PAISLEY mintás réz ivópalack

ajan337
Kattints a képre a nagyobb méretért
Ár:
14.990 FT

Figyelem! Az indiai PAISLEY kulacs aktuális készletnek megfelelően számozott képpel jelöljük a megvásárolható kulacsokat. Nem érkezik mindig mindegyik mintából. A kép jobb alsó sarkában lévő számot írja meg a megjegyzésben, hogy tudjuk melyik palackot választotta. 

Őseink gyakran használtak réz eszközöket, főztek réz üstökben, ittak rézpohárból és a nők réz ékszereket is hordtak, s bár nem voltak mindig tudatában a réz számtalan jótékony hatásának, de a rejtett tudás a szokások formájában adódott tovább.
Manapság már a modern tudomány által is bizonyított a réz pozitív hatása, hiszen erős vírus-, baktérium-, gombaölő, vérnyomás szabályozó, segíti a vas felszívódását, fontos szerepe van a csontok és az izületekkarbantartásában, szabályozza a pajzsmirigy működését. A réz egy ismert antioxidáns és antikarcinogén anyag, amely lassítja az öregedési folyamatot azáltal, hogy megakadályozza sejtkárosodást. Energetikai és szellemi szinteken a réz a Vénusz bolygóhoz rendelt fém, s mint ilyen a víz elemmel és az érzelmekkel áll kapcsolatban.

 A réz (tamba) palackokat és bögréket több, mint 2000 éve használják Indiában. Az ayurvéda szerint, a rézpalackban vagy bögrében tárolt víz fogyasztása révén egyensúly jön létre a három - Dosha néven ismert (Vata-air elemek, Kappa-víz elemek és Pitta-tűz elemek) - energiában az emberi testben.

A bögrében/kulacsban célszerű csak vizet, pH semleges folyadékot tartani, kerülni a tejet és a savas folyadékok rézedényben való tárolását.

Tisztítása:

Mosogatógépben nem mosható! A mindennapokban természetes (pH semleges)
tisztítószerrel, puha szivaccsal és szobahőmérsékletű vízzel tisztítsa. Soha ne áztassa, csak mossa le, öblítés után törölje szárazra!
A természetes oxidációs folyamatok következtében a réz színe idővel megváltozik, felülete befoltosodhat, elszíneződhet. Ez esetben kívülről szépen felpolírozható réztisztító kendővel vagy folyadékkal (fontos, hogy ezeket a szereket csak a külső részeken használja!). Rézedénye ragyogó fényét citrommal is vissza tudja állítani. Egy gerezd citrom levét facsarja egy tiszta ruhára, törölje át vele a tisztítandó felületet, majd öblítse le és törölje szárazra.
Az elszíneződés természetes oxidációs folyamat, semmilyen káros hatása nincs a rézedényben tárolt folyadékra.

A réz – palackok - használatának előnyei

 • Támogatja az anyagcserét
 • Energiával tölti fel a testet
 • Szükséges a megfelelő agyi működéshez
 • Idegrendszeri betegségeket előzhet meg
 • Csökkentheti az izületi fájdalmakat
 • Hozzájárul az egészséges idegrendszerhez
 • Támogatja a csontozatot
 • Szükséges a megfelelő növekedéshez
 • Segíti a pajzsmirigy egyensúlyban maradását
 • Szükséges a vas és kalcium felszívódásához
 • Egészséges haj, körmök és bőr eleme