TÉLI SZÜNET: 2024. december 21-től 2025. január 5-ig.
Ingyenes szállítás
30.000 Ft felett belföldön
csomagpontra
TÉLI SZÜNET: 2024. december 21-től 2025. január 5-ig.
06 30 262 58 05 (Csilla) 06 20 527 25 56 (Szandi)
fehér porcelán tálkás
aromalámpa és füstölőedény
méret: 8,8 x 8,6 cm
Elegáns, minőségi porcelán edény multifunkciós használatra:
Használata füstölőedényként:
A tálka egybe van építve az edénnyel, nem levehető.
Jól füstölhetők benne az Aromandise saját füstölőkeverékei, növények és sok növényt / kevés gyantát tartalmazó keverékek. Tiszta gyanta füstöléséhez nem javasoljuk.
Méret: 8,8 x 8,6 cm
Használata gyógynövényes gőzölőként / diffúzorként:
Használata párologtató edényként / aromalámpaként:
Képek és videók: Aromandise
Biztonsági előírások:
Csak szellőztethető helyen használjon füstölőt.
Soha ne fogja meg szabad kézzel a felmelegedett füstölőedényt.
Minden esetben használjon hőálló alátétet az esetleges szennyeződések felfogására és a felület megóvása érdekében.
Hőre fokozottan érzékeny felületeken( pl. lakkozott bútor) nem javasoljuk a gyanta égető használatát.
Nyílt lángot vagy izzó füstölőt soha ne hagyjon őrizetlenül!
Ha a szobában gyermek vagy háziállat is tartózkodik fokozza a baleset kialakulásának kockázatát, kérjük ilyenkor fokozottan ügyeljen a füstölő égetőre!
Használat után minden esetben szellőztessen !
Egy csodálatos, valóban mennyei füstölőkeverék, melynek tartóoszlopát a múltkori posztban bemutatott aranysárga MAYDI tömjén ( Boswellia frereana ) adja. Ha esetleg nem olvastad, akkor most itt a lehetőség, hogy megnézd az előző blogbejegyzésben.
Erő, bizalom, bizonyosság, megnyugvás – ezt közvetíti feléd jellegzetes fanyar-fűszeres illatával, és e köré a hihetetlenül stabil tartóoszlop köré rendeződik a további 3 összetevő:
---> a szívteret tisztító és harmonizáló aranysárga PALO SANTO
---> az ellazulást hozó, és a gondolati / mentális szinteket tisztító és harmonizáló LEVENDULA
---> valamint a lelket balzsamozó SZTÓRAX.
Nagyon egyszerűnek tűnő ( csak 4 összetevő – ez füstölőknél inkább kevés mint sok ), mégis nagyon rafinált keverék ez, mely az első pillanatban rabul ejt egyszerre fanyar-fűszeres de mégis édes-balzsamos illatkompozíciójával.
Ez nem csak a jól „összeválogatott” összetevők arányán múlik, hanem azok minőségén is, hiszen növény és növény között is óriási különbség lehet, mind illatban, mind energiában és hatásban.
A MENNYEI BÉKE egy valóban PRÉMIUM keverék, mely válogatott összetevőkből készül: Fair Trade Palo Santo chips és Maydi tömjén, valódi francia levendulavirágok, és a legfinomabb sztórax balzsamos tánca gondoskodik arról, hogy összehangolódhass a benned élő Istennel.
A hagyományos faszenes füstölés modern, kisebb légterű helyiségekben is könnyedén megvalósítható megoldása a füstölőrácsos edény, alkalmazása nagyban megkönnyíti és élvezetessé teszi a füstölést. A füstölőrács használatával nem éri olyan intenzív hőhatás az elfüstölni vágyott alapanyagokat, így azok nem csak megperzselődnek, megégnek, hanem az egyenletes hő hatására illatuk kibomlik, kivirágzik, és hosszabban érződik, mint a faszénen való füstölés esetében. Ehhez az újfajta füstöléshez egy füstölőrácsos edényre vagy egy meglévő aromalámpára van csak szükségünk, melynek levehető a tálkája, és a helyére a füstölőrács (rozsdamentes acél vagy réz) kerül. Lakásunk, kezelő helyiségünk vagy irodánk (ha minden körülmény megfelelő) ékköve lesz az általunk kiválasztott egyedi rácsos edény, találsz zsírkőből, rézből vagy magyar keramikus által kézzel készített gyönyörő edényeket, amik mind ideálisan vannak kiképezve a füstöléshez.
Szükséged lehet még adagolókanálra, nagy fém kefére, edény alátétre, mécsesre, csipeszre és mécsesalátétre.
