ezt az igényt hamar felismerték, így már hozzájuthatunk olyan természetes növényi alapanyagokból készült tiszta, prémium füstölőpálcikákhoz, melyekhez valódi növényi gyantákat adnak hozzá. Ezáltal nemcsak egy tisztább-természetesebb térillatosító alternatívához juthatunk hozzá, hanem ezekhez a növényi gyanták által képviselt, szellemi-energetikai minőségekhez is kapcsolódhatunk hétköznapjainkban. Mik ezek a gyanták és milyen energiához juthatunk általuk? Lássuk!
Mirha (Commiphora myrrha)
A mirha füstölve meleg, édes-keserű, balzsamos-fűszeres illatot áraszt, de önmagában ritkán füstölik, általában keverékekben találkozunk vele, mivel a szantálfához hasonlóan az a különleges képessége, hogy az egyes alkotóelemeket képes egységbe rendezni. A mirha a földelő keverékeknek is elmaradhatatlan összetevője. Füstöléskor a mirha aktív és vidám hangulatot teremt, belátóvá, önzetlenné tesz. Balzsamos, tisztító, fertőtlenítő és világosító hatása van, kinyitja az ajtót a szellemhez, eltünteti a gondjainkat és lágyítja az érzéseinket. Gyógyítja női minőségeinket, női generációs vonalunkat.
Sztórax (Liquidambar orientalis)
A sztórax gyanta a világ legkellemesebb illatú füstölőanyagainak egyike, amiért is évezredek óta keresett árucikk. Aromája nagyon édes, balzsamos és érzéki. Füstjének hatására nyomban elillan a rosszkedv és a bánat. Oldja az érzelmi feszültségeket, romantikus és érzéki hangulatot teremt, ezért gyakran találkozunk vele különféle keverékekben, de a sztóraxgyantával átitatott faszéndarabkákat magukban is füstölhetjük.
Benzoin Siam (Styrax tonkinensis)
A benzoét néha az intellektus füstölőjének is nevezik, mivel frissen tartja a szellemet. Illatának csábító és euforizáló hatása van, energiát ad, elűzi a negatív gondolatokat, lelki nyugalmat és békét nyújt.
Ami a különböző fajtájú benzoékat illeti, mind színben, mind pedig illatban elég különbözőek, jelenleg általában 3 fajtája kapható:
1. BENZOE SUMATRA: szürkés gyantaszemek, erőteljes friss, fűszeres illattal
2. BENZOE SUMATRA MANDULA: narancsvörös színű gyantaszemek, erőteljes édes-fűszeres-vaníliás illattal
3. BENZOE SIAM: sötét vöröses-barnás gyantaszemek szintén erőteljes édes-fűszeres-vaníliás illattal.
Dammar (Canarium strictum)
Maláj nyelven a dammar neve "FÉNYT" jelent, és a gyantának valóban van egyfajta fénytörő tulajdonsága, sokkal fontosabb azonban ennél az energetikai "fényesítő" hatása. A dammar könnyű, citrusos illata jókedvre derít, megnyugtat, nevéhez hűen fényt hoz a lélek sötétségébe. A dammar kiváló választás a szomorúság, búskomorság és depresszió elűzéséhez.
Halmaddi (Ailanthus malabarica)
A halmaddi fája a dél-indiai Karnataka erdejében növő gyantás fa. Neve, Ailanthus visszavezethető az Ambonese törzs ailanto szavára, jelentése "Istenek fája" vagy "Mennyei fa". Aromás kérgét és gyantáját is hasznosítják. Illatjellegében hasonló a Nag Champa közismert illatához, azonban a Halmaddi önmagában képviseli ezt az illatkaraktert, míg a nag champa illatát virágos keverékkel érik el. Nagyon finom, különleges és kellemes aromájú füstölőszer.
