Ingyenes szállítás
30.000 Ft felett belföldön
csomagpontra
Füstölőrács 8 cm
erős-sűrű hálóval
Rozsdamentes acélból készült, füstölőrács/ pótrács arra az esetre, ha már nagyon elhasználódott a kedvenc füstölőedényén a régi, vagy, ha van olyan párologtató edénye levehető a tálkáját rácsra szeretné cserélni.
Kiválóan alkalmas növényi gyanták (pl. tömjén, mirha, kopál), és növényi szárítmányok - gyógynövények (pl. fehér zsálya, palo santo), füstölőszer keverékek füstölőrácsos edényen történő füstöléséhez/ égetéséhez.
Egyes gyantákat mikor rácsos füstölőedényre helyezünk, a melegítés hatására jobban megolvadnak, egészen folyóssá válhatnak (pl. Copal blanco, dammar, perui kopál), ahhoz, hogy hosszútávon meg óvjuk a gyantaégetőre helyezett füstölőrács épségét, javasolt a fémlap vagy füstölőlapka használata. Használatuk leírását, tisztítását a HASZNÁLATI TIPPEK fül alatt tudja elolvasni.
A rács / pótrács kiválasztásánál ügyeljünk a méretre, formára (kerek vagy négyszögeles), típusra (peremes vagy perem nélküli) és a színre, bár ez utóbbi csak esztétikai szempontból lehet fontos, a funkciót nem befolyásolja. A rácsok mérete peremmel együtt értendő! Inkább hagyjunk rá 1-2 millimétert, és kerekítsünk felfelé, mintsem bele essen a kiválasztott rács az füstölő égető edénybe. Ezek a rácsok mélyítettek, így stabilan ülnek az edényen.
Füstölőrács információk:
Átmérő: 5 cm
Anyag: rozsdamentes acél
Szín: ezüst fém
Alkalmazhatóság: 2-4 órás teamécsessel - füstölő/tömjén égető edényhez
Kérjük, hogy a használati javaslatot, a tisztítással kapcsolatos információkat és videót illetve a biztonsági leírást a
HASZNÁLATI TIPPEK fül alatt nézze meg!
Hogyan füstöljünk rácsos edényen, nézze meg itt a videót:
Használati javaslat:
- Bontsa ki a csomagolásból a füstölő/pót rácsot.
- Távolítsa el a füstölőégető edényről a kihűlt cserélendő rácsot vagy a kihűlt párologtató edény aromacsészéjét, ezt követően helyezze az új rácsot az edényre.
- Rozsdamentes acél rács esetén 2-4 órás, réz rácsok esetén 8 órás teamécses használatát javasoljuk. (A réz rács nehezebben melegszik át). Helyezze az edény kialakításának megfelelő helyre a teamécsest, majd gyújtsa meg azt.
- Kis adagolókanál segítségével tegyen a kívánt füstölőszerből a rácsra, majd élvezze az aromás füst illatát. A leégett füstölőanyagot, az adagolókanál segítségével távolítsa el, és ha még szükséges helyezzen egy újabb adag füstölőszert a rácsra.
- A füstölés végeztével, oltsa el a gyertya lángját. A rács még akár 10 percig is meleg lehet.
Tipp: A füstölőanyagot inkább a füstölőrács inkább széli részein oszlassa el, mivel a rács legközepén a legforróbb, így azon a részen a hőre érzékeny anyagok gyorsan csak elégnek, nem csak izzanak, füstölnek.
A rács tisztítása:
- kefével: várja meg míg kihűl a rács, majd határozott mozdulatokkal dörzsölje meg a kefével a tisztítandó területeket.
(Kínálatunkban kicsi fém, vagy nagyobb fanyeles kefét talál.
Tipp: a kicsi fém kefét csak egyirányba lehet húzni, különben nagyon gyorsan kitörnek a fogai!) - kiégetéssel: A kiégetést lehetőleg szabadban végezzük, mert a rácson lévő maradék gyanta begyullad, lángol, nagyon füstöl és le is csöpöghet!Szükség lesz egy csipeszre vagy fogóra és bármilyen nyílt lángra.Miután a rácsba ragadt anyagot a kefével már nem lehet eltávolítani, fogjuk meg egy csipesszel a rácsot (vagy fogóval) és nyílt lángba tartva ( ez lehet szakács fáklya, vihar gyújtó, öngyújtó vagy gyertya lángja - legerősebbtől a gyengébbik felé sorolva őket ) hagyjuk, hogy az beragadt anyag lángra lobbanjon. A lángtól ne ijedjünk meg, anyag mennyiségtől függően eltarthat 1,5-2 percig is a teljes kiégés. Miután elaludt a kiégő anyag lángja, a maradék kormot a kefe segítségével söpörjük ki. Helyezze vissza az edényre vagy tűzálló felületre míg kihűl a rács, nézze meg, hogy a szélein nincs-e olvadt gyanta, ami ide-oda ragadhat, ha igen távolítsa el.
