BLACK DISC natúr faszén
FIORE D'ORIENTE

kelf204
Fiore d'Oriente
Nincs raktáron
Ár:
1.498 FT
Darabszám:

FIORE D'ORIENTE BLACK DISC natúr faszén kókuszhéjból és az égést segítő természetes Machilus Macrantha növényi gyantából.
Szépen egyenletesen izzó korong, segíti a füstölőanyag megfelelő égését.

Faszenes füstölő edényben vagy faszenes rácsos edényben használva kiválóan alkalmas növényi gyanták (pl. tömjén, mirha, kopál ), és növényi szárítmányok - gyógynövények ( pl. fehér zsálya, palo santo ) füstöléséhez/ égetéséhez.

Fontos! A faszénpogácsákat felbontás után légmentesen kell tárolni (zacskó, üveg, fólia), különben a szén magába szívja a levegőből a nedvességet és nem gyullad meg!

Faszén információk:
Átmérő: 32 mm
Kiszerelés : 10 db/ tekercs
Begyújtás: lassú - 8-10 perc
Izzási idő: kb. 30 perc
Összetevők: Kókusz héj, Machilus Macrantha gyanta

Kérjük, hogy a használati javaslatot és a biztonsági leírást a HASZNÁLATI TIPPEK fül alatt olvassa el!

Használati javaslat:

  • Készítse elő a faszenes füstölőedényét. ( Első használat esetén: kb ¾ részig töltse meg füstölőhomokkal ) Helyezze hőálló alátétre! Ügyeljen rá, hogy kellő távolságba helyezze el az edényt a gyúlékony anyagoktól ( pl. függöny ).
  • Fogja meg a csipesszel a faszenet és gyújtsa meg az egyik végét.
  • Meggyújtás: tartsa a faszenet a lángba
    • - teljesen természetes alapanyagokból: érdemes gyertyalángot vagy vihargyújtót használni, lassabban gyullad be a szén és kb 8-10 perc míg teljesen átizzik.

  • Ha homokra helyezi várja meg míg teljesen átizzik a faszén, ha rácson fogja használni felizzás után már ráteheti, mivel alulról megfelelően kap levegőt.
  • A füstölőanyag felhelyezése: a szén közepén lévő mélyedésbe kerülhet a füstölőanyag, amennyiben szeretné visszafogni a hőt ( pl. növényi szárítmányok füstölése esetén ) akkor szórjon pici homokot rá, mielőtt ráteszi a füstölőszert.
  • Ha leégett a füstölőszer ( néhány perc ), az adagolókanál segítségével távolítsa el az elszenesedett füstölőszert, majd helyezzen egy újabb adagot a faszénre.

FONTOS! Amikor már leégett a faszén, még sokáig meleg marad, ezért nem szabad a szemétbe dobni.

Egy faszén csak egyszer használható, nem lehet újra meggyújtani. 

Biztonsági előírások: 
Csak szellőztethető helyen használjon füstölőt. Soha ne fogja meg szabad kézzel a felmelegedett füstölőégető edényt vagy a faszenet. Hőre fokozottan érzékeny felületeken ( pl. lakkozott bútor ) nem javasoljuk az égetők használatát. Nyílt lángot vagy izzó füstölőt soha ne hagyjon őrizetlenül! Ha a szobában gyermek vagy háziállat is tartózkodik fokozza a baleset kialakulásának kockázatát, kérjük ilyenkor fokozottan ügyeljen a füstölő égetőre! Minden esetben győződjön meg arról, hogy a faszén kialudt/kihűlt, használat után még sokáig meleg marad, így szemetesbe vagy gyúlékony helyre tenni tilos!

Újdonság

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó blogbejegyzések

Kapcsolódó tudástárbejegyzések