Az edényben füstölőrács alá elhelyezzük a meggyújtott teamécsest, majd pedig a rácsra tesszük a füstölnivalót, mely lehet önmagában tiszta, natúr gyanta ( pl. tömjén vagy mirha ), vagy egy előre elkészített keverék. Egy füstölés alkalmával 1-2 adagolókanálnyi (mokkáskanálnyi) anyagot tegyünk a rácsra. A legideálisabb, ha a teamécses lángja és a füstölőrács között kb. 8-9 cm a távolság, ez elég hőt biztosít a növények elfüstöléséhez, illatanyagaik kíméletesen jutnak a légbe, továbbá a füstölőrács használatával kevesebb füst keletkezik, így nem hat zavarólag egy kisebb légtérben sem.
Fontos megemlíteni és kiemelni a teamécses szerepét a füstölés során! Tapasztalataink alapján, minden gyertyának egyénisége van, más hővel, más intenzitással égnek. Így előfordulhat, hogy adott gyertya percek alatt megperzseli a rácson lévő anyagot, míg a következő be sem indítja a füstölést. Ha túl erősnek ítéljük gyertyánkat, oltsuk el és vágjuk vissza a kanócot, a kisebb láng moderáltabb hőleadást eredményez. Abban az esetben, ha pár perc elteltével sem indul be a füstölés, emeljük meg a teamécsest egy erre a célra kialakított kerámia koronggal vagy bármilyen hőálló, nem éghető koronggal, légy kreatív (mi már használtunk befőttes üveg kupaktól elkezdve másik mécses táljkájáig sok mindent), a lényeg, hogy csökkentsük a láng és az anyag közti távolságot.
A rácson elhelyezett anyagok égési ideje függ a mécses erősségétől, attól, hogy a választott füstölőanyag milyen arányban tartalmaz gyantát ( minél magasabb a gyanta tartalma, annál hosszabb a füstölési ideje, ebből következik, minél kevesebb gyantát látunk vagy teszünk keverékünkbe, annál gyorsabban elfüstöl ).
A füstölőrácsos edényhez használt füstölőanyagok teljesen természetesek, semmilyen mesterséges adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak !
A faszenes füstölés a természetes füstölés legősibb módja: az ember vélhetően azóta füstöl, amióta ismeri és használja a tüzet ( több százezer éve... )
Mivel a füstölés ezen módja teljes figyelmet kíván, ezért "wellness" célokra ( ld. térillatosítás ) nem nagyon használjuk, elsősorban szertartásokhoz, rituálékhoz, gyógyításhoz, imához, szakrális tevékenységekhez ajánljuk.
Tértisztításhoz és auratisztításhoz is ez a megfelelő választás, ha nem kaliforniai fehér zsálya köteget vagy Palo Santo-t akarunk használni.
Ilyenkor megvan az az előnyünk, hogy egy jól kiválasztott, megfelelő füstölőszert vagy keveréket - amely személy és térspecifikus - tudunk füstölni.
Mire van szükségünk a faszenes füstöléshez?
- faszenes edényre és alátétre ( tértisztításhoz a nyeles edényeket ajánljuk )
- hőelvezetés céljából homokra vagy sóra ( ha nem faszenes rácsos edényen füstölünk )
- faszénre
- egy csipeszre, amivel meg tudjuk fogni a szénpogácsát, mikor nyílt lánggal begyújtjuk
- végül adagolókanálra és a kívánt füstölőszerre
Egy tűzálló edénybe tegyük bele a homokot, melynek az a szerepe, hogy így a faszén szépen megtartja a parazsát, illetve a hő egyenletesen eloszlik, és mivel közvetlenül nem érintkezik a faszén az edénnyel, ezért nem okoz elszíneződést sem és csökkentjük edényünk elpattanásának esélyét is ( ha porcelánból vagy kerámiából készült edényünket használjuk ).
Amennyiben a kényelmes öngyulladós faszén mellett döntöttünk, figyeljünk a begyújtási folyamatra, mert előfordulhat, hogy a faszén úgy gyullad meg, mint a tűzijáték. És mivel a füstje sem igazán kellemes, ezért javasolt a faszén begyújtását a szabadban ( kertben, teraszon ) elvégezni.
A begyújtási folyamat úgy történik, hogy a csipesszel megfogott faszenet egy gyertya vagy az öngyújtó lángja fölé tartjuk, és látni fogjuk, hogy a faszén egy kis részen szikrával elkezd reagálni, amely lassan tovaterjed. Ekkor tegyük a faszenet élére állítva a homokba, és hagyjuk, hogy a levegő és a szél elvégezze a többi munkát. Természetesen tarthatjuk a faszenet végig a csipesszel is.
Nem öngyulladós faszén esetén sokkal több időre és türelemre van szükségünk, hogy a szén teljesen átizzon, viszont nem is fogjuk érezni az öngyulladást segítő vegyi anyag illatát, és természetesen be sem lélegezzük. Lehet már olyan öngyulladós faszenet is kapni, melyben egy természetes anyag segíti a faszén könnyebb meggyúlását.