A leírtakat videón is megnézheti itt:
Fémlapka, füstölőlapka:
A fémlapot a ráccsal együtt használja, helyezze az 5 cm átmérőjű fém lapot a rács közepére, majd tegye rá a füstölni kívánt gyantát.
A füstülőlapkát a füstölőrács helyett használjuk. Vegye le a rácsot ( ha meleg csak csipesszel fogja meg és helyezze hőálló felületre) és tegye fel helyette a füstölőlapkát, majd helyezze a közepére a füstölni kívánt anyagot.
tisztításának lehetőségei:
- kefével nem tudjuk letisztítani
- hasonlóan égesse le, mint a rácsot
- ha semmiképpen nem megoldható az égetés benzinnel leoldható a ráragadt/beszáradt gyanta (kevésbé javasolt, mert nagyon büdös)
Biztonsági előírások:
Soha ne fogja meg szabad kézzel a felmelegedett rácsot vagy egyéb felmelegedett fém részeket, égési sérülést okozhat! Csak csipesszel fogja meg a felmelegedett rácsot! Csak szellőztethető helyen használjon füstölőt. Soha ne fogja meg szabad kézzel a felmelegedett füstölőégető edényt vagy a faszenet. Hőre fokozottan érzékeny felületeken (pl. lakkozott bútor) nem javasoljuk az égetők használatát. Nyílt lángot vagy izzó füstölőt soha ne hagyjon őrizetlenül! Ha a szobában gyermek vagy háziállat is tartózkodik fokozza a baleset kialakulásának kockázatát, kérjük ilyenkor fokozottan ügyeljen a füstölő égetőre! Amennyiben faszenet használt, győződjön meg arról, hogy a faszén korong kialudt/kihűlt, használat után még sokáig meleg marad, így szemetesbe vagy gyúlékony helyre tenni tilos!
Kapcsolódó blogbejegyzések
Napi tisztító tipp: Al Hojari tömjén + Palo Santo
Ez nem egy ősi, klasszikus keverék, hiszen a PALO SANTO, a dél-amerikai sámánok szent fája csak az utóbbi néhány évtizedben lett Európában ismert és elismert növény.
Hihetetlenül nagy sikertörténet az övé, hiszen igen rövid idő alatt meghódította az európai emberek szívét, mert ellentétben a tömjénnel vagy a fehér zsályával, szinte kivétel nélkül mindenkinek tetszik jellegzetes édes-fűszeres illata, és ez azt is jelenti, hogy befogadható számukra az általa közvetített energia.
És hogy miben áll a Palo Santo varázslata ? Abban, hogy ez a NAP minőségű gyönyörű, aranysárga „fadarab” a maga igen tüzes módján szinte játszi könnyedséggel tisztítja ki a haragot, a stresszt és a többi negatív érzelmet a szívtérből, hogy helyét a nyugalom, a béke és az öröm foglalhassa el. Ahogy dél-amerikai sámánok tartják: elűzi és távol tartja a rossz szellemeket és bevonzza a jókat
A légiesen könnyed, citrusos illatú omani AL-HOJARI-t pedig évezredek óta a világ egyik legfinomabb tömjénjének tartják, mely régen drágább volt az aranynál is. Ő maga a nagybetűs TÖMJÉN, ahogy a neve is mutatja Boswellia SACRA. A szent tömjén, melyet Jézushoz is vittek. A tömjének között is az egyik LEG-LEG-LEG ( a másik az aranyszínű szomáliai Maydi ). Egy igazi fényhozó, isteni minőséget közvetítő anyag.
S mi születik a világ legfinomabb tömjénjének, az AL-HOJARINAK és a dél-amerikai indián sámánok szent fájának, a PALO-SANTO-nak a nászából ? Mi történik, amikor ez a két csodálatos TŰZ elemű, külön-külön is igen erőteljes anyag keveredik, összeolvad és átlényegül ? Egy elsöprő erejű tisztító és transzformáló füstölőkeverék, a TŰZ ÓCEÁNJA.
