Sztórax honduras balzsam

gyan028
Készleten
Ár:
3.900 FT
Darabszám:
Kiszerelés:
30 ml

Ez a gyanta természetes jellegénél fogva folyékony állagú, így füstöléskor ezt tegyük fémlapkára vagy füstölőrácson keverjük össze tetszés szerinti növényi szárítmánnyal, mely kiegészíti, támogatja illat karakterét és szellemi minőségét, de legfőképp felszívja a gyantát.

A sztórax fa a Liquidambar családjába tartozik. Neve a latin liquidus és az arab ámbra szóból ered, folyékony ámbrát jelent, utalva az intenzív illatú gynatára amit vágás után kibocsájt. Ez a monumentális fa eredetileg a hondurasi Olancho hegység trópusi erdeiben él, ezen í területen kívül még megtalálható Guatemala, Mexikó és El Salvador térségeiben is. Áprilistól  novemberig gyűjtik a gyantát, ez kizárólag a Pech törzs tagjainak kiváltsága. A gyűjtők kis barlagszerű metszést ejtenek a fát, ezzel beindítva a természetes gyantaképződést. Egy kifejlett fa 6-8 kilogramm gyantát tud termelni. A bemetszést követően egy hónap elteltével gyűjtik össze. Mielőtt az illóolaj gyártási folyamata elkezdődne, a gyantát leszűrik, hogy a lehető legtisztább legyen az alapanyag.

Ennek a gyantának a kellemes balzsamos illata mellet a keserű mandula jegyei is felfedezhetőek, melyet a fahéjas karakter egészít ki. Az alap illatjelleget kiegészíti a virágos - gyümölcsös illatjegyek megédesítik a omplex illatélményt.

Segíthetünk?

További információk
 • Prémium minőség, szakértelem, személyre szabott tanácsadás üzletünkben
 • 50.000FT felett ingyenes kiszállítás Magyarország egész területén
 • DPD futárszolgálattal már másnap kézhez kapja a rendelését
  1.600 Ft utánvéttel
  1.300 Ft előreutalás és bankkártyás fizetés esetén
 • Pick Pack Pont-os átvétel esetén
  1.490 Ft 
 • Rendelését személyesen is átveheti mintaboltunkban

Kapcsolódó termékek