ÉLET VIRÁGA
füstölőrácsos edény

kelr246
Kattints a képre a nagyobb méretért
Készleten
Ár:
14.998 FT
Darabszám:

Fekete - arany színű, zsírkőből faragott, szépen ívelt kecses megjelenésű rácsos füstölő / gyanta égető edény, oldalán a gravírozott Élet Virága és apró áttört mintával.

Kiválóan alkalmas növényi füstölőanyagok - gyanták ( pl. tömjén, mirha, kopál ), növényi szárítmányok - gyógynövények ( pl. fehér zsálya levelek, vágott palo santo ) és természetes füstölőkeverékek kíméletes égetéséhez / füstöléséhez.

Füstölő edény információk:
Magassága: 10 cm
Test átmérője: 8,5 cm
Rács átmérője: 8 cm ( pótrács a kelr030 cikkszámon érhető el)
Füstölőedény anyaga: zsírkő
Ehhez az edényhez a 4 órás mécses használatát javasoljuk.
(Nem javasoljuk a stearin, méhviasz, ghí vagy szója mécsest, túl erős a lángjuk!)

Használati javaslat: 

  1. Helyezze biztonságos helyre ( kerülje a gyúlékony felületek melletti használatot pl. függöny, szalag stb) rácsos füstölő edényt egy hőálló alátétre. 
  2. Gyújtsa meg a teamécsest és tegye az füstölőedény talprészére, a rács alá.
  3. Tegyen 1-2 adagolókanálnyi füstölő anyagot a rácsra, és pár perc elteltével már élvezheti is a természetes füstölők aromás füstjét és áldásos hatását.
  4. Ha a füstölőszer elszenesedett a rácson, oltsa el a mécsest.
  5. Ha kihűlt a rács, akkor egy kis kefével távolítsa el a rácsról az elszenesedett füstölő anyagot.
  6. Ha a füstölő rácsot nagyon eltömíti a már beleragadt anyag, fogja meg egy csipesszel és egy karamellizáló gázpisztollyal égesse ki. Ezt lehetőleg a szabadban csinálja.
  7. Tipp: a megfolyós gyanták füstöléséhez helyezze a fémlapkát a rács közepére ( fémlapkát itt találja: kelr152  ) vagy a rács helyett használjon füstölőlapkát a 9,5 cm-es  füstölőlapkát kelr131 itt találja), amely megakadályozza a gyanta átfolyását illetve a rácsba égését. 

A füstölőrács tisztításához, rendszeres karbantartásához ajánlott egy tisztító fémkefe beszerzése is! (melyet a kelr 046-os cikkszámon, vagy ezen a linken is elérhet)
Füstölőrács tisztítása - videó: Biztonsági előírások: 
Csak szellőztethető helyen használjon füstölőt. Soha ne fogja meg szabadkézzel a felmelegedett füstölőedényt vagy a forró füstölőrácsot. Minden esetben használjon hőálló alátétet az esetleges szennyeződések felfogására és a felület megóvása érdekében. Hőre fokozottan érzékeny felületeken( pl. lakkozott bútor) nem javasoljuk a gyanta égető használatát. Nyílt lángot vagy izzó füstölőt soha ne hagyjon őrizetlenül! Ha a szobában gyermek vagy háziállat is tartózkodik fokozza a baleset kialakulásának kockázatát, kérjük ilyenkor fokozottan ügyeljen a füstölő égetőre! 

Újdonság

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó blogbejegyzések

Kapcsolódó tudástárbejegyzések