Aminek nem mellesleg isteni illata is van
Napi összehangoló tipp: MAYDI tömjén
Sokak számára ismeretlen ez a gyönyörű, aranysárga színű szomáliai tömjénfajta, a boswellia frereana. Pedig legalább annyira csodálatos, mint az omani Hojari ( Boswellia sacra ), méltó párja neki:ha a Hojari a tömjének királya, akkor a MAYDI pedig a tömjének királynője.
Igazi királyi fenséget és méltóságot sugárzik meleg, aranysárga színével, és jellegzetes illatával, melyet ha egyszer illatoltunk, ugyanúgy nem tudjuk elfelejteni, mint a Hojarit. Prémium kategóriája, a MAYDI MUSHAAD, a maga szinte gigantikus gyanta darabjaival nemcsak illatban, hanem vizuálisan is felejthetetlen élményt nyújt.
Különlegessége abban rejlik, hogy füstölve egymagában képes arra, hogy megnyugtasson és központosítson bennünket, nőies lágysággal, de mégis egy királynő erejével belesimítva az arany középpontba, lényünk MAG-jába. Egyszerűen fenséges....Nem kell mellé semmi más, csak Ő.
Persze tehetünk még hozzá pici mirhát és rózsaszirmot, vagy valódi fehér szantálfát, és akkor rácson sem fog átcsöpögni.
Kapcsolódó tudástárbejegyzések
Hogyan füstöljünk rácsos edényen?
A hagyományos faszenes füstölés modern, kisebb légterű helyiségekben is könnyedén megvalósítható megoldása a füstölőrácsos edény, alkalmazása nagyban megkönnyíti és élvezetessé teszi a füstölést. A füstölőrács használatával nem éri olyan intenzív hőhatás az elfüstölni vágyott alapanyagokat, így azok nem csak megperzselődnek, megégnek, hanem az egyenletes hő hatására illatuk kibomlik, kivirágzik, és hosszabban érződik, mint a faszénen való füstölés esetében. Ehhez az újfajta füstöléshez egy füstölőrácsos edényre vagy egy meglévő aromalámpára van csak szükségünk, melynek levehető a tálkája, és a helyére a füstölőrács (rozsdamentes acél vagy réz) kerül. Lakásunk, kezelő helyiségünk vagy irodánk (ha minden körülmény megfelelő) ékköve lesz az általunk kiválasztott egyedi rácsos edény, találsz zsírkőből, rézből vagy magyar keramikus által kézzel készített gyönyörő edényeket, amik mind ideálisan vannak kiképezve a füstöléshez.
Szükséged lehet még adagolókanálra, nagy fém kefére, edény alátétre, mécsesre, csipeszre és mécsesalátétre.
Az edényben füstölőrács alá elhelyezzük a meggyújtott teamécsest, majd pedig a rácsra tesszük a füstölnivalót, mely lehet önmagában tiszta, natúr gyanta ( pl. tömjén vagy mirha ), vagy egy előre elkészített keverék. Egy füstölés alkalmával 1-2 adagolókanálnyi (mokkáskanálnyi) anyagot tegyünk a rácsra. A legideálisabb, ha a teamécses lángja és a füstölőrács között kb. 8-9 cm a távolság, ez elég hőt biztosít a növények elfüstöléséhez, illatanyagaik kíméletesen jutnak a légbe, továbbá a füstölőrács használatával kevesebb füst keletkezik, így nem hat zavarólag egy kisebb légtérben sem.
Fontos megemlíteni és kiemelni a teamécses szerepét a füstölés során! Tapasztalataink alapján, minden gyertyának egyénisége van, más hővel, más intenzitással égnek. Így előfordulhat, hogy adott gyertya percek alatt megperzseli a rácson lévő anyagot, míg a következő be sem indítja a füstölést. Ha túl erősnek ítéljük gyertyánkat, oltsuk el és vágjuk vissza a kanócot, a kisebb láng moderáltabb hőleadást eredményez. Abban az esetben, ha pár perc elteltével sem indul be a füstölés, emeljük meg a teamécsest egy erre a célra kialakított kerámia koronggal vagy bármilyen hőálló, nem éghető koronggal, légy kreatív (mi már használtunk befőttes üveg kupaktól elkezdve másik mécses táljkájáig sok mindent), a lényeg, hogy csökkentsük a láng és az anyag közti távolságot.
