Natur pur faszén brikett

kelf052
Nincs raktáron
Ár:
1.498 FT
Darabszám:

Préselt növényi szárítmányból készült brikett,  teljesen tiszta, növényi alternatíva az öngyulladós faszenek helyett.

100% természetes növényi / fás részekből préseléssel készült "faszén" brikett. Meggyújtáskor minden oldalról érje láng, és fújni is érdemes. Füstölőanyag nélkül is erőteljesen füstöl.

Faszenes füstölő edényben vagy faszenes rácsos edényben használva kiválóan alkalmas növényi gyanták (pl. tömjén, mirha, kopál ), és növényi szárítmányok - gyógynövények ( pl. fehér zsálya, palo santo ) füstöléséhez/ égetéséhez.

Fontos! A faszénpogácsákat/briketteket felbontás után légmentesen kell tárolni (zacskó, üveg, fólia), különben a szén magába szívja a levegőből a nedvességet és nem gyullad meg!

Faszén információk:
Átmérő: 20x35 mm
Kiszerelés : 6 db/ csomag
Begyújtás: lassabb - 3-4 perc
Izzási idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, hogy a használati javaslatot és a biztonsági leírást a HASZNÁLATI TIPPEK fül alatt olvassa el!

Használati javaslat:

  • Készítse elő a faszenes füstölőedényét. ( Első használat esetén: kb ¾ részig töltse meg füstölőhomokkal ) Helyezze hőálló alátétre! Ügyeljen rá, hogy kellő távolságba helyezze el az edényt a gyúlékony anyagoktól ( pl. függöny ).
  • Fogja meg a csipesszel és forgassa körben a lángban.
  • Meggyújtás: tartsa a brikettet a lángba
    • - teljesen természetes alapanyagokból: érdemes gyertyalángot vagy vihargyújtót használni, minden oldalról érje láng, és fújni is érdemes.

Tipp! Javasolt nyitott ablaknál vagy kültéren begyújtani mert füstöl.

  • Ha homokra helyezi várja meg míg teljesen átizzik a brikett, ha rácson fogja használni felizzás után már ráteheti, mivel alulról megfelelően kap levegőt.
  • A füstölőanyag felhelyezése: a szén közepén lévő mélyedésbe kerülhet a füstölőanyag, amennyiben szeretné visszafogni a hőt ( pl. növényi szárítmányok füstölése esetén ) akkor szórjon pici homokot rá, mielőtt ráteszi a füstölőszert.
  • Ha leégett a füstölőszer ( néhány perc ), az adagolókanál segítségével távolítsa el az elszenesedett füstölőszert, majd helyezzen egy újabb adagot a faszénre.

FONTOS! Amikor már leégett a faszén, még sokáig meleg marad, ezért nem szabad a szemétbe dobni.

Egy faszén csak egyszer használható, nem lehet újra meggyújtani. 

Biztonsági előírások: 
Csak szellőztethető helyen használjon füstölőt. Soha ne fogja meg szabad kézzel a felmelegedett füstölőégető edényt vagy a faszenet. Hőre fokozottan érzékeny felületeken ( pl. lakkozott bútor ) nem javasoljuk az égetők használatát. Nyílt lángot vagy izzó füstölőt soha ne hagyjon őrizetlenül! Ha a szobában gyermek vagy háziállat is tartózkodik fokozza a baleset kialakulásának kockázatát, kérjük ilyenkor fokozottan ügyeljen a füstölő égetőre! Minden esetben győződjön meg arról, hogy a faszén kialudt/kihűlt, használat után még sokáig meleg marad, így szemetesbe vagy gyúlékony helyre tenni tilos!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó blogbejegyzések

Kapcsolódó tudástárbejegyzések