Ingyenes szállítás
30.000 Ft felett belföldön
csomagpontra
ALEF FEHÉR
füstölőlapkás edény
fehér mázas kerámia edény
füstölőszerekhez, gyantaégetőnek
7,5 cm rozsdamentes lapkával
Letisztult, minimalista mázas kerámia füstölő / gyanta égető / tömjén égető edény.
Eredeti csomagolásában 7,5 cm füstölőlapkával szállítjuk, de természetesen füstölőráccsal is használható ( a 8 cm-es rácsot ajánljuk hozzá ).
Kedvező árfekvésénél fogva jó induló edény lehet.
A füstölőlapkán füstölhetünk növényi szárítmányokat, természetes füstölőkeverékeket és növényi gyantákat is.
A lapkás füstölés különösen alkalmas megfolyós gyantákhoz és tömjén égetéséhez is.
Termékinformációk:
Magassága: 9 cm
Test átmérője: 7,5 cm 
Lapka átmérője: 7,5 cm ( pótlapka a kelr127 cikkszámon, 8 cm rács a kelr030 cikkszámon érhető el)
Füstölőedény anyaga: kerámia
Ehhez az edényhez a 2-4 órás mécses használatát javasoljuk.
(Nem javasoljuk a stearin, méhviasz, ghí vagy szója mécsest, túl erős a lángjuk!)
Az edények kézzel készülnek, ezért kisebb eltérések a képhez képest, valamint felületi egyenetlenségek elképzelhetőek.
Füstölő edény használati javaslat:
- Helyezze biztonságos helyre ( kerülje a gyúlékony felületek melletti használatot pl. függöny, szalag stb) a rácsos / lapkás füstölő edényt egy hőálló alátétre.
- Gyújtsa meg a teamécsest és tegye az füstölőedény talprészére, a rács / lapka alá.
- Tegyen 1-2 adagolókanálnyi füstölőanyagot a rácsra / lapkára, és pár perc elteltével már élvezheti is a természetes füstölők aromás füstjét és áldásos hatását.
- Ha a füstölőszer elszenesedett a rácson / lapkán, oltsa el a mécsest.
- Ha kihűlt a rács / lapka, akkor egy kis kefével távolítsa el a rácsról / lapkáról az elszenesedett füstölőanyagot.
- Ha a füstölőlapkán nagyon sok a ráragadt anyag, fogja meg egy csipesszel és egy karamellizáló gázpisztollyal égesse ki. Ezt lehetőleg a szabadban csinálja. Benzinnel / olajjal is megpróbálhatja leoldani a ráragadt gyantát.
A füstölőrács tisztításához, rendszeres karbantartásához ajánlott egy tisztító fémkefe beszerzése is! (melyet a kelr 046-os cikkszámon, vagy ezen a linken is elérhet)
Füstölőrács tisztítása - videó: 
Biztonsági előírások: 
Csak szellőztethető helyen használjon füstölőt. Soha ne fogja meg szabadkézzel a felmelegedett füstölőedényt vagy a forró füstölőrácsot. Minden esetben használjon hőálló alátétet az esetleges szennyeződések felfogására és a felület megóvása érdekében. Hőre fokozottan érzékeny felületeken( pl. lakkozott bútor) nem javasoljuk a gyanta égető használatát. Nyílt lángot vagy izzó füstölőt soha ne hagyjon őrizetlenül! Ha a szobában gyermek vagy háziállat is tartózkodik fokozza a baleset kialakulásának kockázatát, kérjük ilyenkor fokozottan ügyeljen a füstölő égetőre! 
Kapcsolódó blogbejegyzések
A tűz óceánja - Palhojari
 A héten többek között újabb adag PALHOJARI is született.
 A héten többek között újabb adag PALHOJARI is született. Nem véletlenül kapta anno a TŰZ ÓCEÁNJA nevet, hiszen két igen különleges, szent, tüzes növény táncából születik, és mindkettő az ARANY minőséget hordozza.
 Nem véletlenül kapta anno a TŰZ ÓCEÁNJA nevet, hiszen két igen különleges, szent, tüzes növény táncából születik, és mindkettő az ARANY minőséget hordozza. Régebben - amikor máshonnan jött és sokkal szebb volt - kevertük a small hojariból is, de a mostani small hojari egyszerűen nem méltó hozzá.
 Régebben - amikor máshonnan jött és sokkal szebb volt - kevertük a small hojariból is, de a mostani small hojari egyszerűen nem méltó hozzá. Mivel a SUPERIOR HOJARI szépséges nagy cseppekből áll, ezért a keverés fontos előfeltétele a gyanta megfelelő mozsarazása, hogy szépen, egyenletesen keveredjen a Palo Santoval. Így lesz füstölve is harmonikus az illata.
