Faszén kúp

kelf008
Kattints a képre a nagyobb méretért
Készleten
Ár:
2.290 FT
Darabszám:

Faszén kúp, amely nem tartalmaz semmilyen kemikáliát, ennek ellenére is gyorsan meggyújtható. Teljesen természetes összetevőkből áll, égést segítő anyaga a Loban gyanta
Használata némiképp eltér a füstölőkorongtól. 
Nem kell megvárni, míg felülről az aljáig teljesen átizzik, mert addigra már szinte le is ég teljesen a kúp (a felső karimánál kell körbe meggyújtani, ha az átizzott, akkor a láng elfújását követően, 2-3 perc elteltével már bele helyezhető a füstölőszer)! Erősen füstöl!

Használata 3 féle módon lehetséges:

  • füstölőhomokra tesszük ( faszenes füstölőedényben )
  • rácsos faszenes edény rácsára helyezzük
  • a csomagolásban elhelyezett fém tartóra helyezzük ( az összerakást segítő útmutató a doboz oldalán található ) -  ebben az esetben különösen ügyeljen rá, hogy a fém tartó hőálló felületen legyen

Szépen egyenletesen izzó kúp, segíti a füstölőanyag megfelelő égését.
Kiválóan alkalmas növényi gyanták (pl. tömjén, mirha, kopál ), és növényi szárítmányok - gyógynövények ( pl. fehér zsálya, palo santo ) füstöléséhez/ égetéséhez.

Fontos! A faszénpogácsákat/kúpokat felbontás után légmentesen kell tárolni (zacskó, üveg, fólia), különben a szén magába szívja a levegőből a nedvességet és nem gyullad meg!

Faszén információk:
Átmérő: 27 mm
Magassága: 25 mm
Kiszerelés : 6 db/ doboz
Begyújtás: gyors – Loban gyanta segíti az égést ( 2-3 perc )
Izzási idő: 25-30 perc

Kérjük, hogy a használati javaslatot és a biztonsági leírást a HASZNÁLATI TIPPEK fül alatt olvassa el!

Használati javaslat:

  • Készítse elő a faszenes füstölőedényét.( Első használat esetén: kb ¾ részig töltse meg füstölőhomokkal ) Helyezze hőálló alátétre! Ügyeljen rá, hogy kellő távolságba helyezze el az edényt a gyúlékony anyagoktól ( pl. függöny ).
    ... vagy készítse elő az alumíniumból készült tartót (amit a csomagoláson lévő rajz alapján hajlítgatunk), és helyezze egy erősen hőálló, jó hővédő felületre. 
  • Fogja meg a csipesszel a faszenet és gyújtsa meg az egyik végét.
  • Meggyújtás: a felső karimánál kell körbe meggyújtani, ha az átizzott, akkor a láng elfújását követően, 2-3 perc elteltével már bele helyezhető a füstölőszer

Tipp! Érdemes nyitott ablaknál vagy kültéren begyújtani mert a folyamat közben a faszén füstöl.

  • A füstölőanyag felhelyezése: a szén közepén lévő mélyedésbe kerülhet a füstölőanyag, amennyiben szeretné visszafogni a hőt ( pl. növényi szárítmányok füstölése esetén ) akkor szórjon pici homokot rá, mielőtt ráteszi a füstölőszert.
  • Ha leégett a füstölőszer ( néhány perc ), az adagolókanál segítségével távolítsa el az elszenesedett füstölőszert, majd helyezzen egy újabb adagot a faszénre.

FONTOS! Amikor már leégett a faszén, még sokáig meleg marad, ezért nem szabad a szemétbe dobni.

Egy faszén csak egyszer használható, nem lehet újra meggyújtani. 

Biztonsági előírások: 
Csak szellőztethető helyen használjon füstölőt. Soha ne fogja meg szabad kézzel a felmelegedett füstölőégető edényt vagy a faszenet. Hőre fokozottan érzékeny felületeken ( pl. lakkozott bútor ) nem javasoljuk az égetők használatát. Nyílt lángot vagy izzó füstölőt soha ne hagyjon őrizetlenül! Ha a szobában gyermek vagy háziállat is tartózkodik fokozza a baleset kialakulásának kockázatát, kérjük ilyenkor fokozottan ügyeljen a füstölő égetőre! Minden esetben győződjön meg arról, hogy a faszén kialudt/kihűlt, használat után még sokáig meleg marad, így szemetesbe vagy gyúlékony helyre tenni tilos!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó blogbejegyzések

Kapcsolódó tudástárbejegyzések