Szaküzlet-tanácsadás: 1134 Budapest, Csángó utca 8.

Ingyenes parkolás vásárlóink részére az udvarban.
Ingyenes parkolás vásárlóink részére az udvarban.
Ingyenes szállítás
50.000FT felett belföldön
természetes rézből készült vert falú
rusztikus réz ivópalack
Környezettudatos módon gyártva!
űrtartalom: 500 ml
A víz, mint a legfőbb energia vezető, fontos, hogy mit ad testi-lelki-szellemi szinteken számunkra.
Ez a kézzel kalapált, vésett virág motívumokkal díszített réz ivópalack/kulacs igazi kincs lehet mindazok számára, akik szeretnek tiszta és energetikailag kiváló minőségű vizet inni.
A réz edényből való ivás évszázadok óta nagy jelentőséggel bír az ajurvédában. A rézvizet hagyományosan a mai napig használják a test és az elme újjáélesztésére.
A Yogi&Yogini Naturalsról:
Olyan termékeket gyártó és forgalmazó cég, amelyeket környezettudatosan állítanak elő, olyan emberek számára, akiknek fontos a saját és a Föld jövője.
A bögrében/kulacsban célszerű csak vizet, pH semleges folyadékot tartani, kerülni a tejet és a savas folyadékok rézedényben való tárolását.
Tisztítása:
Mosogatógépben nem mosható! A mindennapokban természetes (pH semleges)
tisztítószerrel, puha szivaccsal és szobahőmérsékletű vízzel tisztítsa. Soha ne áztassa, csak mossa le, öblítés után törölje szárazra!
A természetes oxidációs folyamatok következtében a réz színe idővel megváltozik, felülete befoltosodhat, elszíneződhet. Ez esetben kívülről szépen felpolírozható réztisztító kendővel vagy folyadékkal (fontos, hogy ezeket a szereket csak a külső részeken használja!). Rézedénye ragyogó fényét citrommal is vissza tudja állítani. Egy gerezd citrom levét facsarja egy tiszta ruhára, törölje át vele a tisztítandó felületet, majd öblítse le és törölje szárazra.
Az elszíneződés természetes oxidációs folyamat, semmilyen káros hatása nincs a
rézedényben tárolt folyadékra.
A természetes füstölőanyagok másik fajtája és a keverékek egyik összetevője a növényi szárítmányok. Ezek rendszerint olyan növények szárított és aprított részei ( gyökér, szár, levél, virág ), melyek tradícionálisan gyógynövényként és/vagy fűszernövényként is használatosak, ilyen pl. a levendula, zsálya, kakukkfű, citromfű, borókabogyó stb, de füstölünk olyan növényt is, ilyen pl. a tuja, mely belsőleg alkalmazva mérgező lenne, füstölve azonban nem. Bizonyos növényeknek több részét is füstölhetjük, ilyen pl. a borókafa, borókahajtás, borókabogyó, vagy akár a növényi szárítmány mellett a gyantája is ismert füstölőanyag ( fenyőgyanta-fenyőtűlevél, cédrusgyanta-cédrushajtás ).
A növényeket ritkán füstöljük önmagukban, általában valamilyen gyantával keverve kerülnek a faszénre vagy a füstölőrácsra, mely megvédi őket attól, hogy túlságosan megégjenek. Ez alól csak néhány növény kivétel. Ilyen pl. a fehér zsálya, melyet gyakran füstölnek úgy, hogy egy-egy levelet meggyújtanak és hőálló edénybe tesznek, illetve azok a növények ( cédrus, kék zsálya, sivatagi zsálya, marcipán zsálya, hegyi balzsam, tuja stb. ) melyeket a különféle indián és más sámánisztikus hagyományokban ún. kötegben ( smudge ) füstölnek ( ezek lehetnek egyféle vagy többféle növényből ), valamint a Palo Santo, mely a dél-amerikai indiánok szent fája. Ezt a hasított, balzsamos-fűszeres illatú fadarabot hagyományosan meggyújtják, és addig hagyják izzani ( nem kell félni, nem lángol ), ameddig csak szükség van rá.
Füstöléskor a tűz transzformáló energiája által felszabadulnak a növényekből a bennük tárolt szellemi minőségek, melyek erőteljesen hatnak az ember finomenergetikai rendszerére és a bennünket körülvevő környezet morfogenetikus mezejére. S bár a füstölésnek fizikai hatása is van, az előbb említett lelki-szellemi minőség sokkal fontosabb a fizikainál. Ezért különösen fontos, hogy valódi és tiszta alapanyagokat füstöljünk, mert csak azokból tudnak felszabadulni a tiszta információk.
A hagyományos faszenes füstölés modern, kisebb légterű helyiségekben is könnyedén megvalósítható megoldása a füstölőrácsos edény, alkalmazása nagyban megkönnyíti és élvezetessé teszi a füstölést. A füstölőrács használatával nem éri olyan intenzív hőhatás az elfüstölni vágyott alapanyagokat, így azok nem csak megperzselődnek, megégnek, hanem az egyenletes hő hatására illatuk kibomlik, kivirágzik, és hosszabban érződik, mint a faszénen való füstölés esetében. Ehhez az újfajta füstöléshez egy füstölőrácsos edényre vagy egy meglévő aromalámpára van csak szükségünk, melynek levehető a tálkája, és a helyére a füstölőrács (rozsdamentes acél vagy réz) kerül. Lakásunk, kezelő helyiségünk vagy irodánk (ha minden körülmény megfelelő) ékköve lesz az általunk kiválasztott egyedi rácsos edény, találsz zsírkőből, rézből vagy magyar keramikus által kézzel készített gyönyörő edényeket, amik mind ideálisan vannak kiképezve a füstöléshez.
