Borókabogyó

nove008
Kattints a képre a nagyobb méretért
Készleten
Ár:
590 FT
Darabszám:
Kiszerelés:
20 g

( Juniperus communis )

Az örökzöld borókacserje/fa az egész északi féltekén megtalálható, Észak-Ázsiában ugyanúgy, mint a Baltikumban, Észak-Európában vagy Kanadában. Kb. 6 méter magasra nő, bogyói az első évben még zöldek, és csak a második-harmadik évben sötétednek be. Ezután lehet őket csak leszedni és felhasználni. A termését évezredek óta használják a népgyógyászatban, húgyuti, gyomor és bélfertőzéseknél, férgesség esetén, valamint köszvény, reuma és sokizületi gyulladás gyógyítására. Állítólag jól segíti a sebgyógyulást és kiírt minden nemkívánatos parazitát a szervezetből.

Bogyóját ételekbe fűszerként, de pálinkafőzéshez is használják. Hajtásával és fájával együtt az egyik legrégebbi füstölőszerek egyike, a sámánisztikus hagyomány elmaradhatatlan alapanyaga. Füstje jótékony és erősítő hatású, mágikus védelmet ad, megvéd a fertőzésktől, de akár a mérges kígyóktól is. A középkorban a borókabogyót a temetéseknél füstölték, hogy az elhunyt lelkétől távol tartsák a rossz szellemeket és az ördögöt.

Erős "FÉNYENERGIA"-hordozó, erősíti a figyelmet, a bátorságot, élénkítő, aktiváló, izgató hatása van. Az izzasztókunyhók elmaradhatatlan füstölőszere.
Jól füstölhető önmagában is ( érdemes előtte mozsárban kicsit megtörni ), természetesen némi kopállal vagy tömjénnel megágyazva, de jól keverhető szantálfával, cédrussal, damianával, elemivel, benzoeval, fenyőgyantával is.

ELEM: TŰZ

SÚLYPONT: SZELLEM

Segíthetünk?

További információk
 • Prémium minőség, szakértelem, személyre szabott tanácsadás üzletünkben
 • 50.000FT felett ingyenes kiszállítás Magyarország egész területén
 • DPD futárszolgálattal már másnap kézhez kapja a rendelését
  1.790 Ft utánvéttel
  1.490 Ft előreutalás és bankkártyás fizetés esetén
 • Pick Pack Pont-os átvétel esetén
  1.490 Ft előreutalás és bankkártyás fizetés esetén
  1.790 Ft utánvéttel
 • Rendelését személyesen is átveheti mintaboltunkban