Copal Peru / perui kopál gyanta 1. osztály

gyan031
Készleten
Ár:
990 FT
Darabszám:
Kiszerelés:
20 g

( Bursera spp. )

A COPAL vagy magyarosítva KOPÁL gyanta igen sok féle lehet, mind lelőhelyét, mind kinézetét és illatát illetően. A kopálgyantát adó Bursera fajták megtaláhatók Ázsiában ( pl. manilai kopál ) és Afrikában ( pl. kongói kopál ) is, de klasszikusan egy közép-amerikai balzsamfa gyantáját hívták az aztékok copalcoahuitl-nak, amit az "istenek eledelének" tartottak, és szentként tisztelték.
A származási helyen túl általában 2 csoportját különböztetjük meg a kopálgyantáknak, mégpedig a világos és a sötét ( fekete ) kopálokat.
A világos kopált az ősi közép- és dél-amerikai kultúrák tisztításra és a tisztánlátás erősítésére, és szent mivolta miatt pedig általánosan szinte mindenféle rituáléknál használták. A népi gyógyászatban is ismert volt a fájdalomcsillapító hatása pl. fogfájásnál, vagy jó ellenszernek vélték hasmenés ellen. Az esőerdők sámánjai bizonyos fajtáit az eksztázis eléréséhez használták. De a népi hitvilágban még ma is védelmezőként füstölik fekete mágia és boszorkányság ellen.

A perui ( világos ) kopál illata friss, tiszta illat, enyhe citromos felhanggal, és jól lehet mind faszénen mind pedig füstölőrácson magában is füstölni. Tisztítja belső tartásunkat és támogatja a szellemi-spirituális munkát.

Natúr illata miatt alapgyantának is kiváló, szinte bármilyen növénnyel keverve füstölhetjük, szépen kiemeli annak az illatát, miközben elvégzi energetikai munkáját is.

ELEM:          LEVEGŐ

SÚLYPONT:  SZELLEM