TÉLI SZÜNET: 2024. december 21-től 2025. január 5-ig.
Ingyenes szállítás
30.000 Ft felett belföldön
csomagpontra
TÉLI SZÜNET: 2024. december 21-től 2025. január 5-ig.
06 30 262 58 05 (Csilla) 06 20 527 25 56 (Szandi)
vékony rozsdamentes fémlapka
füstölőrács közepére vagy
Belat, Kunari edényekhez
Ø: 5 cm
Rozsdamentes acélból készült vékony fémlapka.
Egyes gyanták melegítés hatására jobban megolvadnak, egészen folyóssá válhatnak (pl. Copal blanco, dammar, perui kopál, fenyőgyanta ), és ilyenkor, ha magukban füstöljük őket, akkor átcsöpögnek a rácson. Ezt megakadályozandó javasolt a rács helyett valamelyik méretű füstölőlapka használata, vagy pedig ezt a kisebb lapkát helyezhetjük a rács közepére ( esetleg alufóliát ), és erre tegyük a gyantát. Használatának pontos leírását, tisztításának módját a HASZNÁLATI TIPPEK fül alatt tudja elolvasni.
Fémlapka információk:
Átmérő: 5 cm
Anyag: rozsdamentes acél
Szín: ezüst fém
Alkalmazhatóság: 2-4-8 órás teamécsessel - füstölő/tömjén égető edényhez, ahol a rács átmérője meghaladja az 5 cm-t, vagy BELAT / KUNARI edényekhez a rács helyett
Kérjük, hogy a használati javaslatot, a tisztítással kapcsolatos információkat és videót illetve a biztonsági leírást a
HASZNÁLATI TIPPEK fül alatt nézze meg!
Hogyan füstöljünk rácsos edényen, nézze meg itt a videót:
Használati javaslat:
tisztításának lehetőségei:
A leírtakat videón is megnézheti itt:
Biztonsági előírások:
Soha ne fogja meg szabad kézzel a felmelegedett rácsot/fémlapkát/füstölőlapkát vagy egyéb felmelegedett fém részeket, égési sérülést okozhat! Csak csipesszel fogja meg a felmelegedett rácsot! Csak szellőztethető helyen használjon füstölőt. Soha ne fogja meg szabad kézzel a felmelegedett füstölőégető edényt vagy a faszenet. Hőre fokozottan érzékeny felületeken (pl. lakkozott bútor) nem javasoljuk az égetők használatát. Nyílt lángot vagy izzó füstölőt soha ne hagyjon őrizetlenül! Ha a szobában gyermek vagy háziállat is tartózkodik fokozza a baleset kialakulásának kockázatát, kérjük ilyenkor fokozottan ügyeljen a füstölő égetőre! Amennyiben faszenet használt, győződjön meg arról, hogy a faszén korong kialudt/kihűlt, használat után még sokáig meleg marad, így szemetesbe vagy gyúlékony helyre tenni tilos!
A böjti időszak holisztikus tisztulási folyamatának célja, hogy Lényünk minden szinten egyensúlyba kerüljön, megtisztítva a fizikai, érzelmi és szellemi testjeinket a hétköznapok során rárakódott, külső ingerek lenyomatától.
Mindennapjaink során a minket érő hatások, élmények és minden tapasztalás hatással van ránk. Így amellett, hogy fizikai testünkkel gondoskodóan foglalkozunk, ugyanannyi, ha nem több figyelmet kívánna létünk további szintjei, melyből fizikai valónk születik. Így, ha odafigyelve karbantartjuk finomenergetikai rendszerünket, akkor életünk minden területéről is gondoskodunk. Javulhat közérzetünk egészségünk, életmódunk, létünk egésze.
A tömjén leggyakrabban füstölőként, templomi szertartások kellékeként jut eszünkbe. Azonban felhasználásának csak fantáziánk szab határt. Auránk támogatásának egy különlegesen védelmező módja, az itthon még kevesek által ismert, és csak néhányak által kipróbált tömjén cseppekből és porból, speciális eljárással készült tömjén ékszerek. Színezésükhöz természetes ételfestéket használnak, így meginvitálva a színek vibráló rezgését, gyógyító hullámait auránkba.
Gondoljunk csak bele, a tömjén erejét viselhetjük testükön. A tömjén, bár nem féldrágakő vagy drágakő, ( habár ára vetekszik az aranyéval ! ) mégis hordható ékszerként és ugyanúgy fejti ki finomenergetikai hatását, mint az ásványok. Viselése közben lágyan illatozik, testünk hője aktivizálja a tömjénben megbújó illatanyagokat, olajokat, közben pedig folyamatosan tisztítja, harmonizálja az aurát, védelmet ad és erősíti a belső erőt, a Nap és a tűz elem energiájával tölt fel bennünket.