 Mivel a SUPERIOR HOJARI szépséges nagy cseppekből áll, ezért a keverés fontos előfeltétele a gyanta megfelelő mozsarazása, hogy szépen, egyenletesen keveredjen a Palo Santoval. Így lesz füstölve is harmonikus az illata. Használhatjuk tértisztításhoz, auratisztításhoz - ez esetben faszénen érdemes füstölni.
 Használhatjuk tértisztításhoz, auratisztításhoz - ez esetben faszénen érdemes füstölni. Rácsos edényen füstölve picit lassabban dolgozza át a teret, de akkor jobban érvényesül a harmonizáló hatása és a mennyei illata.
 Rácsos edényen füstölve picit lassabban dolgozza át a teret, de akkor jobban érvényesül a harmonizáló hatása és a mennyei illata. Szépséggel, áldással
 Szépséggel, áldással Csilla
 Csilla Florasense
 FlorasenseÚjdonság - Fiore D'Oriente füstölőkúpok
 A FIORE D'ORIENTE választéka prémium minőségű füstölőkúpokkal bővült, melyek akárcsak a pálcikák, indiai típusúak. Ez mind az összetevőkre, mind pedig az illatjellegre vonatkozik ( bár ez utóbbi egyenes következménye az összetevőknek ).
 A FIORE D'ORIENTE választéka prémium minőségű füstölőkúpokkal bővült, melyek akárcsak a pálcikák, indiai típusúak. Ez mind az összetevőkre, mind pedig az illatjellegre vonatkozik ( bár ez utóbbi egyenes következménye az összetevőknek ). Az Indiában az ősi masala technológiával készült füstölőknél - még a prémium minőségnél is - érezhető a jellegzetes "indiai" illatjelleg, akárcsak a tibeti, a japán, vagy az arab füstölőknél a sajátjuk. Az illatjelleg legalább annyira kultúra és tradíciófüggő, akárcsak a konyha - a jellegzetes íz- és illatvilág a felhasznált növényi alapanyagoktól és azok arányaitól függnek.
 Az Indiában az ősi masala technológiával készült füstölőknél - még a prémium minőségnél is - érezhető a jellegzetes "indiai" illatjelleg, akárcsak a tibeti, a japán, vagy az arab füstölőknél a sajátjuk. Az illatjelleg legalább annyira kultúra és tradíciófüggő, akárcsak a konyha - a jellegzetes íz- és illatvilág a felhasznált növényi alapanyagoktól és azok arányaitól függnek. Visszatérve az új kúpokra, 8 féle változatban készülnek, melyekből 4 féle 100%-osan tiszta, 4 féle pedig kb. 97%-ban. Ez utóbbiak tartalmaznak kevés, de jó minőségű illatolajat.
 Visszatérve az új kúpokra, 8 féle változatban készülnek, melyekből 4 féle 100%-osan tiszta, 4 féle pedig kb. 97%-ban. Ez utóbbiak tartalmaznak kevés, de jó minőségű illatolajat. A tiszták: Tömjén, Palo Santo, Levendula, Mysore szantál - lássuk be, őket viszonylag könnyedén elő lehet állítani 100% természetes formában és elfogadható áron - persze azért ehhez is kell szándék és elkötelezettség - ami a legtöbb indiai ( és nem indiai ) gyártónál sajnos nincs meg.
 A tiszták: Tömjén, Palo Santo, Levendula, Mysore szantál - lássuk be, őket viszonylag könnyedén elő lehet állítani 100% természetes formában és elfogadható áron - persze azért ehhez is kell szándék és elkötelezettség - ami a legtöbb indiai ( és nem indiai ) gyártónál sajnos nincs meg. A "csak" 97%-osan tiszta illatkompozíciók - Spring Rose, Red Amber, Fresh Oud, Nag Champa - nehezen, vagy egyáltalán nem állíthatók elő minimális szintetikus illatolaj nélkül - legalábbis kedvező áron biztosan nem.
 A "csak" 97%-osan tiszta illatkompozíciók - Spring Rose, Red Amber, Fresh Oud, Nag Champa - nehezen, vagy egyáltalán nem állíthatók elő minimális szintetikus illatolaj nélkül - legalábbis kedvező áron biztosan nem. Mindenki döntse el maga, hogy melyik mellett teszi le a voksát, mi fér bele vagy mi nem az elvárásaiba.
