Ingyenes szállítás
30.000 Ft felett belföldön
csomagpontra
Gabriel arkangyal tömjénkeverék
15 g
meleg, citrusos, gyümölcsös illat
élet, újrakezdés, kiteljesedés
Összetevők: különféle tömjén ( színezett is ), egyéb gyanták, növények stb.
GABRIEL arkangyal nevének jelentése a "Teremtő az én erősségem". Nem számít honnan jöttünk , a teremtő ereje mindig áramlik rajtunk keresztül. Ő segít, hogy félelmek nélkül megéljük ezt. Biztat minket, nyugodtan vállaljuk fel erőnket, ő biztosan megvéd bennünket.
Gabriel arkangyal az anyákkal és a gyermekekkel is foglalkozik, a nevelés minden szakaszában velük van. Belső gyermekünk megismeréseben is segítség.
Angyali aurája réz színben tündököl, mint a trombita.
Energiaminőségéhez társított ásvány a citrin.
FRISSÍTÉS: az összes választékunkban lévő olyan tömjénkeveréket kifuttatjuk, melyek színes tömjént tartalmaznak !!!
Bár ezek a tömjénkeverékek európai manufaktúrákban készülnek, ahol nem használnak szintetikus aromát ( ellentétben az Indiában készültekkel !!! ), tehát viszonylag "minőséginek" mondhatók ( persze mihez képest... ), de a jövőben mi ennek a kategóriának nem szeretnénk nálunk teret biztosítani.
Ennek egyik oka pedig az, hogy a színes tömjéneket abból a "shifting" minőségű tömjénből készítik, amit mi egyébként sem forgalmazunk. A jövőben már színezve sem. És keverékekben sem.
A másik oka pedig a felhasznált festékanyag esetleges egészségügyi kockázata elfüstöléskor, valamint a garantáltan jóval gyengébb finomenergetikai hatás.
Kapcsolódó blogbejegyzések
Karácsonyi illatok - Angyali energiák
Karácsonykor ( igazából már a téli napfordulótól ) és az azt követő 12 mágikus éjszakán és nappalon különösen vékony a fátyol a világok között, hogy a különböző fénylények, mint az angyalok, őrangyalok, arkangyalok, felemelkedett mesterek és istenségek még intenzívebben tudjanak segíteni nekünk embereknek a felemelkedésben, a bennünk élő fény és a krisztusi minőség megszületésében.
Segítségüket azonban kérni kell, és a ráhangolódásban, valamint a kérés tiszta szívből jövő megnyilvánításában sokat tudnak segíteni a valódi növényekből készült füstölők, hiszen a füstölő nem más, mint " az ég felé szálló ima", ahol a növények szelleme, energiája segít nekünk embereknek, hogy kapcsolódhassunk ezekkel a szférákkal.
Ilyen anyag például a fehér DAMMAR, a "fényhozó" gyanta a maga könnyed, lágy, légies tisztaságával, vagy a MASZTIX, a "channeling" gyanta, az európai okkultizmus egyik kedvenc füstölőanyaga, melyet az ókori Delphoi-ban is gyakran használtak a jóslások során, vagy a tisztaságot és szeretet valamint az ebből fakadó erőt képviselő MIRTUSZLEVÉL.
Talán egyetlen "témához" sem készült annyi füstölőpálcika és füstölőszer-keverék, mint ehhez. Nem véletlenül. Ez is mutatja, hogy mennyire foglalkoztat ez bennünket embereket, és mennyire fontos számunkra a velük való kapcsolódás.
A különféle angyali füstölők között itt tudsz böngészni:
Áldott adventi készülődést kívánok,
Csilla
Kapcsolódó tudástárbejegyzések
Mit füstölhetünk? 2. rész - Növényi szárítmányok
A természetes füstölőanyagok másik fajtája és a keverékek egyik összetevője a növényi szárítmányok. Ezek rendszerint olyan növények szárított és aprított részei ( gyökér, szár, levél, virág ), melyek tradícionálisan gyógynövényként és/vagy fűszernövényként is használatosak, ilyen pl. a levendula, zsálya, kakukkfű, citromfű, borókabogyó stb, de füstölünk olyan növényt is, ilyen pl. a tuja, mely belsőleg alkalmazva mérgező lenne, füstölve azonban nem. Bizonyos növényeknek több részét is füstölhetjük, ilyen pl. a borókafa, borókahajtás, borókabogyó, vagy akár a növényi szárítmány mellett a gyantája is ismert füstölőanyag ( fenyőgyanta-fenyőtűlevél, cédrusgyanta-cédrushajtás ).
A növényeket ritkán füstöljük önmagukban, általában valamilyen gyantával keverve kerülnek a faszénre vagy a füstölőrácsra, mely megvédi őket attól, hogy túlságosan megégjenek. Ez alól csak néhány növény kivétel. Ilyen pl. a fehér zsálya, melyet gyakran füstölnek úgy, hogy egy-egy levelet meggyújtanak és hőálló edénybe tesznek, illetve azok a növények ( cédrus, kék zsálya, sivatagi zsálya, marcipán zsálya, hegyi balzsam, tuja stb. ) melyeket a különféle indián és más sámánisztikus hagyományokban ún. kötegben ( smudge ) füstölnek ( ezek lehetnek egyféle vagy többféle növényből ), valamint a Palo Santo, mely a dél-amerikai indiánok szent fája. Ezt a hasított, balzsamos-fűszeres illatú fadarabot hagyományosan meggyújtják, és addig hagyják izzani ( nem kell félni, nem lángol ), ameddig csak szükség van rá.
