MINTABOLT ( VÁSÁRLÁS ÉS TANÁCSADÁS )
1134 BP. CSÁNGÓ U. 8.
H-K-CS: 9-17, SZE: 9-18
P: 9-16, SZOMBAT: ZÁRVA
TEL: 06-1-412-14-00

Az Ön kosara jelenleg üres
(0)

50.000 Ft felett ingyenes a kiszállítás.

A rendelési folyamat megkezdése előtt kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

Keverékek füstölése

1. Előre összeállított keverékek

Kínálatunkban több száz előre összeállított keverék található, melyek valamilyen energiaminőséget támogatnak. Egy-egy minőséghez többféle keveréket is találunk ( pl. föld elem 1-2-3 ), hiszen ugyanazt a célt többféleképpen is el lehet érni, és a variációk száma igen nagy. Ezért mindenkire rábízzuk, hogy a saját ízlésének megfelelően vagy egyszerűen intuíció alapján válasszon közülük. A keverékeknél igyekszünk föltüntetni a pontos összetételt, vagy ha ezt nem ismerjük, akkor legalább a főbb összetevőket, hogy ezzel is megkönnyítsük a tudatos választást. A keverékeket különböző szempontok szerint csoportokba soroltuk, így választékunkban megtalálhatók a templomi tömjénkeverékek mellett többek között az arkangyal, szerelmi, tértisztító, évszakos, elemekhez, égitestekhez, csakrákhoz kapcsolódó és különféle mágikus keverékek is.

A keverékek használata során még a következőkre legyünk tekintettel:

  • a templomi tömjénkeverékek és az arkangyalkeverékek igen nagy százalékban tartalmaznak különféle tömjénfajtákat, ezért illatuk is erőteljes tömjénillat. Így ha valaki nem szereti túlságosan a tömjént, ne ezek közül válasszon. Mivel ezek a keverékek főként gyantát ( tömjént ) tartalmaznak, és emellett nagyon kevés növényt, kevesebb is elég belőlük ( akár csak 1 adagolókanálnyi ) és tovább füstölnek ( akár 2-3 órán át ), mint a sok növényt tartalmazó másfajta keverékek.
  • a viszonylag sok gyantát tartalmazó keverékekből ( melyek általában drágábbak is, mint pl. a csakrakeverékek ) szintén elég kevesebb a füstölőrácsra ( 1-2 adagolókanálnyi ), és szintén tovább füstölnek ( 1-2 órán keresztül )
  • a sok növényt tartalmazó keverékekből ( mint pl. az Egyensúly, Ámor nyila ) érdemes többet tenni ( kb. 2 adagolókanálnyit ) a rácsra, mert ezek hamarabb elfüstölnek ( kb. fél - 1 óra ), de tehetünk valamennyit azokból a gyantákból még hozzá, amit a keverék amúgy is tartalmaz. Így egy kicsit tovább fog füstölni, de az illatában viszont módosulhat, attól függően, milyen intenzív illatú a gyanta, amit hozzáadtunk.

 

 

2. Saját összeállítású keverékek

Mi mindenkit csak bátorítani tudunk, hogy saját maga is neki álljon keverékeket készíteni, még ha az elején olyan egyszerű keverék is, mint pl. dammar borókabogyóval, vagy kopál kakukkfűvel. Ez is, pl. a főzéshez hasonlóan egy kreatív tevékenység, ahol nem árt ismerni az alapanyagokat, de utána bátran használjuk az intuíciónkat, hogy ráérezzünk, éppen mire van szükségünk. Általában elmondható, hogy ha valamely anyag vagy keverék illata kellemes számunkra, akkor az jótékony hatással van ránk, füstöljük nyugodtan, ha pedig valamelyik nem esik jól, azt tegyük félre. Később megpróbálhatjuk újra, hiszen folyamatos változásban vagyunk, és biztosak lehetünk abban, hogy néhány nap vagy hét elteltével más lesz a kedvencünk mint korábban.

Az alapanyagok szintjén elmondható, hogy ha valamely növényt vagy gyantát nagyon elutasítunk, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy az adott anyag milyen lelki-szellemi minőséget hordoz, és az miért vált ki bennünk ekkora ellenállást.

Ami pedig a saját keverékeket illeti, mi általában 4-5 alapgyantát javasolunk ( perui kopál, aranykopál, manilai kopál, fehér dammar, sandarak ), melyek illata viszonylag semleges és jól kiemeli a hozzákevert növény illatát, s melyekkel elindulhatunk az otthoni keverés útján. Nyissuk ki bátran a konyhaszekrényt, vegyünk elő gyógynövényeket és fűszereket, és próbálkozzunk velük nyugodtan. Meg fogjuk látni, hogy egy egészen egyszerű keverék ( pl. dammar, indiai citromfű, citromhéj ) illata is milyen fenséges.

A keverékek összeállításának magasabb szintje, amikor az illaton túl elsősorban az alapanyagok lelki-szellemi minőségét és energetikai hatását figyelembe véve keverjük össze őket olyan összetételben és arányban, hogy az elérni kívánt minőséget ( pl. hála, gyógyulás, elengedés, tisztítás ) lehetőleg 100%-ban támoggassa, mégpedig úgy, hogy a megfelelően összeválogatott alapanyagok egymásra hatását is figyelembe vesszük. Ezért tartalmaz pl. nagyon sok keverék mirhát vagy vörös szantálfát, még ha minimális mértékben is, mert ezek az anyagok képesek a többi összetevőt egységbe rendezni. Egy jól összeválogatott keverék hatása energetikailag sokkal erősebb, mint az összetevőké külön-külön, ezt hívjuk szinergiának. Egy ilyen keverék megalkotása művészet és gyógyítás egyszerre.

Oldal tetejére >
< Előző oldal