Szükséged lehet még adagolókanálra, nagy fém kefére, edény alátétre, mécsesre, csipeszre és mécsesalátétre.
Az edényben füstölőrács alá elhelyezzük a meggyújtott teamécsest, majd pedig a rácsra tesszük a füstölnivalót, mely lehet önmagában tiszta, natúr gyanta ( pl. tömjén vagy mirha ), vagy egy előre elkészített keverék. Egy füstölés alkalmával 1-2 adagolókanálnyi (mokkáskanálnyi) anyagot tegyünk a rácsra. A legideálisabb, ha a teamécses lángja és a füstölőrács között kb. 8-9 cm a távolság, ez elég hőt biztosít a növények elfüstöléséhez, illatanyagaik kíméletesen jutnak a légbe, továbbá a füstölőrács használatával kevesebb füst keletkezik, így nem hat zavarólag egy kisebb légtérben sem.
Fontos megemlíteni és kiemelni a teamécses szerepét a füstölés során! Tapasztalataink alapján, minden gyertyának egyénisége van, más hővel, más intenzitással égnek. Így előfordulhat, hogy adott gyertya percek alatt megperzseli a rácson lévő anyagot, míg a következő be sem indítja a füstölést. Ha túl erősnek ítéljük gyertyánkat, oltsuk el és vágjuk vissza a kanócot, a kisebb láng moderáltabb hőleadást eredményez. Abban az esetben, ha pár perc elteltével sem indul be a füstölés, emeljük meg a teamécsest egy erre a célra kialakított kerámia koronggal vagy bármilyen hőálló, nem éghető koronggal, légy kreatív (mi már használtunk befőttes üveg kupaktól elkezdve másik mécses táljkájáig sok mindent), a lényeg, hogy csökkentsük a láng és az anyag közti távolságot.
A rácson elhelyezett anyagok égési ideje függ a mécses erősségétől, attól, hogy a választott füstölőanyag milyen arányban tartalmaz gyantát ( minél magasabb a gyanta tartalma, annál hosszabb a füstölési ideje, ebből következik, minél kevesebb gyantát látunk vagy teszünk keverékünkbe, annál gyorsabban elfüstöl ).
A füstölőrácsos edényhez használt füstölőanyagok teljesen természetesek, semmilyen mesterséges adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak !
Természetanya sok csodával, gyógyító növénnyel látott el minket, melyek gyógyhatásukat tekintve igen széles spektrumot fednek le. Néhányat közülük használhatunk tértisztításra is. A füsttel történő tértisztításhoz leginkább az eszközt nem igénylő anyagokat, amilyenek például a Palo Santo fája és a Fehér Zsályából készült kötegek, és a természetes füstölőanyagok faszénen történő füstölését ajánljuk, melynél az intenzív füst a tértisztítás egy újabb dimenzióját nyitja meg előttünk.
A három leggyakrabban használt füstölőanyag a Tűz elemű Tömjén és Palo Santo, melyek a tűz intenzitásával és erejével végzik el az energetikai szintek tisztítását ( az öt elem tanításait figyelembevéve ). Talán ismerősen cseng “menekül, mint ördög a tömjénfüsttől”, nem véletlen ez a népi közmondás, hűen tükrözi a tömjén füstölésekor felszabaduló transzformáló energiákat. A fehér zsálya, észak-amerikai tradíciók legfőbb füstölőanyaga, az előbbiektől eltérően Víz elemű, mely az érzelmek szintjéhez köthető elem. Senkit ne tévesszen meg a növényekhez rendelt elem, ez a tisztítás finomenergetikai minőségét, szintjét jelöli, mintsem megkülönböztetné azokat erősségük szerint, “egyik jobb, mint a másik”.
A tértisztító szentháromságon kívül további növények támogató energiáit is meginvitálhatjuk. A kopál az amerikai őslakosoknak olyan, mint kultúránkban a tömjén, tisztító és felemelő. A mágikus titokzatos sárkányvér gyanta leggyakrabban más anyaggal keverve, negatív energiákat semlegesítő és védelmező energiájával egészíti ki a tértisztítást. A borókát, a sárkányvérhez hasonlóan, a védelmező energiák behívásáért adjuk a növényi gyantákhoz, bogyóját általában tömjénnel, míg hajtását inkább a fehér zsályával szokták együtt füstölni,
Tértisztítás során is érdemes harmonizáló és kiegyensúlyozó növényekkel gazdagítani a tisztító keveréket. A levendula amellett, hogy csendesítő és nyugtató illatával lágyítja a tömjének karakteres jegyeit, harmonizáló minőségével támogatja a tisztítás folyamatát.
A cédrust a fehér zsálya női párjának tartják, ezért a két növényt együtt füstölve támogathatjuk a férfi-női energiák egyensúlyát és a tér harmóniáját is.
Az energetikai tértisztításhoz leggyakrabban használt 3 füstölőanyaga a TÖMJÉN, a FEHÉR ZSÁLYA és a PALO SANTO.
A tértisztító szentháromságon kívül további növények támogató energiáit is meginvitálhatjuk.