A karkötők színezett változataiban a tömjén energetikai hatásához még hozzáadódik az adott szín és annak minősége, így a Bordó az Erőt, a Fehér a Teljességet, a Natúr az Örömöt, a Zöld a Harmóniát, a Fekete a Védelmet és a Lila a Bölcsességet hívja meg.
Te melyik minőséghez tudsz most csatlakozni? Írd meg kommentben, így is aktivizálva az adott minőséget életünkben!
A tömjén - boróka kombinációt ( fa, bogyó, hajtásvég ) ősidők óta használják mind energetikai tisztításra mind pedig fertőtlenítésre, ezzel a lehetőséggel manapság is érdemes élni.
De mit ajándékoznak nekünk füstöléskor a növények ezen túl ?
A tömjénről, mint az egyik legszakrálisabb anyagról, köteteket lehetne írni, de röviden a hívószavai: tisztítani, teret nyitni, megnyitni, megnyílni a magasabb tudatosság felé, Segít, hogy egy magasabb, isteni nézőpontból tekintsünk rá a jelenlegi helyzetre, oldódjon a stressz, a félelem, és megláthassuk a nehéz helyzetben is az isteni megoldást. Ha egy szóval kellene leírni a tömjént, akkor ő maga az ÉG.
S mit ad a boróka, melyet Egyiptomtól, a Himaláján át az összes sámánisztikus tradíció is szent növényként tisztelt ? Nyugalmat, erőt, hitet és bizalmat. És ezáltal védelmet is. Nem is akármilyet, istenit. S mivel tűz elemű növény, és azon belül is sok marsikus energiát hordoz, segít mozgásba lendülni, mutatja az ( isteni ) utat a változásban. Éberré és ráhangolódóvá tesz, a jelenbe hoz és megújítja az életerő energiát.
Ha hagyjuk. Ha hajlandóak vagyunk megnyílni erre a dimenzióra is.
A döntés mint mindig, most is a mi kezünkben van
Ez nem egy ősi, klasszikus keverék, hiszen a PALO SANTO, a dél-amerikai sámánok szent fája csak az utóbbi néhány évtizedben lett Európában ismert és elismert növény.
Hihetetlenül nagy sikertörténet az övé, hiszen igen rövid idő alatt meghódította az európai emberek szívét, mert ellentétben a tömjénnel vagy a fehér zsályával, szinte kivétel nélkül mindenkinek tetszik jellegzetes édes-fűszeres illata, és ez azt is jelenti, hogy befogadható számukra az általa közvetített energia.
És hogy miben áll a Palo Santo varázslata ? Abban, hogy ez a NAP minőségű gyönyörű, aranysárga „fadarab” a maga igen tüzes módján szinte játszi könnyedséggel tisztítja ki a haragot, a stresszt és a többi negatív érzelmet a szívtérből, hogy helyét a nyugalom, a béke és az öröm foglalhassa el. Ahogy dél-amerikai sámánok tartják: elűzi és távol tartja a rossz szellemeket és bevonzza a jókat
A légiesen könnyed, citrusos illatú omani AL-HOJARI-t pedig évezredek óta a világ egyik legfinomabb tömjénjének tartják, mely régen drágább volt az aranynál is. Ő maga a nagybetűs TÖMJÉN, ahogy a neve is mutatja Boswellia SACRA. A szent tömjén, melyet Jézushoz is vittek. A tömjének között is az egyik LEG-LEG-LEG ( a másik az aranyszínű szomáliai Maydi ). Egy igazi fényhozó, isteni minőséget közvetítő anyag.
S mi születik a világ legfinomabb tömjénjének, az AL-HOJARINAK és a dél-amerikai indián sámánok szent fájának, a PALO-SANTO-nak a nászából ? Mi történik, amikor ez a két csodálatos TŰZ elemű, külön-külön is igen erőteljes anyag keveredik, összeolvad és átlényegül ? Egy elsöprő erejű tisztító és transzformáló füstölőkeverék, a TŰZ ÓCEÁNJA.
Aminek nem mellesleg isteni illata is van
A hagyományos faszenes füstölés modern, kisebb légterű helyiségekben is könnyedén megvalósítható megoldása a füstölőrácsos edény, alkalmazása nagyban megkönnyíti és élvezetessé teszi a füstölést. A füstölőrács használatával nem éri olyan intenzív hőhatás az elfüstölni vágyott alapanyagokat, így azok nem csak megperzselődnek, megégnek, hanem az egyenletes hő hatására illatuk kibomlik, kivirágzik, és hosszabban érződik, mint a faszénen való füstölés esetében. Ehhez az újfajta füstöléshez egy füstölőrácsos edényre vagy egy meglévő aromalámpára van csak szükségünk, melynek levehető a tálkája, és a helyére a füstölőrács (rozsdamentes acél vagy réz) kerül. Lakásunk, kezelő helyiségünk vagy irodánk (ha minden körülmény megfelelő) ékköve lesz az általunk kiválasztott egyedi rácsos edény, találsz zsírkőből, rézből vagy magyar keramikus által kézzel készített gyönyörő edényeket, amik mind ideálisan vannak kiképezve a füstöléshez.
