Füstölőrács erősített peremmel

kelr028
Kattints a képre a nagyobb méretért
Készleten
Ár:
1.696 FT
Darabszám:
Méret:

Rozsdamentes acélból készült, füstölőrács/ pótrács arra az esetre, ha már nagyon elhasználódott a kedvenc füstölőedényén a régi, vagy, ha van olyan párologtató edénye levehető a tálkáját rácsra szeretné cserélni.

Kiválóan alkalmas növényi gyanták (pl. tömjén, mirha, kopál), és növényi szárítmányok - gyógynövények (pl. fehér zsálya, palo santo), füstölőszer keverékek füstölőrácsos edényen történő füstöléséhez/ égetéséhez.

Egyes gyantákat mikor rácsos füstölőedényre helyezünk, a melegítés hatására jobban megolvadnak, egészen folyóssá válhatnak (pl. Copal blanco, dammar, perui kopál), ahhoz, hogy hosszútávon meg óvjuk a gyantaégetőre helyezett füstölőrács épségét, javasolt a fémlap vagy füstölőlapka használata. Használatuk leírását, tisztítását a HASZNÁLATI TIPPEK fül alatt tudja elolvasni.

A rács / pótrács kiválasztásánál ügyeljünk a méretre, formára (kerek vagy négyszögeles), típusra (peremes vagy perem nélküli) és a színre, bár ez utóbbi csak esztétikai szempontból lehet fontos, a funkciót nem befolyásolja. A rácsok mérete peremmel együtt értendő! Inkább hagyjunk rá 1-2 millimétert, és kerekítsünk felfelé, mintsem bele essen a kiválasztott rács az füstölő égető edénybe. Ezek a rácsok mélyítettek, így stabilan ülnek az edényen.

Füstölőrács információk:
Átmérő: Több mérteben kapható, a darabszám mellett tudja kiválasztani a kívánt méretet!
Anyag: rozsdamentes acél
Szín: ezüst fém
Alkalmazhatóság: 2-4 órás teamécsessel - füstölő/tömjén égető edényhez

Kérjük, hogy a használati javaslatot, a tisztítással kapcsolatos információkat és videót illetve a biztonsági leírást a
HASZNÁLATI TIPPEK fül alatt nézze meg!

Hogyan füstöljünk rácsos edényen, nézze meg itt a videót: 

Használati javaslat:

 • Bontsa ki a csomagolásból a füstölő/pót rácsot.
 • Távolítsa el a füstölőégető edényről a kihűlt cserélendő rácsot vagy a kihűlt párologtató edény aromacsészéjét, ezt követően helyezze az új rácsot az edényre.
 • Rozsdamentes acél rács esetén 2-4 órás, réz rácsok esetén 8 órás teamécses használatát javasoljuk. (A réz rács nehezebben melegszik át). Helyezze az edény kialakításának megfelelő helyre a teamécsest, majd gyújtsa meg azt.
 • Kis adagolókanál segítségével tegyen a kívánt füstölőszerből a rácsra, majd élvezze az aromás füst illatát. A leégett füstölőanyagot, az adagolókanál segítségével távolítsa el, és ha még szükséges helyezzen egy újabb adag füstölőszert a rácsra.
 • A füstölés végeztével, oltsa el a gyertya lángját. A rács még akár 10 percig is meleg lehet.

Tipp: A füstölőanyagot inkább a füstölőrács inkább széli részein oszlassa el, mivel a rács legközepén a legforróbb, így azon a részen a hőre érzékeny anyagok gyorsan csak elégnek, nem csak izzanak, füstölnek.

A rács tisztítása: 

 • kefével: várja meg míg kihűl a rács, majd határozott mozdulatokkal dörzsölje meg a kefével a tisztítandó területeket.
  (Kínálatunkban kicsi fém, vagy nagyobb fanyeles kefét talál.
  Tipp: a kicsi fém kefét csak egyirányba lehet húzni, különben nagyon gyorsan kitörnek a fogai!)
 •  kiégetéssel: A kiégetést lehetőleg szabadban végezzük, mert a rácson lévő maradék gyanta begyullad, lángol, nagyon füstöl és le is csöpöghet!Szükség lesz egy csipeszre vagy fogóra és bármilyen nyílt lángra.Miután a rácsba ragadt anyagot a kefével már  nem lehet eltávolítani, fogjuk meg egy csipesszel a rácsot (vagy fogóval) és nyílt lángba tartva ( ez lehet szakács fáklya, vihar gyújtó, öngyújtó vagy gyertya lángja - legerősebbtől a gyengébbik felé sorolva őket ) hagyjuk, hogy az beragadt anyag lángra lobbanjonA lángtól ne ijedjünk meg, anyag mennyiségtől függően eltarthat 1,5-2 percig is a teljes kiégés. Miután elaludt a kiégő anyag lángja, a maradék kormot a kefe segítségével söpörjük ki. Helyezze vissza az edényre vagy tűzálló felületre míg kihűl a rács, nézze meg, hogy a szélein nincs-e olvadt gyanta, ami ide-oda ragadhat, ha igen távolítsa el.

A leírtakat videón is megnézheti itt:

Fémlapka, füstölőlapka:
A fémlapot a ráccsal együtt használja, helyezze az 5 cm átmérőjű fém lapot a rács közepére, majd tegye rá a füstölni kívánt gyantát.
A füstülőlapkát a füstölőrács helyett használjuk. Vegye le a rácsot ( ha meleg csak csipesszel fogja meg és helyezze hőálló felületre) és tegye fel helyette a füstölőlapkát, majd helyezze a közepére a füstölni kívánt anyagot.  

tisztításának lehetőségei:

- kefével nem tudjuk letisztítani

- hasonlóan égesse le, mint a rácsot

- ha semmiképpen nem megoldható az égetés benzinnel leoldható a ráragadt/beszáradt gyanta (kevésbé javasolt, mert nagyon büdös)

Biztonsági előírások: 
Soha ne fogja meg szabad kézzel a felmelegedett rácsot vagy egyéb felmelegedett fém részeket, égési sérülést okozhat! Csak csipesszel fogja meg a felmelegedett rácsot! Csak szellőztethető helyen használjon füstölőt. Soha ne fogja meg szabad kézzel a felmelegedett füstölőégető edényt vagy a faszenet. Hőre fokozottan érzékeny felületeken (pl. lakkozott bútor) nem javasoljuk az égetők használatát. Nyílt lángot vagy izzó füstölőt soha ne hagyjon őrizetlenül! Ha a szobában gyermek vagy háziállat is tartózkodik fokozza a baleset kialakulásának kockázatát, kérjük ilyenkor fokozottan ügyeljen a füstölő égetőre! Amennyiben faszenet használt, győződjön meg arról, hogy a faszén korong kialudt/kihűlt, használat után még sokáig meleg marad, így szemetesbe vagy gyúlékony helyre tenni tilos!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó blogbejegyzések

Kapcsolódó tudástárbejegyzések