 Mindenki döntse el maga, hogy melyik mellett teszi le a voksát, mi fér bele vagy mi nem az elvárásaiba. Amit én tudok tenni ez ügyben, hogy igyekszem a lehető legtisztább füstölőket felvenni a kínálatba, és ami nem 100% természetes, az őszintén ki lesz kommunikálva. Ennek megfelelően folyamatosan frissítem / bővítem az oldalon a leírásokat.
 Amit én tudok tenni ez ügyben, hogy igyekszem a lehető legtisztább füstölőket felvenni a kínálatba, és ami nem 100% természetes, az őszintén ki lesz kommunikálva. Ennek megfelelően folyamatosan frissítem / bővítem az oldalon a leírásokat. És pont emiatt írok arról is, hogy éppen valami miért lett kifuttatva ( pl. Organic Goodness, Aromafume ), vagy miért nem került bele a választékba ( pl. Sagrada Madre, Green Tree, Banjara ).
 És pont emiatt írok arról is, hogy éppen valami miért lett kifuttatva ( pl. Organic Goodness, Aromafume ), vagy miért nem került bele a választékba ( pl. Sagrada Madre, Green Tree, Banjara ). Szépséggel, áldással
 Szépséggel, áldással Csilla
 Csilla Fiore
 FioreKapcsolódó tudástárbejegyzések
Mit füstölhetünk? 2. rész - Növényi szárítmányok
A természetes füstölőanyagok másik fajtája és a keverékek egyik összetevője a növényi szárítmányok. Ezek rendszerint olyan növények szárított és aprított részei ( gyökér, szár, levél, virág ), melyek tradícionálisan gyógynövényként és/vagy fűszernövényként is használatosak, ilyen pl. a levendula, zsálya, kakukkfű, citromfű, borókabogyó stb, de füstölünk olyan növényt is, ilyen pl. a tuja, mely belsőleg alkalmazva mérgező lenne, füstölve azonban nem. Bizonyos növényeknek több részét is füstölhetjük, ilyen pl. a borókafa, borókahajtás, borókabogyó, vagy akár a növényi szárítmány mellett a gyantája is ismert füstölőanyag ( fenyőgyanta-fenyőtűlevél, cédrusgyanta-cédrushajtás ).
A növényeket ritkán füstöljük önmagukban, általában valamilyen gyantával keverve kerülnek a faszénre vagy a füstölőrácsra, mely megvédi őket attól, hogy túlságosan megégjenek. Ez alól csak néhány növény kivétel. Ilyen pl. a fehér zsálya, melyet gyakran füstölnek úgy, hogy egy-egy levelet meggyújtanak és hőálló edénybe tesznek, illetve azok a növények ( cédrus, kék zsálya, sivatagi zsálya, marcipán zsálya, hegyi balzsam, tuja stb. ) melyeket a különféle indián és más sámánisztikus hagyományokban ún. kötegben ( smudge ) füstölnek ( ezek lehetnek egyféle vagy többféle növényből ), valamint a Palo Santo, mely a dél-amerikai indiánok szent fája. Ezt a hasított, balzsamos-fűszeres illatú fadarabot hagyományosan meggyújtják, és addig hagyják izzani ( nem kell félni, nem lángol ), ameddig csak szükség van rá.
Füstöléskor a tűz transzformáló energiája által felszabadulnak a növényekből a bennük tárolt szellemi minőségek, melyek erőteljesen hatnak az ember finomenergetikai rendszerére és a bennünket körülvevő környezet morfogenetikus mezejére. S bár a füstölésnek fizikai hatása is van, az előbb említett lelki-szellemi minőség sokkal fontosabb a fizikainál. Ezért különösen fontos, hogy valódi és tiszta alapanyagokat füstöljünk, mert csak azokból tudnak felszabadulni a tiszta információk.
Mit füstölhetünk? 1. rész - Növényi gyanták
A természetes füstölőanyagok egyik fajtája és a keverékek egyik összetevője a növényi gyanta, mint például a tömjén, a mirha, a kopál vagy a fenyőgyanta. Nagyon sok fajtája létezik, csak tömjénből találhatunk vagy 20-30 félét. Mindegyiknek más az illata és természetesen más hatással is van ránk, hiszen más információt közvetít felénk.
Közös tulajdonságuk, hogy egy fa vagy cserje "izzadja" ki magából, hogy a kérgén keletkező véletlen vagy szándékos sérülést begyógyítsa. Ha van kertünk és gyümölcsfánk, akkor azon is láthatunk ilyen gyantacseppeket. A növényi gyantákat évezredek óta használják az emberek, nemcsak füstölésre, hanem belsőleg gyógyításra is( pl. a tömjénnek erőteljes gyulladáscsökkentő hatása van, a sandaraknak görcsoldó, a guggulnak összehúzó és tisztító ), akárcsak a gyógynövényeket. Külsőleg is használták őket pl. krémekbe, balzsamokba, de a bútorkészítésben is régóta segíti a mesteremberek munkáját ( pl. dammar, masztix, sandarak, sárkányvér ).