Füstöléskor a tűz transzformáló energiája által felszabadulnak a növényekből a bennük tárolt szellemi minőségek, melyek erőteljesen hatnak az ember finomenergetikai rendszerére és a bennünket körülvevő környezet morfogenetikus mezejére. S bár a füstölésnek fizikai hatása is van, az előbb említett lelki-szellemi minőség sokkal fontosabb a fizikainál. Ezért különösen fontos, hogy valódi és tiszta alapanyagokat füstöljünk, mert csak azokból tudnak felszabadulni a tiszta információk.
Mit füstölhetünk? 1. rész - Növényi gyanták
A természetes füstölőanyagok egyik fajtája és a keverékek egyik összetevője a növényi gyanta, mint például a tömjén, a mirha, a kopál vagy a fenyőgyanta. Nagyon sok fajtája létezik, csak tömjénből találhatunk vagy 20-30 félét. Mindegyiknek más az illata és természetesen más hatással is van ránk, hiszen más információt közvetít felénk.
Közös tulajdonságuk, hogy egy fa vagy cserje "izzadja" ki magából, hogy a kérgén keletkező véletlen vagy szándékos sérülést begyógyítsa. Ha van kertünk és gyümölcsfánk, akkor azon is láthatunk ilyen gyantacseppeket. A növényi gyantákat évezredek óta használják az emberek, nemcsak füstölésre, hanem belsőleg gyógyításra is( pl. a tömjénnek erőteljes gyulladáscsökkentő hatása van, a sandaraknak görcsoldó, a guggulnak összehúzó és tisztító ), akárcsak a gyógynövényeket. Külsőleg is használták őket pl. krémekbe, balzsamokba, de a bútorkészítésben is régóta segíti a mesteremberek munkáját ( pl. dammar, masztix, sandarak, sárkányvér ).
A legtöbb gyantát magában is füstölhetjük, ekkor érezzük igazán az eredeti, tiszta illatukat, de némelyek nagyon megfolyhatnak ( pl. masztix, benzoe, elemi ), ezért füstölőrácsos edény használata esetén ilyenkor érdemes kicsi alufóliát tenni alájuk, vagy növényi szárítmányokkal együtt füstölni, ilyenkor a növény jótékonyan felissza a gyantát, ami pedig megvédi a növényt a megégéstől. A megfelelően összeállított keverékekben a gyanták és a növények egymás hatását kiegészítik és erősítik, így alkotva szinergiát és létrehozva egy új, magasabb szellemi, energetikai minőséget.
Hogyan füstöljünk rácsos edényen?
A hagyományos faszenes füstölés modern, kisebb légterű helyiségekben is könnyedén megvalósítható megoldása a füstölőrácsos edény, alkalmazása nagyban megkönnyíti és élvezetessé teszi a füstölést. A füstölőrács használatával nem éri olyan intenzív hőhatás az elfüstölni vágyott alapanyagokat, így azok nem csak megperzselődnek, megégnek, hanem az egyenletes hő hatására illatuk kibomlik, kivirágzik, és hosszabban érződik, mint a faszénen való füstölés esetében. Ehhez az újfajta füstöléshez egy füstölőrácsos edényre vagy egy meglévő aromalámpára van csak szükségünk, melynek levehető a tálkája, és a helyére a füstölőrács (rozsdamentes acél vagy réz) kerül. Lakásunk, kezelő helyiségünk vagy irodánk (ha minden körülmény megfelelő) ékköve lesz az általunk kiválasztott egyedi rácsos edény, találsz zsírkőből, rézből vagy magyar keramikus által kézzel készített gyönyörő edényeket, amik mind ideálisan vannak kiképezve a füstöléshez.
Szükséged lehet még adagolókanálra, nagy fém kefére, edény alátétre, mécsesre, csipeszre és mécsesalátétre.
Az edényben füstölőrács alá elhelyezzük a meggyújtott teamécsest, majd pedig a rácsra tesszük a füstölnivalót, mely lehet önmagában tiszta, natúr gyanta ( pl. tömjén vagy mirha ), vagy egy előre elkészített keverék. Egy füstölés alkalmával 1-2 adagolókanálnyi (mokkáskanálnyi) anyagot tegyünk a rácsra. A legideálisabb, ha a teamécses lángja és a füstölőrács között kb. 8-9 cm a távolság, ez elég hőt biztosít a növények elfüstöléséhez, illatanyagaik kíméletesen jutnak a légbe, továbbá a füstölőrács használatával kevesebb füst keletkezik, így nem hat zavarólag egy kisebb légtérben sem.
Fontos megemlíteni és kiemelni a teamécses szerepét a füstölés során! Tapasztalataink alapján, minden gyertyának egyénisége van, más hővel, más intenzitással égnek. Így előfordulhat, hogy adott gyertya percek alatt megperzseli a rácson lévő anyagot, míg a következő be sem indítja a füstölést. Ha túl erősnek ítéljük gyertyánkat, oltsuk el és vágjuk vissza a kanócot, a kisebb láng moderáltabb hőleadást eredményez. Abban az esetben, ha pár perc elteltével sem indul be a füstölés, emeljük meg a teamécsest egy erre a célra kialakított kerámia koronggal vagy bármilyen hőálló, nem éghető koronggal, légy kreatív (mi már használtunk befőttes üveg kupaktól elkezdve másik mécses táljkájáig sok mindent), a lényeg, hogy csökkentsük a láng és az anyag közti távolságot.
A rácson elhelyezett anyagok égési ideje függ a mécses erősségétől, attól, hogy a választott füstölőanyag milyen arányban tartalmaz gyantát ( minél magasabb a gyanta tartalma, annál hosszabb a füstölési ideje, ebből következik, minél kevesebb gyantát látunk vagy teszünk keverékünkbe, annál gyorsabban elfüstöl ).
A füstölőrácsos edényhez használt füstölőanyagok teljesen természetesek, semmilyen mesterséges adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak !