Sal Dhoop - Szálafa
Tibetan line

palc092
Készleten
Ár:
2.992 FT
Darabszám:
Kiszerelés:
27 db

Látomás & tisztítás

A szálafa, más nevén tibeti tömjén, a himalájai sámánok egyik legfontosabb füstölőgyantája. A tisztító füstjével megszabadít a terhektől és a külsö hatásoktól. Nyugtató hatású mely egyensúlyba hozza a kibillent elmét. Ez az új egyensúlyi állapot megnyitja érzékelésünket az újabb víziók, látomások és belső utazások számára. Erőteljes aromás illatú.

100% természetes alapanyagok felhasználásával készült füstölőpálcika.

Dhoop stílusú pálcika, melyet bambuszpálcika nélkül sodornak. Ennek köszönhetően a megszokottnál vastagabb maga a füstölőpálcika. A pálcikák mellé egy hozzájuk illő füstölőpálcika tartó is tartozik, így ettől nem kell tartanunk, hogy nem lesz miben elfüstölni.

Faszenes füstölőedényben lévő homokba is bátran beleszúrhatjuk!

A SZÁLAFA ( Shorea robusta ), az indiai szubkontinens északi részén, Észak-Indiában, Nepálban, Burmában honos. Erdőalkotó fafaj, de a templomkertekben is gyakran találkozhatunk vele, mert a buddhisták szentként tisztelik, hiszen Mahajana királyné egy szálafa ágába kapaszkodva szülte meg Sziddhárta Gautama herceget. Ezért aztán azt tartják, hogy a szálafa az istenek otthona. Magát a fát ősidők óta használják különféle gazdasági-építkezési célokra, gyantájának pedig erős tisztító hatást tulajdonítanak. A néphagyományban az emésztés elősegítésére valamint a gonorrea gyógyítására használták, belsőleg is. Fája gyakori alapanyaga a füstölőpálcikáknak. Édes-fűszeres illata megtisztítja körülöttünk a teret, bensőséges hangultatot teremt, ezért szerelmi füstölésekhez is alkalmas. Elsimítja a gondolatok és az érzések közötti ellentétet, ezáltal egységbe rendez bennünket, valamint a belső középpontunkba visszavezetve erősíti belső erőnket.
Gyakran hívják tibeti tömjénnek is, mert a tibeti buddhista hagyományban hasonló szerepet tölt be, mint a keresztény kultúrkörben a tömjén, bár botanikailag a két növénynek semmi köze nincs egymáshoz.

Kapcsolódó termékek