TÉLI SZÜNET: 2024. december 21-től 2025. január 5-ig.
Ingyenes szállítás
30.000 Ft felett belföldön
csomagpontra
TÉLI SZÜNET: 2024. december 21-től 2025. január 5-ig.
06 30 262 58 05 (Csilla) 06 20 527 25 56 (Szandi)
10 szál, égési idő 60-80 perc
energetikai tértisztítás meleg, fűszeres illatú
100% növényi alapanyagokból, Ecocert minősítésű
Szál méret: 23 cm
Összetevők: Bursera graveolens, Machilus Macrantha gyanta, bambusz, szén por
A Marco Polo Kincsei füstölőpálcika széria teljesen természetes alapanyagokból, kézzel készült Ecocert minősítésű füstölők családja. A legfőbb alapanyagok az indiai őserdőből származnak, míg a gyantákat helyi törzsek gyűjtik kézzel India, az arab országok és Afrika száraz sivatagos területein.
A Masala egy élő keverék így az előállítás során gondoskodással és nyugalommal kell vele bánni. A hozzávalókat titokban adagolják meghatározott időpontokban. A masalát agyagedényben készítik el és tárolják, körülbelül 15 napba telik, mire a bambuszpálcikákra sodorható állagúvá érik a keverék. További 7-14 nap, mire a kivánt mértékben megszikkadnak a pálcikák.
A minősített alapanyagokból készült füstölő pálcákat energetikai tisztításra és az ősi tapasztalatokhoz és előző életbeli emlékekhez feloldására és helyretételéhez használjuk. Kiváló, bár időszakos eszköze annak, hogy a tér-idő szakadékát áthidaljuk.
A füstölőket mindig is használták imádkozás, jóga, tisztító és mindenféle vallási rituálé során, időtől és helytől függetlenül.
Egy füstölőpálcika által kapcsolódhatunk önmagunkhoz, isteni minőségünkhöz, gondolatban egy hozzátartozónkhoz és felajánlásként Istennek áldozhatjuk. A füstölőpálcika szerves része a tapasztalásunknak itt a Földön, így muszáj, hogy 100%-an tiszta legyen.
SERFOR MINŐSÍTETT TERMÉK!
SERFOR minősítés:
Dél - Amerikában, jelenleg csak Peruban működik az Országos Erdészeti ás Vadvédelmi Szolgálat (SERFOR) a Mezőgazdasági és Öntözési Minisztériumhoz tartozó testület. A nemzeti erdő- és vadgazdálkodási rendszer irányító testülete. Ezt a szervezetet az erdészeti és vadon élő állatokról szóló törvény hozta létre, és 2014. július 26-án kezdte meg működését.
Fő feladata az ország vadon élő növény - és állatvilágának fenntartható kezelésének elősegítése. A regionális és helyi önkormányzatokkal, paraszti és civil szervezetekkel együttműködve biztosítja az erdők és más vadon élő növények ökoszisztémáinak fenntarthatóságát és erőforrásaik legális kereskedelmét.
A Palo Santo fája és mind inkább illata a mai napig egzotikusnak számít, annak ellenére, hogy egyre elérhetőbbé válik az európai felhasználók számára. A fűszeresen meleg illatú Dél-Amerika nyugati partvidékéről, elsősorban Peruból, Ecuadorból és Kolumbia egyes részeiről származik. Ezen kívül Brazília és Argentína erdejeiben is megtalálható különleges fája. Egy nagyon lassan növő fafajtáról beszélünk, melynek hím egyedei a száz évet is túlélhetik (Arról, hogy hím-e vagy nő, később írunk majd). Éppen ezért is tartják nagy becsben ezt a fát.
A Palo Santo spanyolul szent fát jelent ( palo - fa, santo - szent ), mely kifejezéssel más helyeken más fákat is illetnek, de ebben az esetben a Bursera graveolens-ról van szó, mely hasonlóan a tömjénhez és mirhához a balzsamfák ( Burseraceae) családjába tartozik, így nem meglepő módon nem csak a fájával, hanem a gyantájával is találkozhatunk.
A Palo Santo fáját még különlegesebbé teszi az a kémiai folyamat, mely a már kidőlt fában indul be. A még élő fa gyanta tartalma elenyésző, így az a Palo Santo fa, amit kivágtak, illat és hatóanyag tartalmát tekintve jóval elmarad a természetes úton kidőlt fákétól. Ugyanis azokban a fákban, melyek a maguk idejében dőltek ki, évek során, (3-10 évről beszélünk) lassú metamorfózison, átalakuláson esnek át. Ez az idő szükséges ahhoz, hogy a fában jelen lévő gyanta koncentráltabbá váljon. Ennek köszönhető a jól ismert, átható aromás illat.
