Fémlapka
5 cm ø

kelr152
Ár:
990 FT

Rozsdamentes acélból készült, fémlapka.

Egyes gyantákat mikor rácsos füstölőedényre helyezünk, a melegítés hatására jobban megolvadnak, egészen folyóssá válhatnak (pl. Copal blanco, dammar, perui kopál), ahhoz, hogy hosszútávon meg óvjuk a gyantaégetőre helyezett füstölőrács épségét, javasolt a fémlap vagy füstölőlapka használata. Használatuk leírását, tisztítását a HASZNÁLATI TIPPEK fül alatt tudja elolvasni.

Kiválóan alkalmas növényi gyanták (pl. tömjén, mirha, kopál), és növényi szárítmányok - gyógynövények (pl. fehér zsálya, palo santo), füstölőszer keverékek füstölőrácsos edényen történő füstöléséhez/ égetéséhez.

Fémlapka információk:
Átmérő: 5 cm
Anyag: rozsdamentes acél
Szín: ezüst fém
Alkalmazhatóság: 2-4-8 órás teamécsessel - füstölő/tömjén égető edényhez, ahol a rács átmérője meghaladja az 5 cm-t.

Kérjük, hogy a használati javaslatot, a tisztítással kapcsolatos információkat és videót illetve a biztonsági leírást a
HASZNÁLATI TIPPEK fül alatt nézze meg!

Hogyan füstöljünk rácsos edényen, nézze meg itt a videót: 

Használati javaslat:

  • Bontsa ki a csomagolásból a fémlapkát.
  • Helyezze a füstölőrácsos edényen lévő rács közepére.
  • Helyezze az edény kialakításának megfelelő helyre a teamécsest, majd gyújtsa meg azt.
  • Kis adagolókanál segítségével tegyen a kívánt füstölőszerből a rácsra, majd élvezze az aromás füst illatát. A leégett füstölőanyagot, az adagolókanál segítségével távolítsa el, és ha még szükséges helyezzen egy újabb adag füstölőszert a melegfelületre.
  • A füstölés végeztével, oltsa el a gyertya lángját. A rács és a lapka még akár 10 percig is meleg lehet.

tisztításának lehetőségei:

  • kefével nem tudjuk letisztítani!
  • hasonlóan égesse le, mint a rácsot
    kiégetéssel: A kiégetést lehetőleg szabadban végezzük, mert a rácson lévő maradék gyanta begyullad, lángol, nagyon füstöl és le is csöpöghet!Szükség lesz egy csipeszre vagy fogóra és bármilyen nyílt lángra.Miután a rácsba ragadt anyagot a kefével már  nem lehet eltávolítani, fogjuk meg egy csipesszel a rácsot (vagy fogóval) és nyílt lángba tartva ( ez lehet szakács fáklya, vihar gyújtó, öngyújtó vagy gyertya lángja - legerősebbtől a gyengébbik felé sorolva őket ) hagyjuk, hogy az beragadt anyag lángra lobbanjonA lángtól ne ijedjünk meg, anyag mennyiségtől függően eltarthat 1,5-2 percig is a teljes kiégés. Miután elaludt a kiégő anyag lángja, a maradék kormot a kefe segítségével söpörjük ki. Helyezze vissza az edényre vagy tűzálló felületre míg kihűl a rács, nézze meg, hogy a szélein nincs-e olvadt gyanta, ami ide-oda ragadhat, ha igen távolítsa el.
  • ha semmiképpen nem megoldható az égetés benzinnel leoldható a ráragadt/beszáradt gyanta (kevésbé javasolt, mert nagyon erős szaga van)

A leírtakat videón is megnézheti itt:

Biztonsági előírások: 
Soha ne fogja meg szabad kézzel a felmelegedett rácsot/fémlapkát/füstölőlapkát vagy egyéb felmelegedett fém részeket, égési sérülést okozhat! Csak csipesszel fogja meg a felmelegedett rácsot! Csak szellőztethető helyen használjon füstölőt. Soha ne fogja meg szabad kézzel a felmelegedett füstölőégető edényt vagy a faszenet. Hőre fokozottan érzékeny felületeken (pl. lakkozott bútor) nem javasoljuk az égetők használatát. Nyílt lángot vagy izzó füstölőt soha ne hagyjon őrizetlenül! Ha a szobában gyermek vagy háziállat is tartózkodik fokozza a baleset kialakulásának kockázatát, kérjük ilyenkor fokozottan ügyeljen a füstölő égetőre! Amennyiben faszenet használt, győződjön meg arról, hogy a faszén korong kialudt/kihűlt, használat után még sokáig meleg marad, így szemetesbe vagy gyúlékony helyre tenni tilos!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó blogbejegyzések

Kapcsolódó tudástárbejegyzések