MINTABOLT ( VÁSÁRLÁS ÉS TANÁCSADÁS )
1134 BP. CSÁNGÓ U. 8.
H-K-CS: 9-17, SZE: 9-18
P: 9-16, SZOMBAT: ZÁRVA
TEL: 06-1-412-14-00

Az Ön kosara jelenleg üres
(0)

50.000 Ft felett ingyenes a kiszállítás.

A rendelési folyamat megkezdése előtt kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon!

A valódi illatok ereje

Öt érzékszervünk közül a szaglás mai modern világunkban számkivetett, azonban fontos tudnunk, hogy a szagoknak, illatoknak meghatározó szerepük van érzelmeinkre, hangulatunkra, akár közvetve tetteinkre is. A szaglás különleges, hiszen agyunk cenzúrázás nélkül ad azonnali választ a tapasztalt szagingerre. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy milyen illatokat szagolunk, legyenek azok füstölők, illóolajok, vagy a mező virágai. A szintetikus, laborokban előállított mű illatok nem tudnak gyógyítani, hatásukban nem érik el a terápiás szintet, melyet a természetes anyagokból kinyert illatok tudnak. Cikkünkből megtudhatják, miért fontos, hogy minőségi, tiszta anyagokat füstöljünk, igazi illatokkal vegyük körbe magunkat, illetve azt is, hogy hogyan hatnak az illatok.


EGYENES ÚT AZ AGYBA


Általában elmondható, hogy az öt érzékszervünk által felfogott ingereket az idesejtek impulzusok formájában az agyba juttatják. Így a hallás, a látás, az ízlelés, és a tapintás által közölt információk az agytörzsön keresztül eljutnak az agyba a talamuszhoz, mely az információt érzékeli, majd továbbítja az agykéregbe majd a limbikus rendszerbe, ahol érzelemmé alakul, válasz születik rá. Röviden, az agyban az érzékszervek által felfogott ingernek át kell haladnia a talamuszon, mely egyfajta szűrő, ellenőrző funkciót lát el, és csak ez után reagál az agy a felfogott ingerre. Nem így van ez azonban a szaglás esetében. A szaglás ugyanis az egyedüli érzékszervünk, amely közvetlen kapcsolatban áll a limbikus rendszerrel, a szaglóidegek egyenesen befutnak az amygdalába. Nincsen átkapcsolás, blokkolás, tehát a szagokra, illatokra az agyunk ösztönösen és azonnal reagál. Érdekes tény, hogy egy illatra adott válasz reakcióideje 0,5 másodperc, míg a fájdalom által kiváltott válaszhoz majdnem kétszer ennyi időre, 0,9 másodpercre van szüksége a testünknek! Mindezt átgondolva egyértelművé válik, milyen fontos szerepet tölt be életünkben a szaglásunk, még akkor is, ha mai modern világunkban erről megfeledkeztünk.


TISZTA ILLATOK, IGAZI HATÁS


A fentebb részletezett folyamat miatt tehát egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szagokkal és illatokkal vesszük körbe magunkat. Az igazi, természetes forrásból származó füstölők és illóolajok nem tartalmaznak szintetikus vegyületeket, így egyrészről a fizikai szinten az agy számára kódolható molekulákat, hatóanyagokat tartalmaznak, másrészről energetikailag, azaz a fizikai síkon túl mutató szinteken a tiszta anyagok szintén információt közvetítenek, szemben a laborokban előállított, adott esetben toxikus szintetikus vegyületekkel, kemikáliákkal. Igazi, terápiás hatást csak is tiszta, hamisítatlan, természetes illatokkal érhetünk el. A szagok, és illatok világa csodálatos, használhatjuk őket nyugtatásra, stresszoldásra, hangulat javításra, teljesítmény növelésre, mind a munka, mind a szexuális élet terén, csökkenthetjük általuk a szorongást, javíthatjuk az önbizalmat, emlékeket hívhatunk elő, alvási szokásokat befolyásolhatunk velük.


TISZTA FÜSTÖLŐKKEL AZ ÉLETÉRT


A tiszta természetes füstölőanyagok, úgy ahogy azt a természet megalkotta, lehetővé teszik számunkra, hogy éljünk őseink tudásával, és megtapasztalhassuk a füstölők szellemünkre tett áldásos hatását. A tiszta anyagok elfüstölésével valóban megtisztíthatjuk a teret a negatív energiáktól, a visszahúzó, lejárt idejű emlékektől, gondolatoktól. Ténylegesen harmonizálhatjuk testünk, lelkünk, szellemünk, erősíthetjük az immunrendszerünk, támogathatjuk a szervezet öngyógyító folyamatait. A természetes anyagok elfüstölésével hatékonyan javíthatjuk a koncentrációt, és imádkozás, meditáció közben közelebb kerülhetünk önmagunkhoz. Végezetül pedig a természetes füstölőanyagok füstölésének nincsenek mellékhatásai.

Oldal tetejére >
< Előző oldal