Ennek tudatában mi, itt Európában is talán nagyobb tisztelettel fogunk a Palo Santo fához fordulni mindennapjaink során, értékelve a természeti és az emberi erőforrásokat, melyeknek hála mi is jóllétünk emelésére használhatjuk.
Ezt óvandó, Peruban 2014 óta külön hatóság ( SERFOR ) felügyeli a Palo Santo gazdálkodását és importját, erről bővebben egy következő bejegyzésben olvashatsz.
Szerző: Papp Csilla
Szerkesztette: Molnár Enikő Dorottya
Először is tisztázzuk, miért is tisztítunk teret?
Az legtöbbünknek bevett szokása, hogy kitakarítja a lakást, porszívózás, felmosás, portalanítás stb. De mi van azzal a furcsa, kellemetlen érzéssel, amikor belépsz egy megdermedt légterű szobába, ahol épp túl vannak egy heves vitán?
Az lassan már közismert és elfogadott tény, hogy minden energia, és mindennek van egy energiatere, embereknél ezt aurának hívjuk. Ugyan ezen az elven, lakásunk, autónk, munkahelyünk, kedvenc ékszerünk is rendelkezik egy ilyen finomenergetikai mezővel. Ennek az energiamezőnek a sajátossága, hogy minden lenyomatot hagy benne, gondolj a fent említett kellemetlen szituációra. Amellett, hogy ezek az energiák tapinthatóak és érezhetőek, tudatosan tisztíthatóak is. Ezért tisztítunk teret, nem csak fizikai szinten ! Érdemes a takarítási rutinunkba beépíteni és élni ezzel a lehetőséggel.
Ahogy az már a korábbi cikkekből kiderült, a Palo Santo jóval több, mint egy tisztító energetikájú növény. A közép- és dél-amerikai indián sámánok szent fája itthon is egyre kedveltebb és egyre szélesebb körben használt füstölőanyag. Egyszerű és nagyszerű tértisztító hatású növény. Egyszerű használni, hiszen használatához kizárólag a Palo Santora és öngyújtóra van szükségünk. Nagyszerű, hiszen a tömjénhez hasonlóan, a Tűz elem erejével tisztít, miközben csodás meleg, édeskés, aromás, fűszeres illatával betölti a teret.
Tértisztításkor a fát meggyújtjuk (itt segítünk, ha még sosem használtad), folyamatosan mozgásban tartva engedjük, hogy izzon a fa, így kibocsátva a jellegzetes illatú fehér füstjét. A Palo Santot használhatjuk még őrölt vagy vágott formában növényi gyantával (például tömjénnel vagy perui kopállal) összekeverve a füstölőrácsos edényünkön vagy faszénen elfüstölve is.
Ezen kívül elérhető még 100 %-osan tiszta és természetes alapanyagokból készült füstölőpálcika és kúp is. A füstölő fával vagy füstölőanyagok elegyével körbe haladunk a térben, ideálisan az óramutató járásával ellentétes irányba. Mielőtt még neki indulunk, álljunk meg egy pillanat erejéig, lélegezzünk mélyeket, és nyilvánítsuk ki a tisztítással kapcsolatos szándékunkat. Ha bármilyen energetikai rendszerhez vagy angyalokhoz tudunk kapcsolódni, ezt tegyük meg, és kérjük támogatásukat a folyamathoz.
A tisztítás végeztével érdemes jól átszellőztetni a lakást, irodát, teret, ahol dolgoztunk, hogy minden, ami már nem tartozik oda, szabadon tudjon távozni.
Ahogy azt már korábban említettük, a Palo Santo különlegességét tovább fokozza az is, hogy a tisztítás mellett illetve azzal egy időben, pozitív minőségeket vonz be a térbe. Így a más anyagoknál jellemző befejező lépés, a tiszta tér pozitív minőséggel történő betöltése, ez esetben nem feltétlen szükséges. Ezt saját belsőnkre hallgatva érdemes megfigyelni, és aszerint cselekedni. Befejezhetjük a szellőztetéssel vagy más füstölőkeveréket a füstölőrácsos edényre helyezve a kívánt pozitív minőséget meginvitálhatjuk a térbe, például Házi Áldás, Harmónikus tér, Élet öröm, Mennyei béke, Kreatív vagyok.
Ha már ismered a természetes füstölőanyagokat, akkor a "helyiség szellemére" hallgatva válaszd az anyagot, hiszen minden térnek megvan a maga minősége, más energiát kíván dolgozószobánk, irodánk, mint hálószobánk, ahol éjszakáinkat töltjük !
Ha bármilyen oknál fogva nincs lehetőség füstölésre, akkor segítségül hívhatjuk a Palo Santo tüzes erejét térparfüm vagy illóolaj formájában is.
