Angelikagyökér

nove168
Kattints a képre a nagyobb méretért
Készleten
Ár:
590 FT
Darabszám:
Kiszerelés:
20 g

( angelica archangelica )

 Az angelikagyökér, melyet gyakran angyalgyökérnek is hívnak, Európában és Szibériában őshonos, de ezt az évelő növényt előszeretettel termesztik Belgiumban, Németországban és hazánkban is.

A mondák szerint az arkangyalok adták ajándékba az embereknek. Az igen erős gyökerekből egy vastag szárú növény hajt ki, melynek fehér virágai is intenzíven illatoznak. Különleges gyógyító hatása miatt már ősidők óta nagy tisztelet övezi, hiszen a népi orvoslás szerint erősíti a szívet, a vérkeringést, és az immunrendszert, valamint jótékonyan hat a reumás panaszokra, légúti problémákra és az emésztőrendszerre. A néphagyomány szerint megóv bennünket a boszorkányságtól és a fekete mágiától, míg a kínaiak a női termékenység fokozására és a szellemi erő növelésére használták.

Manapság ízesítőként megtalálhatjuk ginben, vermutban vagy akár parfümökben is. Az egyik legrégebben ismert füstölőszer, mely növeli a spirituális erőnket, és segít távol tartani a fekete mágiát, szellemeket, koboldokat, rossz energiákat. Mozgosítja az ÉN-energiákat, növeli ellenállóerőnket valamint jó értelemben vett önbizalmat ad. A középkorban éppen ezért a pestis ellenszereként is bevetették, belsőleg és füstölőként egyaránt.

Az angelikagyökér nagyon erős védelmező hatásánál fogva kiválóan alkalmas tértisztításra, és mindeközben arra is képes, hogy az "eltévedt és ittragadt" lelkeket a fénybe vezesse. Általában keverékekben füstöljük, jól illik a tömjénhez, mirhához, zsályához, kakukkfűhöz, levendulához.

ELEM: FÖLD

SÚLYPONT: ÉRZELEM ( LÉLEK )