Mikor a faszenünkön megjelenik egy hamvas szürke hamuréteg, az jelzi, hogy az intenzív hő lecsendesedett (továbbra is több száz fokon izzik), ráhelyezhetjük a homok vagy só rétegre és rátehetjük a füstölőanyagot. Mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy a faszén gyakran túl magas hőfokkal ég, ezért gyakran folyamodunk olyan praktikákhoz, melyekkel igyekszünk mérsékelni a leadott hőt:
A homokkal való beszórásnak még az is az előnye, hogy ha másik füstölőanyagot szeretnénk rátenni, akkor egy hőálló kanál segítségével egyszeűen csak lekaparjuk a homokot a füstölőanyaggal együtt és rátesszük a másikat.
Mi alapján választunk faszenet ?
A korábban említett használati praktikákon túlmenően a faszén mérete lehet még mérvadó, 27 mm-től egészen 50 mm-ig terjedő méret meghatározza az égési időt, ami kb 20 perctől egészen egy óráig eltarthat.
Szertartás, rituálé esetén érdemes a hosszabb égésidejű szeneket választani: tovább izzanak, és a közepükbe egyszerre több füstölőszer tehető, így intenzívebb a füstképződés.
A dél-francia partok ölelésében találjuk Európa első számú természetes füstölőpálcika gyártóját, az AROMANDISE-t, ahol elképzelik és életre hívják azokat az etikus termékeket, melyek a jólétünk és élettereink minőségét emelik teljes potenciáljukkal. Mint mondják, „A teljes élet a képzelet, a Lélek és az öt érzékszerv harmóniájából fakad.”
Michel és Yumi Pryet-et, alapítókat, a hagyományos etnikai kultúrák inspirálják. A jól-létet, egész-séget és életmódot, mind holisztikus nézőpontból közelítik, mely, amennyire globális, annyira harmonikus is. Csodálják a természetet és a növényvilág gazdagságát. Világ szinten munkálkodnak a környezeti értékek megóvásáért. Kiemelt fontosságúnak tartják, hogy partnereik és vásárlóik figyelmét felhívják az egyéni döntések, fogyasztási szokások és termelési eljárások hatására.
Többek között ez a hozzáállás is érződik prémium minőségű füstölőszereiken, melyek nemcsak jól-létünk minőségét emelik, hanem otthonunk hangulatához is ugyanúgy hozzájárulnak, mint a háttérzene vagy a hangulatvilágítás. Az általuk forgalomba kerülő termékek minőségét folyamatosan javítják, egyre inkább összhangba kerülnek a környezetbarát irányvonalakkal.
A gyártás minden lépésekor nagy óvatossággal és tisztelettel járnak el, hogy az illatok valódi minőségét megóvják. Támogatják a kulturális sokszínűség, gazdag hagyományokkal rendelkező területek fenntartását és megóvását. A természetes füstölőpálcikáik különböznek a piaci forgalomban megtalálható szagosított pálcáktól, melyek 95 %-a folyékony szintetikus parfümbe és illatanyagba mártott szénalapú pálcika. Ezzel szemben prémium füstölőpálcikáikat kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készítik. Ezt a csomagoláson megtalálható minősítések is tanúsítják, például a „100% Natural”, mely megerősíti a szintetikus anyagoktól mentes termékösszetételt, az „IFRA” (Nemzetközi Illat Szövetség) mely garantálja a termék biztonságos használatát a fogyasztó számára, az I.C.E.A. független minősítési csoport, mely rendszeres időközönként kromatográfiai vizsgálattal ellenőrzi a természetes összetevők valós jelenlétét és a szintetikus anyagok hiányát.
Az évek során összegyűjtött tapasztalataikat minden további nélkül megosztják partnereikkel, hiszen egyik céljuk, hogy felnyissák a nagyközönség szemét a tiszta füstölőpálcikák áldásos és a szintetikus szagosított pálcikák káros hatásaira. Partnereikkel a világ minden táján (Európa, India, Japán) az egyenlőség jegyében dolgoznak együtt. Ezen túl pedig olyan helyi kezdeményezéseket is támogatnak, mint az indiai Naturveda, mely helyi embereknek nyújt oktatást és biztos munkahelyet, a Dr. Dolkar klinika Új-Delhi-ben vagy a Hérault, ami a szakmaibeliek visszaintegrálásáért tevékenykedik.
A természet melletti komoly elköteleződésük tevékenységük minden területén megnyilvánul. A gyártás egésze alatt, a kutatás és gyártás körülményeit illetően (nincs állatokon történő tesztelés vagy természetromboló tevékenység), a választott szállítási módokat illetően a hajózás az egyetlen, ami szóba jöhet. A termékek csomagolásakor az Eco Design a követendő példa, csakis oldószer mentes festékanyagot és újrahasznosított kartont használnak a termék csomagolása és a szállítás során is.