Ha esetleg azon gondolkodsz, hogy az ünnep fényét füstölővel emelnéd, esetleg megajándékoznál vele ismerősöket, barátokat, akkor a következő dolgokra érdemes figyelned, ha fontos számodra a minőség és a természetesség:
A pálcikák minőségét elég jól mutatja az áruk, a 600 Ft / doboz pálcikákban már találunk valamennyi füstölőszernek nevezett anyagot, de az erőteljes illatát rendszerint szintetikus olaj adja ( tisztelet a kevés kivételnek ). Ha ennél többet és jobbat szeretnél, akkor az 1.000 Ft felett/ doboz pálcikák között keresgélj.
Ha bármi további kérdésed lenne, szívesen segítünk.
Áldott adventi készülődést kívánok,
Csilla
A füstölőket a kezdetek óta használják az imádság, jóga, meditáció, tisztítás/tisztulás és rituálék során helytől, időtől és filozófiától függetlenül. Egy füstölőpálcika eszközünk lehet ahhoz, hogy kapcsolódjunk Énünkhöz, isteni mivoltunkhoz, gondolatban szeretteinkhez és egy felajánlás is Istennek. A füstölőpálcika egy integrált része tapasztalatainknak így muszály, hogy tiszta legyen!
A Fiore d’Oriente –ét 1988-ban alapította Riccardo indiai családok egy csoportjával közösen, azért, hogy a legjobb füstölőket gyártsák és vásárlóikat csakis a legfrissebb és legtisztább termékekkel lássák el. Füstölőpálcikáik kézzel készülnek, 1,6 – 1,8 gramm súlyúak és kb. 65-80 percig füstölnek.
A füstölőpálcikák békét és nyugalmat hoznak életünkbe, ha békésen és higgadtan készülnek a legmagasabb minőségű alapanyagokból. A Balgalore-ban, Indiában, található laboratóriumuk felelőssége, hogy a kiváló alapanyagokat kiválogassák, melyekből később a Masala keverékek készülnek a füstölőpálcikákhoz.
Masalájukat mézzel, ritka fák porával, illóolajjal, fűszerekkel és prémium növényi gyantákkal készítik annak érdekében, hogy egy tapintásra puha és enyhén ragadós, különleges illatot árasztó különleges minőségű pálcika kerüljön ki a szorgos kezek alól. Csakis természetes alapanyagokkal dolgoznak, kémiai illatanyagok és ásványi olajok nélkül. Masalájuk egy több mint 400 éves titkos receptúrát követ, melyben az ősi védikus tanítások szerint figyelembe veszik a Hold fázisokat, a Nap és más bolgyók pályáját, és más ősi titkokat.
A Masala egy élő keverék így az előállítás során gondoskodással és nyugalommal kell vele bánni. A hozzávalókat titokban adagolják meghatározott időpontokban. A masalát agyagedényben készítik el és tárolják, körülbelül 15 napba telik, mire a bambuszpálcikákra sodorható állagúvá érik a keverék.
Az elkészült füstölőpálcikák szárítása további 7 napot igényel, mialatt a pálcikákat folyamatosan forgatják a megfelelő szikkadás érdekében. Ez az egyik legfontosabb lépés a tartós illat megőrzésének érdekében, mely időjárástól függően, meleg vagy hűvös és nyirkos, 1 -2 hétig is eltarthat. A szikkadást követően a pálcikákat azonnal aromatartó csomagba teszik, hogy megőrizzék frissességüket. Így fordulhat elő, hogy a megvásárolt pálcikán még puha a masala!
A füstölőpálcikák egy héten belül érkeznek csomagolásra olaszországi műhelyükbe, hogy mindig friss áru álljon rendelkezésükre! Érdekességként megmutatjuk, hogy honnan szerzik be a különleges minőségű alapanyagokat, kattints ide!
Ősi formulákat és receptúrákat használnak, mindamellett, hogy folyamatosan keresik és kísérleteznek az új illatkombinációkkal és vibráló aromákkal. Igyekeznek ötvözni a hagyományokat az új kikísérletezett ötletekkel, miközben hűen őrzik az ősi alapelveket.
Füstölőpálcikáikat közvetlenül eléred itt