A rácson elhelyezett anyagok égési ideje függ a mécses erősségétől, attól, hogy a választott füstölőanyag milyen arányban tartalmaz gyantát ( minél magasabb a gyanta tartalma, annál hosszabb a füstölési ideje, ebből következik, minél kevesebb gyantát látunk vagy teszünk keverékünkbe, annál gyorsabban elfüstöl ).
A füstölőrácsos edényhez használt füstölőanyagok teljesen természetesek, semmilyen mesterséges adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak !
Hogyan tisztítsuk füstölőrácsunkat?
A természetes füstölőanyagok füstölőrácsos edényen történő füstölésének egyetlen "piszkos munka" része, az a füstölőrács tisztítása. Leginkább a gyanták illetve a gyantásabb füstölőkeverékek azok, melyeknek használata után szembesülhetünk azzal, hogy rácsunk eltömődött vagy vastag anyagréteg olvadt a finom fém hálóba.
Egy egy rács több éven át használható, ha rendszeresen rászánunk pár percet a megfelelő tisztítására! Szükséged lesz egy csipeszre vagy fogóra és bármilyen nyílt lángra.
Hogy ez hogyan is zajlik?
Minden rács mellé ajándékba kapsz egy kis fém kefét, mellyel a szárazabb keverékek maradékát le tudod söpörni. Miután a rácsba ragadt anyagot a kefével már nem érdemes és nem is lehet eltávolítani, fogjuk meg egy csipesszel a rácsot (vagy fogóval, csak ne a puszta kezeddel) és nyílt lángba tartva ( ez lehet szakács fáklya, vihar gyújtó, öngyújtó vagy gyertya lángja - legerősebbtől a gyengébbik felé sorolva őket ) hagyjuk, hogy az anyag lángra lobbanjon. A lángtól ne ijedjünk meg, anyag mennyiségtől függően eltarthat 1,5-2 percig is a telejs kiégés. Miután elaludt a kiégő anyag lángja, a maradék kormot a kis kefe segítségével söpörjük ki. És készen is vagyunk.
Felmerülhet a kérdés, hogy milyen gyakran kell ezt megismételni?
Ez függ attól, hogy melyik füstölőanyagot részesítjük előnyben (füstölőkeverék, tömjénkeverék vagy tiszta gyanta) és milyen gyakran váltogatjuk a füstölőanyagot a rácson! Tapasztalataink szerint kb. 3-5 füstölés után érdemes megcsinálni a tisztítást.
STRESSZMENTESEN A HÉTKÖZNAPOKBAN – TERMÉSZETES FÜSTÖLŐKKEL
Az őszi napok beköszöntével – amikor az iskola is elkezdődik - az élet visszakerül a régi kerékvágásba, ami általában együtt jár a hétköznapi rohanással, a folyamatos sietséggel, a véget nem érő feladathalmazokkal, és az azon járó agyalással, hogy mit kell még elintéznünk, vagy hogy időben odaérünk-e valahova.
Magát a stresszt igazából nem a sok feladat okozza, hanem az azon való folyamatos agyalás, az ebből fakadó félelmek, a rendszeres újratervezés – ez utóbbiból az elmúlt másfél évben bőven kijutott mindenkinek.
Ha azonban képesek vagyunk egy ellazultabb állapotból működni, akkor képesek vagyunk a feladatok között priorizálni – mert nem igaz, hogy mindegyik egyformán fontos – és akkor tényleg csak azokat végezzük el, amelyek valóban fontosak, és akkor, amikor annak itt van az ideje.
Ezt hívják a modernkori kutatások FLOW állapotnak.
A természetes növényi füstölők abban tudnak segíteni, hogy akár már reggel ebbe az ellazultabb, mégis koncentrált állapotba bele tudjunk kerülni,vagy ha a nap folyamán kibillennénk, akkor visszakerülhessünk, este pedig az összes napi stressztől teljesen megszabadulva tudjunk lepihenni aludni.
Ez utóbbi különösen fontos – hiszen kutatások igazolják, de egy okosóra is megmutatja a tulajdonosának – hogy a stresszt nem lehet kialudni, a stresszt csak elengedni lehet, s lehetőleg még lefekvés előtt, hogy valóban pihentető alvásban legyen részünk.
