Füstölőrács 5 cm perem nélkül

kelr101
Kattints a képre a nagyobb méretért
Készleten
Ár:
994 FT
Darabszám:
szín:

Rozsdamentes acélból készült, perem nélküli füstölőrács/ pótrács arany, ezüst vagy vörösréz színben arra az esetre, ha már nagyon elhasználódott a kedvenc BELAT vagy KUNARI füstölőedényen a régi.

Természetesen más füstölőedényen is használható, ha a méret megfelelő.

Kiválóan alkalmas növényi gyanták (pl. tömjén, mirha, kopál), és növényi szárítmányok - gyógynövények (pl. fehér zsálya, palo santo), füstölőszer keverékek füstölőrácsos edényen történő füstöléséhez/ égetéséhez.

A rács / pótrács kiválasztásánál ügyeljünk a méretre, formára (kerek vagy négyszögeles), típusra (peremes vagy perem nélküli) és a színre, bár ez utóbbi csak esztétikai szempontból lehet fontos, a funkciót nem befolyásolja. 

Füstölőrács információk:

Átmérő: 5 cm Ø
Anyag: rozsdamentes acél
Szín: arany, ezüst, vörösréz színben választható
Alkalmazhatóság: 2-4 órás teamécsessel - BELAT vagy KUNARI edényhez

Kérjük, hogy a használati javaslatot, a tisztítással kapcsolatos információkat és videót illetve a biztonsági leírást a
HASZNÁLATI TIPPEK fül alatt nézze meg!

Hogyan füstöljünk rácsos edényen, nézze meg itt a videót: 

Használati javaslat:

 • Bontsa ki a csomagolásból a füstölő/pót rácsot.
 • Távolítsa el a füstölőégető edényről a kihűlt cserélendő rácsot vagy a kihűlt párologtató edény aromacsészéjét, ezt követően helyezze az új rácsot az edényre.
 • Rozsdamentes acél rács esetén 2-4 órás teamécses használatát javasoljuk. Helyezze az edény kialakításának megfelelő helyre a teamécsest, majd gyújtsa meg azt.
 • Kis adagolókanál segítségével tegyen a kívánt füstölőszerből a rácsra, majd élvezze az aromás füst illatát. A leégett füstölőanyagot, az adagolókanál segítségével távolítsa el, és ha még szükséges helyezzen egy újabb adag füstölőszert a rácsra.
 • A füstölés végeztével, oltsa el a gyertya lángját. A rács még akár 10 percig is meleg lehet.

Tipp: A füstölőanyagot inkább a füstölőrács inkább széli részein oszlassa el, mivel a rács legközepén a legforróbb, így azon a részen a hőre érzékeny anyagok gyorsan csak elégnek, nem csak izzanak, füstölnek.

A rács tisztítása: 

 • kefével: várja meg míg kihűl a rács, majd határozott mozdulatokkal dörzsölje meg a kefével a tisztítandó területeket.
  (Kínálatunkban kicsi fém, vagy nagyobb fanyeles kefét talál.
  Tipp: a kicsi fém kefét csak egyirányba lehet húzni, különben nagyon gyorsan kitörnek a fogai!)
 •  kiégetéssel: A kiégetést lehetőleg szabadban végezzük, mert a rácson lévő maradék gyanta begyullad, lángol, nagyon füstöl és le is csöpöghet!Szükség lesz egy csipeszre vagy fogóra és bármilyen nyílt lángra.Miután a rácsba ragadt anyagot a kefével már  nem lehet eltávolítani, fogjuk meg egy csipesszel a rácsot (vagy fogóval) és nyílt lángba tartva ( ez lehet szakács fáklya, vihar gyújtó, öngyújtó vagy gyertya lángja - legerősebbtől a gyengébbik felé sorolva őket ) hagyjuk, hogy az beragadt anyag lángra lobbanjonA lángtól ne ijedjünk meg, anyag mennyiségtől függően eltarthat 1,5-2 percig is a teljes kiégés. Miután elaludt a kiégő anyag lángja, a maradék kormot a kefe segítségével söpörjük ki. Helyezze vissza az edényre vagy tűzálló felületre míg kihűl a rács, nézze meg, hogy a szélein nincs-e olvadt gyanta, ami ide-oda ragadhat, ha igen távolítsa el.

A leírtakat videón is megnézheti itt:

Biztonsági előírások: 
Soha ne fogja meg szabad kézzel a felmelegedett rácsot vagy egyéb felmelegedett fém részeket, égési sérülést okozhat! Csak csipesszel fogja meg a felmelegedett rácsot! Csak szellőztethető helyen használjon füstölőt. Soha ne fogja meg szabad kézzel a felmelegedett füstölőégető edényt vagy a faszenet. Hőre fokozottan érzékeny felületeken (pl. lakkozott bútor) nem javasoljuk az égetők használatát. Nyílt lángot vagy izzó füstölőt soha ne hagyjon őrizetlenül! Ha a szobában gyermek vagy háziállat is tartózkodik fokozza a baleset kialakulásának kockázatát, kérjük ilyenkor fokozottan ügyeljen a füstölő égetőre! Amennyiben faszenet használt, győződjön meg arról, hogy a faszén korong kialudt/kihűlt, használat után még sokáig meleg marad, így szemetesbe vagy gyúlékony helyre tenni tilos!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó blogbejegyzések

Kapcsolódó tudástárbejegyzések