Dammar gyanta
barna

gyan036
Kattints a képre a nagyobb méretért
Ár:
790 FT

( Canarium strictum )

A dammar gyantát adó fa Dél-Kelet Ázsiában honos, és ott viszonylag gyakori, egész erdőket találunk belőle. A dammar gyantát lakkok, ragasztók előállításánál is használják, a parfümipar pedig fixáló hatása miatt alkalmazza, így a gyantát a világ minden tájára exportálják.
A barna dammar színében és kinyerésében különbözik fehér párjától, míg a világos dammar gyantát az élő fa adja, addig a barna dammart a föld alól nyerik, rég elpusztult fák maradványaiból. Ezért sötétebb és keményebb a gyanta.
Maláj nyelven a dammar neve "FÉNYT" jelent, és a gyantának valóban van egyfajta fénytörő tulajdonsága, sokkal fontosabb azonban ennél az energetikai "fényesítő" hatása. A dammar könnyű, citrusos illata jókedvre derít, megnyugtat, nevéhez hűen fényt hoz a lélek sötétségébe. A dammar kiváló választás a szomorúság, búskomorság és depresszió elűzéséhez, tökéletesen közreműködik az angyalokkal való kommunikációban, tisztítja a mentáltestet, valamint segít a koncentrációban és az éleslátásban. Erőteljesen aktivizálja szellemi szintünket.

Illat karaktere eltér a világos dammarétól.

ELEM: LEVEGŐ

SÚLYPONT: SZELLEM