Reggeli napindító füstöléshez kiváló lehet a citrusos omani tömjén, vagy a kámforos illatú mexikói copal blanco gyantája, és elég csak benyúlni az otthoni fűszerek közé, és némi rozmaringot, kakukkfüvet, mentát adni hozzá. A gyakrabban füstölők bővíthetik ezt a „Jó reggelt” keveréket a fényhozó angelikagyökérrel vagy a jókedvre hangoló örvénygyökérrel, a nagyon elszántak pedig némi valódi kámforral. Ez utóbbi garantáltan elűzi a hosszú éjszaka fáradtságát.
Szerző: Papp Csilla
ŐSZI BEKUCKÓZÁS – AVAGY HOGYAN TEHETJÜK OTTHONOSSÁ ÉLETTERÜNKET FÜSTÖLŐKKEL
A meteorológiai ősz kezdetével, a rövidülő nappalokkal általában hidegebb, nyirkosabb idő is köszönt ránk, melynek eredményeképpen egyre több időt töltünk a négy fal között, az otthonunkban. Jól esik készíteni egy forró teát, bekuckózni, olvasni, zenét hallgatni vagy beszélgetni, és ha mindezek mellé még egy jól megválasztott illatot is varázsolunk magunk köré, akkor még akár az örömteli nyári napokat is megidézhetjük általa.
Hiszen az illatok – legyen az illóolaj vagy füstölő – bizonyítottan segítenek emlékezni, valamint
jótékonyan befolyásolják érzelmi és mentális állapotunkat, feltéve persze ha 100% tiszta és természetes verziót választunk, ami valljuk be, manapság nem túl könnyű, hiszen akármerre nézünk, szinte csak szintetikus és mesterséges illatokkal találkozunk.
Léteznek azonban 100% tiszta, gyógynövényekből és fűszerekből készült füstölőpálcikák, melyek
hatékonyan segíthetnek abban, hogy életterünk meghitté, otthonossá és örömtelivé váljon.
Ilyen például a francia Aromandise cég fahéj-méz-édeskömény kreációja, ahol a fahéj lágy tüze táplálja életkedvünket, a méz és az édeskömény pedig megédesíti napjainkat.
Hasonlóan izgalmas az indiai citromfű – benzoé pálcika is, ahol az előbbi egy klasszikus hangulatjavító, utóbbi pedig egy igazi léleksimogató illat, amitől garantáltan visszatér az életkedvünk.
Ezek a mesterien kreált japán típusú pálcikák diszkrét illatuk és minimális füstképződésük által lágyan és finoman töltik meg a teret, így még a füstölőktől elzárkózó emberek szívét is képesek meglágyítani, orrukat pedig becserkészni.
Indiai típusú pálcikákból – melyek az előzőekben említett japán pálcikáknál mindig nagyobb füsttel és intenzívebb illattal égnek - választhatunk egy valódi kardamommal készültet, mely meghívja az életörömöt a nappalinkba, vagy egy harmóniát és békét hozó szantálfásat.
Aki pedig a füstölés legkreatívabb módja mellett teszi le a voksát, az finom teakeverékéből nem csak a bögréjébe tesz, hanem a rácsos füstölőedényére is. Persze ez esetben a növények alá érdemes egy kis gyantát is tenni, mely egyrészt segít abban, hogy a növények ne égjenek meg a rácson, másrészt pedig maga is illatozik és segít a megfelelő hangulat kialakításában.
Ilyen gyanta például a korábban már említett léleksimogató benzoé, az örömöt hozó opoponax, vagy a nyár gyümölcsösségét megidéző mandulafagyanta. A manapság is igen közkedvelt sztórax - mely egyébként az Ókor egyik legkeresettebb füstölőszere volt - önmagában is feltehető a füstölőedényre, az így felszálló különleges,balzsamos illat elsimítja a gondokat,
megnyitja a szívünket, és egy valódi meghitt, otthonos teret varázsol körénk.
Szerző: Papp Csilla
A belső béke támogatása füstöléssel
„ Te magad légy a változás, amit a világban látni szeretnél” - így szól Mahatma Gandhi egyik híres mondása, melyet megvalósítva békés / erőszakmentes eszközökkel érte el, hogy India független állammá váljon.
Ennek analógiáján a mostani háborús, vészterhes időszakban több mint aktuális, hogy a békét először önmagunkban, belül találjuk meg, hogy utána kívül is megvalósulhasson.
A belső béke állapotának elérésében – mely a meditáció egyik célja is – ősidők óta a füstölők segítenek.
A valódi növényi részek ( gyanták, gyökerek, levelek, virágok, termések ) különböző formában elfüstölve – megfelelő növényválasztás és kombináció esetén – hathatósan képesek segíteni, hogy elcsendesedjünk, lenyugodjunk, elengedjük a napi stresszt és a félelmeket, és ezáltal megtaláljuk a belső békénket. Még akár meditáció nélkül is, de természetesen a rendszeres relaxáció és/ vagy meditáció jelentősen növeli a „hatékonyságot”.
Az egyik ilyen növény, melyet ősidők óta füstölnek a belső béke elérése érdekében, a valódi fehér szantálfa ( santalum album ). Jellegzetes édeskés illata ellazítja a testet-lelket-szellemet, és segít a belső középpont megtalálásában. Nem véletlenül használják évezredek óta Keleten a meditáció kísérésére.
Leggyakrabban pálcika formájában füstölik, de természetesen kapható vágott formában is, melyet füstölőrácsos edényre vagy faszénre helyezhetünk.
A valódi fehér szantál nem olcsó mulatság – szakrális voltánál fogva soha nem is volt az – ezért sajnos a forgalomban lévő, olcsóbb árkategóriájú szantálfa füstölők egyáltalán nem tartalmazzák, hanem helyette szintetikus aromával vannak átitatva, ezért hiába is várnánk tőlük azt a csodás hatást, amiért Keleten oly nagy becsben tartják. Hiszen jótékony hatása csak a 100% természetes, jó minőségű növényi füstölőknek van.
Tibetben a fehér szantált gyakran kombinálják a Bibliában is többször említett nárd / nárdus gyökérrel, mely a mi macskagyökerünkkel rokon, de nyugtató hatása jóval erősebb.
A keresztény kultúrkör füstölőinél maradva a tömjén és a mirha ( az Ég és a Föld szimbolikájaként ) együtt füstölve szintén erőteljes kiegyensúlyozó, középpontba helyező hatással bír, hiszen a tömjén igen jó stresszoldó, a mirha pedig kiválóan oldja a félelmeket.
Az ókori Mezopotámiában és Közel-Keleten a libanoni cédrus töltötte be ezt az erőt adó, középpontba helyező és belső békét hozó szerepet. Babilonban tonnaszámra füstölték, aminek nyomán az eredeti lelőhelyén ma már csak nyomokban fellelhető. Füstölőszerként manapság még korlátozottan elérhető, de Atlaszcédrus változatából jó minőségű pálcikát találhatunk a francia Aromandise cég 100% természetes Herbosense füstölőcsaládjában.
A belső békéhez vezető királyi út pedig nem más, mint a füstölőszerek királya: az aloéfa vagy sasfa, melyet az arabok oudh-nak hívnak, a japánoknál pedig jinkoh a neve.
Évezredek óta ő a világ legdrágább füstölőanyaga – jóval drágább az aranynál is – egyrészt mert még a szantálnál is nehezebb hozzájutni, másrészt pedig a hatása még a szantálnál is jóval erősebb.
Jellegzetes édes-fanyar-fűszeres illatából elég néhány mély szippantás, és szinte azonnal a belső középpontunkba kerülünk.
Keleten azt tartják, hogy az aloéfa / sasfa / oudh segítségével könnyebben jutunk transz és más tudatállapotokba, valamint a legmagasabb tudatossági szintekre.
Ahogy a mondás tartja: " A szantálfa a kezdők illata, a sasfa pedig a beavatottak gyémántja. "
Nálunk leginkább pálcika formában érhető el, de az olcsóbb árkategóriában – és itt még az 1.000 Ft/ doboz is olcsónak minősül – szintén fennáll a veszély, hogy a termék részben vagy egészben szintetikus aromát tartalmaz.
Valódi és jó minőségű forgácsaihoz nehéz hozzájutni: az utóbbi években a fehér szantálhoz hasonlóan Indonéziában kezdték el ellenőrzött körülmények között termeszteni, és innen csak engedélyek és tanúsítványok birtokában lehet kihozni.
Az aloéfa valódi szerelmeseit azonban senki és semmi nem tántoríthatja el attól, hogy a híres japán KOH-DO füstölőszertartás útját járják: itt a faforgácsokat rituális keretek között kíméletesen füstölik el egy speciális faszénen.