Szükséged lehet még adagolókanálra, nagy fém kefére, edény alátétre, mécsesre, csipeszre és mécsesalátétre.
Az edényben füstölőrács alá elhelyezzük a meggyújtott teamécsest, majd pedig a rácsra tesszük a füstölnivalót, mely lehet önmagában tiszta, natúr gyanta ( pl. tömjén vagy mirha ), vagy egy előre elkészített keverék. Egy füstölés alkalmával 1-2 adagolókanálnyi (mokkáskanálnyi) anyagot tegyünk a rácsra. A legideálisabb, ha a teamécses lángja és a füstölőrács között kb. 8-9 cm a távolság, ez elég hőt biztosít a növények elfüstöléséhez, illatanyagaik kíméletesen jutnak a légbe, továbbá a füstölőrács használatával kevesebb füst keletkezik, így nem hat zavarólag egy kisebb légtérben sem.
Fontos megemlíteni és kiemelni a teamécses szerepét a füstölés során! Tapasztalataink alapján, minden gyertyának egyénisége van, más hővel, más intenzitással égnek. Így előfordulhat, hogy adott gyertya percek alatt megperzseli a rácson lévő anyagot, míg a következő be sem indítja a füstölést. Ha túl erősnek ítéljük gyertyánkat, oltsuk el és vágjuk vissza a kanócot, a kisebb láng moderáltabb hőleadást eredményez. Abban az esetben, ha pár perc elteltével sem indul be a füstölés, emeljük meg a teamécsest egy erre a célra kialakított kerámia koronggal vagy bármilyen hőálló, nem éghető koronggal, légy kreatív (mi már használtunk befőttes üveg kupaktól elkezdve másik mécses táljkájáig sok mindent), a lényeg, hogy csökkentsük a láng és az anyag közti távolságot.
A rácson elhelyezett anyagok égési ideje függ a mécses erősségétől, attól, hogy a választott füstölőanyag milyen arányban tartalmaz gyantát ( minél magasabb a gyanta tartalma, annál hosszabb a füstölési ideje, ebből következik, minél kevesebb gyantát látunk vagy teszünk keverékünkbe, annál gyorsabban elfüstöl ).
A füstölőrácsos edényhez használt füstölőanyagok teljesen természetesek, semmilyen mesterséges adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak !
A természetes füstölőanyagok füstölőrácsos edényen történő füstölésének egyetlen "piszkos munka" része, az a füstölőrács tisztítása. Leginkább a gyanták illetve a gyantásabb füstölőkeverékek azok, melyeknek használata után szembesülhetünk azzal, hogy rácsunk eltömődött vagy vastag anyagréteg olvadt a finom fém hálóba.
Egy egy rács több éven át használható, ha rendszeresen rászánunk pár percet a megfelelő tisztítására! Szükséged lesz egy csipeszre vagy fogóra és bármilyen nyílt lángra.
Hogy ez hogyan is zajlik?
Minden rács mellé ajándékba kapsz egy kis fém kefét, mellyel a szárazabb keverékek maradékát le tudod söpörni. Miután a rácsba ragadt anyagot a kefével már nem érdemes és nem is lehet eltávolítani, fogjuk meg egy csipesszel a rácsot (vagy fogóval, csak ne a puszta kezeddel) és nyílt lángba tartva ( ez lehet szakács fáklya, vihar gyújtó, öngyújtó vagy gyertya lángja - legerősebbtől a gyengébbik felé sorolva őket ) hagyjuk, hogy az anyag lángra lobbanjon. A lángtól ne ijedjünk meg, anyag mennyiségtől függően eltarthat 1,5-2 percig is a telejs kiégés. Miután elaludt a kiégő anyag lángja, a maradék kormot a kis kefe segítségével söpörjük ki. És készen is vagyunk.
Felmerülhet a kérdés, hogy milyen gyakran kell ezt megismételni?
Ez függ attól, hogy melyik füstölőanyagot részesítjük előnyben (füstölőkeverék, tömjénkeverék vagy tiszta gyanta) és milyen gyakran váltogatjuk a füstölőanyagot a rácson! Tapasztalataink szerint kb. 3-5 füstölés után érdemes megcsinálni a tisztítást.