A legtöbb gyantát magában is füstölhetjük, ekkor érezzük igazán az eredeti, tiszta illatukat, de némelyek nagyon megfolyhatnak ( pl. masztix, benzoe, elemi ), ezért füstölőrácsos edény használata esetén ilyenkor érdemes kicsi alufóliát tenni alájuk, vagy növényi szárítmányokkal együtt füstölni, ilyenkor a növény jótékonyan felissza a gyantát, ami pedig megvédi a növényt a megégéstől. A megfelelően összeállított keverékekben a gyanták és a növények egymás hatását kiegészítik és erősítik, így alkotva szinergiát és létrehozva egy új, magasabb szellemi, energetikai minőséget.
Hogyan füstöljünk rácsos edényen?
A hagyományos faszenes füstölés modern, kisebb légterű helyiségekben is könnyedén megvalósítható megoldása a füstölőrácsos edény, alkalmazása nagyban megkönnyíti és élvezetessé teszi a füstölést. A füstölőrács használatával nem éri olyan intenzív hőhatás az elfüstölni vágyott alapanyagokat, így azok nem csak megperzselődnek, megégnek, hanem az egyenletes hő hatására illatuk kibomlik, kivirágzik, és hosszabban érződik, mint a faszénen való füstölés esetében. Ehhez az újfajta füstöléshez egy füstölőrácsos edényre vagy egy meglévő aromalámpára van csak szükségünk, melynek levehető a tálkája, és a helyére a füstölőrács (rozsdamentes acél vagy réz) kerül. Lakásunk, kezelő helyiségünk vagy irodánk (ha minden körülmény megfelelő) ékköve lesz az általunk kiválasztott egyedi rácsos edény, találsz zsírkőből, rézből vagy magyar keramikus által kézzel készített gyönyörő edényeket, amik mind ideálisan vannak kiképezve a füstöléshez.
Szükséged lehet még adagolókanálra, nagy fém kefére, edény alátétre, mécsesre, csipeszre és mécsesalátétre.
Az edényben füstölőrács alá elhelyezzük a meggyújtott teamécsest, majd pedig a rácsra tesszük a füstölnivalót, mely lehet önmagában tiszta, natúr gyanta ( pl. tömjén vagy mirha ), vagy egy előre elkészített keverék. Egy füstölés alkalmával 1-2 adagolókanálnyi (mokkáskanálnyi) anyagot tegyünk a rácsra. A legideálisabb, ha a teamécses lángja és a füstölőrács között kb. 8-9 cm a távolság, ez elég hőt biztosít a növények elfüstöléséhez, illatanyagaik kíméletesen jutnak a légbe, továbbá a füstölőrács használatával kevesebb füst keletkezik, így nem hat zavarólag egy kisebb légtérben sem.
Fontos megemlíteni és kiemelni a teamécses szerepét a füstölés során! Tapasztalataink alapján, minden gyertyának egyénisége van, más hővel, más intenzitással égnek. Így előfordulhat, hogy adott gyertya percek alatt megperzseli a rácson lévő anyagot, míg a következő be sem indítja a füstölést. Ha túl erősnek ítéljük gyertyánkat, oltsuk el és vágjuk vissza a kanócot, a kisebb láng moderáltabb hőleadást eredményez. Abban az esetben, ha pár perc elteltével sem indul be a füstölés, emeljük meg a teamécsest egy erre a célra kialakított kerámia koronggal vagy bármilyen hőálló, nem éghető koronggal, légy kreatív (mi már használtunk befőttes üveg kupaktól elkezdve másik mécses táljkájáig sok mindent), a lényeg, hogy csökkentsük a láng és az anyag közti távolságot.
A rácson elhelyezett anyagok égési ideje függ a mécses erősségétől, attól, hogy a választott füstölőanyag milyen arányban tartalmaz gyantát ( minél magasabb a gyanta tartalma, annál hosszabb a füstölési ideje, ebből következik, minél kevesebb gyantát látunk vagy teszünk keverékünkbe, annál gyorsabban elfüstöl ).
A füstölőrácsos edényhez használt füstölőanyagok teljesen természetesek, semmilyen mesterséges adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak !
 
  
 








