Sztórax balzsam
Honduras

gyan028
Nincs raktáron
Ár:
5.998 FT
Darabszám:
Kiszerelés:
30 ml

Ez a gyanta természetes jellegénél fogva folyékony állagú, így füstöléskor ezt tegyük fémlapkára vagy füstölőrácson keverjük össze tetszés szerinti növényi szárítmánnyal, mely kiegészíti, támogatja illat karakterét és szellemi minőségét, de legfőképp felszívja a gyantát.

A sztórax fa a Liquidambar családjába tartozik. Neve a latin liquidus és az arab ámbra szóból ered, folyékony ámbrát jelent, utalva az intenzív illatú gynatára amit vágás után kibocsájt. Ez a monumentális fa eredetileg a hondurasi Olancho hegység trópusi erdeiben él, ezen í területen kívül még megtalálható Guatemala, Mexikó és El Salvador térségeiben is. Áprilistól  novemberig gyűjtik a gyantát, ez kizárólag a Pech törzs tagjainak kiváltsága. A gyűjtők kis barlagszerű metszést ejtenek a fát, ezzel beindítva a természetes gyantaképződést. Egy kifejlett fa 6-8 kilogramm gyantát tud termelni. A bemetszést követően egy hónap elteltével gyűjtik össze. Mielőtt az illóolaj gyártási folyamata elkezdődne, a gyantát leszűrik, hogy a lehető legtisztább legyen az alapanyag.

Ennek a gyantának a kellemes balzsamos illata mellet a keserű mandula jegyei is felfedezhetőek, melyet a fahéjas karakter egészít ki. Az alap illatjelleget kiegészíti a virágos - gyümölcsös illatjegyek megédesítik a komplex illatélményt.

Kapcsolódó termékek