Guggul gyanta

gyan105
Kattints a képre a nagyobb méretért
Ár:
1.490 FT

( Commiphora mukul )

A guggul egy kicsi, tüskés, cserjeszerű növény, mely Észak-India és Pakisztán száraz, köves vidékein honos. A gyantát a vadon élő növény kérgének bevágásával nyerik.
A guggul a hagyományos indiai ajurvédikus gyógyítás egyik legfontosabb szere. Szabályozza az emésztést és a női alhasi szervek működését, élénkíti a kiválasztást, méregtelenít és fertőtlenít. Jótékonyan hat a reumára, a sokizületi gyulladásra, a különféle bőrbetegségekre, és idegi problémákra. A hagyományos ajurvédikus gyógyításban így mind külsőleg, mind pedig belsőleg alkalmazzák, de ezen túlmenően afrodiziákumként is ismerik. Európában már az ókorban ismert füstölőszer volt indiai bdellium néven. Természetesen Indiában, Tibetben, Nepálban egyike a legfontosabb füstölőszereknek, melyet nagyrabecsülnek mágikus, psychoaktív, gyógyító és spirituális hatása miatt.
A guggul gyanta illata igen intenzív, édes-balzsamos, némi fanyar felhanggal. A guggul füstölésével az idegrendszerünket tudjuk megtisztítani mindenféle "mérgező" hatástól. Oldja a feszültséget, a görcsöket, mély, ellazult békés állapotot teremt. Fokozza a  belső erőt és nyugalmat. Moszkítók ellen is hatásos.

ELEM: VÍZ

SÚLYPONT: ÉRZELMEK ( LÉLEK )