Szerző: Papp Csilla
Szerkesztő: Molnár Enikő Dorottya
Egy füstölőpálcika elkészítéséhez általában a következő anyagokra van szükség:
Egy füstölőpálcika minősége ( nem meglepő módon ) attól függ, hogy mennyi és milyen minőségű alapanyag kerül bele.
Ha az olcsó pálcikáknál maradunk, akkor abban csak pálcikát, szénport, esetleg még valamilyen olcsó faőrleményt, valamilyen szintetikus ragasztót és szintetikus aromát találunk ( ún. mártott pálcikák ). Valahogyan ki kell matekozni Indiában, hogy Magyarországon egy kereskedő tudjon bruttó 167 Ft-ért adni egy dobozt belőle...
Amitől füstölő lenne, azaz valódi növényi részek és olajok, abból sajnos semmi nincs benne.
Természetesen a ragasztó megtartja a szénport a pálcikán, és illata is van a szintetikus aromáknak, és hát úgyis néz ki, mintha...
De nem az.
A valódi füstölő ennél sokkal többről szól, amihez elengedhetetlen, hogy valódi növényi részeket tartalmazzon.
Mert hogyan is hívták a régi korokban a füstölőt ? - " Az Isten felé szálló ima "
És hát azon túl, hogy ima nem lesz belőle ( szerintem ), egy sor nem túl áldásos hatása is lehet, de erről a következő cikkben...
fotó: pinterest
A füstölőket a kezdetek óta használják az imádság, jóga, meditáció, tisztítás/tisztulás és rituálék során helytől, időtől és filozófiától függetlenül. Egy füstölőpálcika eszközünk lehet ahhoz, hogy kapcsolódjunk Énünkhöz, isteni mivoltunkhoz, gondolatban szeretteinkhez és egy felajánlás is Istennek. A füstölőpálcika egy integrált része tapasztalatainknak így muszály, hogy tiszta legyen!
A Fiore d’Oriente –ét 1988-ban alapította Riccardo indiai családok egy csoportjával közösen, azért, hogy a legjobb füstölőket gyártsák és vásárlóikat csakis a legfrissebb és legtisztább termékekkel lássák el. Füstölőpálcikáik kézzel készülnek, 1,6 – 1,8 gramm súlyúak és kb. 65-80 percig füstölnek.
A füstölőpálcikák békét és nyugalmat hoznak életünkbe, ha békésen és higgadtan készülnek a legmagasabb minőségű alapanyagokból. A Balgalore-ban, Indiában, található laboratóriumuk felelőssége, hogy a kiváló alapanyagokat kiválogassák, melyekből később a Masala keverékek készülnek a füstölőpálcikákhoz.
Masalájukat mézzel, ritka fák porával, illóolajjal, fűszerekkel és prémium növényi gyantákkal készítik annak érdekében, hogy egy tapintásra puha és enyhén ragadós, különleges illatot árasztó különleges minőségű pálcika kerüljön ki a szorgos kezek alól. Csakis természetes alapanyagokkal dolgoznak, kémiai illatanyagok és ásványi olajok nélkül. Masalájuk egy több mint 400 éves titkos receptúrát követ, melyben az ősi védikus tanítások szerint figyelembe veszik a Hold fázisokat, a Nap és más bolgyók pályáját, és más ősi titkokat.
A Masala egy élő keverék így az előállítás során gondoskodással és nyugalommal kell vele bánni. A hozzávalókat titokban adagolják meghatározott időpontokban. A masalát agyagedényben készítik el és tárolják, körülbelül 15 napba telik, mire a bambuszpálcikákra sodorható állagúvá érik a keverék.
Az elkészült füstölőpálcikák szárítása további 7 napot igényel, mialatt a pálcikákat folyamatosan forgatják a megfelelő szikkadás érdekében. Ez az egyik legfontosabb lépés a tartós illat megőrzésének érdekében, mely időjárástól függően, meleg vagy hűvös és nyirkos, 1 -2 hétig is eltarthat. A szikkadást követően a pálcikákat azonnal aromatartó csomagba teszik, hogy megőrizzék frissességüket. Így fordulhat elő, hogy a megvásárolt pálcikán még puha a masala!
A füstölőpálcikák egy héten belül érkeznek csomagolásra olaszországi műhelyükbe, hogy mindig friss áru álljon rendelkezésükre! Érdekességként megmutatjuk, hogy honnan szerzik be a különleges minőségű alapanyagokat, kattints ide!
Ősi formulákat és receptúrákat használnak, mindamellett, hogy folyamatosan keresik és kísérleteznek az új illatkombinációkkal és vibráló aromákkal. Igyekeznek ötvözni a hagyományokat az új kikísérletezett ötletekkel, miközben hűen őrzik az ősi alapelveket.
Füstölőpálcikáikat közvetlenül eléred itt