MINTABOLT ( VÁSÁRLÁS ÉS TANÁCSADÁS )
1134 BP. CSÁNGÓ U. 8.
H-K-CS: 9-17, SZE: 9-18
P: 9-16, SZOMBAT: ZÁRVA
TEL: 06-1-412-14-00

Az Ön kosara jelenleg üres
(0)

50.000 Ft felett ingyenes a kiszállítás.

A rendelési folyamat megkezdése előtt kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Miért füstölj borókát ?

A BORÓKA a honos növények közül az egyik legrégebben és legáltalánosabban használt növényi alapanyag, termését évezredek óta használják a népgyógyászatban, húgyúti, gyomor és bélfertőzéseknél, férgesség esetén, valamint köszvény, reuma és sokizületi gyulladás gyógyítására. Állítólag jól segíti a sebgyógyulást és kiírt minden nemkívánatos parazitát a szervezetből. Bogyóját ételekbe, különösen vadhúsokhoz fűszerként, de pálinkafőzéshez is használják ( ld. Borovicka ).
Hajtásával és fájával együtt a BORÓKABOGYÓ a legrégebbi füstölőszerek egyike, a sámánisztikus hagyomány és az izzasztókunyhók elmaradhatatlan alapanyaga. Füstje jótékony és erősítő hatású, mágikus védelmet ad, megvéd a fertőzésektől, különösen ha tömjénnel füstöljük együtt. A középkorban a borókabogyót a temetéseknél füstölték, hogy az elhunyt lelkétől távol tartsák a rossz szellemeket és az ördögöt. A nagy pestisjárványok idején is borókát füstöltek, hogy fertőtlenítsék a levegőt. A BORÓKA erős "FÉNYENERGIA"-hordozó, erősíti a figyelmet, a bátorságot, élénkítő, aktiváló, izgató hatása van.
Jól füstölhető önmagában is ( érdemes előtte mozsárban kicsit megtörni ), természetesen némi kopállal vagy tömjénnel megágyazva, de jól keverhető szantálfával, cédrussal, damianával, elemivel, benzoéval, fenyőgyantával is.
Miért füstölj borókát ?
Oldal tetejére >
< Előző oldal